KRAJEM VÍNA 2013

Májové putování Modrými horami a okolím

Přijeďte třetí květnovou sobotu do Velkých Pavlovic, kde je pro vás v okolních Modrých Horách připraven jeden z nejkrásnějších výletů po vinařských stezkách. Na kole nebo pěšky budete moci zažít atmosféru jara mezi vinicemi, objevit tajemství vinných sklepů a vyhrát zajímavé ceny.

Start
Akce je otevřena široké veřejnosti, zdatným sportovcům i rodinám s dětmi. Účast si není nutné rezervovat předem. Stačí dorazit v sobotu 18. 5. 2013 na registraci do Ekocenta Trkmanka ve Velkých Pavlovicích. Zaregistrovat se je možné v době mezi 9 a 11 hodinou. Oficiální start je stanoven na 10 hodin.

Cyklopasy
Startovné činí 90 Kč, neplatí ho účastníci do 18ti let. V ceně startovného je zahrnuta sklenička s nosičkou a cyklopas s mapou tras a razítkovacích míst. Účastníci sbírají na zastávkách trase do cyklopasu razítka, v cíli vyplní adresu a odevzdají slosovatelný kupon. Ve slosování lze vyhrát zajímavé ceny: balení vín, cyklodresy a trička Moravských vinařských stezek, publikace Průvodce sklepními uličkami jižní Moravy, cyklonavigace atd.

Trasy a zastávky
Připravili jsme pro vás dvě trasy pro cyklisty (43 km a  24 km) a jednu speciálně pro pěší (15 km). Na jednotlivých trasách jsou domluveny zastávky ve vinných sklepech a na zajímavých místech, kde můžete ochutnat místní produkty. Co kdo na zastávce vypije a sní, to si zaplatí. Každá zastávka bude otevřena po dobu cca 3 hodiny, takže si můžete rychlost absolvování trasy přizpůsobit svému tempu. Ať už jste z daleka či z blízka, nemusíte se bát, že se ztratíte, protože trasy budou dobře vyznačen.

Cíl
V cíli v Ekocentru Trkmanka ve Velkých Pavlovicích ochutnáte místní speciality i víno v tamních sklepech Františka Lotrinského. Připraveno je i krátké odpočinkové divadelní představení. Losování cyklopasů o ceny proběhne cca v 17.30 h.

Zdroj: Luboš Kala, Nadace Partnerství, děkujeme.

KRAJEM VÍNA 2013KRAJEM VÍNA 2013KRAJEM VÍNA 2013KRAJEM VÍNA 2013KRAJEM VÍNA 2013KRAJEM VÍNA 2013

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka