Konference o ekonomických mýtech proběhne na Kokořínsku

Pod záštitou senátorky Veroniky Vrecionové se v konferenčních prostorách hotelu Kokořín v Kokořínském dole na Mělnicku uskuteční 1. března 2012 seminář, jehož hlavními hosty budou populární osobnosti z oblasti vědy, kultury a ekonomie. Diskusními tématy se stanou otázky a zejména hledání odpovědi na ekonomické mýty a pověsti, kolapsy civilizací, technologie moci a politický management, proměny světa a v neposlední řadě také téma obrazu paměti krajiny.

To jsou jen krátké upoutávky na stejnojmenné přednášky, které si pro účastníky semináře připravili: profesor Miroslav Bárta, Ing. Milan Bubeníček, docent Martin Kovář, Ing. Vladimír Brůna a doktor Václav Cílek. Tyto osobnosti budou v tříhodinovém programu prezentovat svoje poznatky a zjištění, která se posléze stanou tématy k široké panelové diskuzi.

Například egyptolog Miroslav Bárta pohovoří o pádech minulých civilizací včetně starověkého Egypta a o prohlubující se krizí západního světa. Popularizátor české vědy, zejména geologie a klimatologie, doktor Václav Cílek bude hovořit o třech základních vrstvách proměn světa. Milan Bubeníček se zaměří na ekonomickou mytologii, mýty a pověsti. To je jen malá ochutnávka z obsahu semináře.

V 17:00 hodin se prezentátoři přesunou do nedaleké galerie Truhlárna v obci Kokořín a tam uskuteční přednášky pro širokou veřejnost.

Zájemci o seminář ze strany odborné veřejnosti a novinářů se mohou k účasti přihlásit elektronicky na adresu masarik@emeran.eu. V případě zájmu o dopravu do místa konání zajistí pořadatel přepravu z deset kilometrů vzdáleného Mělníka.

Seminář pořádají Český egyptologický ústav, Ústav světových dějin FFUK ve spolupráci ses hotelem Kokořín, Vápenkou Čertovy schody a Univerzitou J. E. Purkyně, fakultou životníhoprostředí a za mediální podpory portálu www.kudyznudy.cz agentury CzechTourism.

Více informací:

Tomáš Masarik

Ředitel hotelu Kokořín

Hotel Kokořín

e-mail: Masarik@emeran.eu

tel.: 775 191 174

 

Pavel Klicpera

Ředitel odboru mediální komunikace

ČCCR – CzechTourism

klicpera@czechtourism.cz

tel.: 221 580 448

 

Fotografie: hotel Kokořín a agentura CzechTourism

Ke stažení
Pozvánka - hotel Kokořín (.pdf) 459,45 kB
Pozvánka - Galerie Truhlárna (.pdf) 458,08 kB

Hotel KokořínKonferenční centrumRestauraceCzechTourismLogo Orbis

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka