Korutany – prosluněné rakouské svahy

Tato oblast Rakouska udělá z vašich snů realitu. Široké a upravené svahy zalité sluncem, rozmanité sjezdovky, krásné výhledy ze středisek, z nichž některé leží v nadmořské výšce až 3000 metrů. Ideální místo pro skvělou rodinnou dovolenou.

Některá ze zdejších 23 středisek se dokonce řadí mezi ta nejlepší v celém Rakousku, a to především díky své poloze v alpsko-jadranské oblasti, která zaručuje, že korutanské svahy jsou věčně zalité sluncem, a to o celých 100 hodin více než v jiných lyžařských střediscích.

Díky své poloze tu zároveň není nouze ani o sníh – v loňské zimě to byly právě Korutany, kde napadlo nejvíce sněhu v celých Alpách. Nejen rodiny s dětmi potěší výhodné ceny skipasů a paušálních balíčků s atraktivními službami.

Kdybyste si chtěli odpočinout od lyžování, ale zároveň se nechcete celý den válet v posteli, najdete v korutanských střediscích ideální podmínky pro trávení vašeho volného času: bezpočet zdejších jezer nabízí skvělé podmínky pro bruslaře nebo vyznavače curlingu, lyžařští nadšenci mohou vyrazit do krásné přírody na túru po některé z mnoha běžkařských tratí nebo na sněžnicích a pro zastánce klasiky je k dispozici osvětlená sáňkařská dráha.

Po náročném dnu si můžerte dopřát relax a využít služeb wellness. K dobití energie lákají termální římské lázně Römerbad a lázně St. Kathrein v Bad Kleinkirchheimu, termální lázně ve Warmbad-Villachu i nové lázeňské domy u korutanských jezer a řada wellnessových center v areálech hotelů.

Zdroj informací a fotografií: Kateřina Vlčková, Public Relations, Rakouská národní turistická centrála Österreich Werbung – děkujeme.

Užijte si dovolenou snů v rakouských KorutanechSkvělé podmínky jsou připraveny i pro běžkaře

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka