Kosmetika z ledovce

Minerály získané z horniny ledovce Schnalstal/Val Senales v Jižním Tyrolsku, kde byla v roce 1991 objevena slavná mumie Ötziho, slouží jako základ pro novou řadu kosmetických výrobků nazvanou Glacisse.

Kosmetická řada Glacisse posiluje imunitní systém pleti a hydratuje ji. Kosmetická řada v sobě zahrnuje hydratující minerální vodu ve spreji, krém proti stárnutí pleti, oční krém, hydratující denní krém, hydratující tělové mléko, pleťovou vodu a opalovací krém s UV 30.

Majitel horské chaty Schöne Aussicht/Bella Vista, Paul Grüner, se při vývoji kosmetiky inspiroval pozorováním ledovce a čtením knihy Život ledovců (originál: Das Leben des Gletschers) z roku 1864, jejímž autorem je Georg Götsch, lékař z Merana. V knize popisuje jeho blahodárné účinky na tělo i duši. Götsch také v knize zmiňuje, že v blízkosti ledovce se u lidí zřídka vyskytuje únava a malátnost. A i nemoci jako jsou starší omrzliny nebo vředová onemocnění nohou se mohou pobytem na ledovci rychleji vyléčit.

Paul Grüner říká: "Měl jsem pocit, že tento písek obsahuje cosi zvláštního, ale před rokem jsem ještě nebyl expert. Dnes sám sbírám kameny, které se pak drtí, a rovněž dodávám laboratoři vodu, nejčistší jaká může být, jež tryská v 2843 metrech nadmořské výšky."

Kosmetiku lze zakoupit buď přímo na horské chatě Bella Vista nebo on-line na stránkách www.glacisse.it. Podle informací Wellnessnovin se prozatím do ČR nedováží.

Kosmetika z ledovce

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka