Konference HOTELOVÉ WELLNESS & SPA

Téma: Od prvního wellness centra k současným trendům a inovacím

Zveme vás na další ročník Konference HOTELOVÉ WELLNESS & SPA dne 20. září 2017 v konferenčním sále výstaviště PVA EXPO Praha. Konference se věnuje problematice wellness center v hotelovém provozu, zkušenostem provozovatelů z ČR i ze světa. Cílem konference je přinést informace z oblasti wellness & SPA, představit zajímavé osobnosti v tomto oboru a připravit prostor pro výměnu zkušeností mezi účastníky a nastartovat diskusi. Téma je připravované pro zkušené provozovatele i začínající provozy.

První část vlastní konference tvoří odborné přednášky. Přednášející se budou věnovat aktuálním trendům v oblasti wellness designu, přípravě a realizaci nových wellness provozů, architektuře při přestavbě SPA, dispozičnímu řešení,  otázkám provozu, či komunikace s klienty.

Druhá část konference – panelová diskuse přivítá řadu odborníků z ČR i ze zahraničí a diskuse bude věnována zkušenostem z provozu hotelového wellness & SPA. Zaměříme se na novinky v procedurách s ohledem na preference hostů. Panelisté představí svoji cestu k úspěšným projektům a pojmenují překážky, které čekají na většinu provozovatelů.

Přihlaste se včas. Kapacita sálu je omezena.

Postupně vám představíme jednotlivé přednášející  odborníky ze světa wellness a spa

Jana Stará, wellness kouč a lektorka, přijede do Prahy představit pět nejdůležitějších wellness trendů, které právě hýbou světem.

Wellness trendy byly představené a diskutované na loňském Global wellness Summitu v Kitzbühelu, představeny budou na podzimní odborné konferenci Hotelové wellness & SPA. Nejaktuálnější trendy pak bude projednávat Wellness Summit Global 2017(GWS) ve dnech 9. - 11. října 2017 v The Breakers, Palm Beach na Floridě.Wellness je stále rostoucím trendem, podle Global Wellness Institutu v roce 2016 toto odvětví dosahuje 3,7 bilionu amerických dolarů

O čem se mluví na odborné úrovni ve wellness a spa ?

Staro-nové procedury a wellness otevřené lidem

S rostoucím zájmem o wellness pobyty se rozvíjí i nabídky služeb, které wellness hotely a centra nabízí. Sledujeme dva trendy, jeden jde směrem ke znovuobjevování síly tradičních procedur: například sauny dostávají mnoha nových podob od individuálních saun přímo v hotelových pokojích až po veřejné sauny plovoucí na hladinách řek v hlavních městech (viz přímo v Praze). To ilustruje druhý trend, kdy wellness přestává být doménou pouze těch, kdo si jej mohou dovolit. Moderní wellness provozy otevírají své dveře i ostatním skupinám, například pacientům při léčbě rakoviny apod.

Kreativita, klid a wellness pro naši mysl

Mezi nové trendy v nabídce wellness patří pak rozhodně pobyty v tichu nebo s minimálním ruchem z mobilních zařízení, počítačů či televize. Ke slovu se dostává také kreativita: více hudby, tance, literatury a umění. Již nestačí pouze klienta „vypnout“ příjemnými procedurami pro jeho tělo. Především  lidská mysl potřebuje v dnešní době zvolnit, bavit se, učit se nové věci – tzv. „mentální wellness“ se stává konkurencí tradičních „beauty služeb“. Dnešní krása vychází zevnitř a je více autentická, přirozená a klidná.

Individuální péče spojená s moderními technologiemi

Individuální péče je od principu jedním ze základních stavebních kamenů konceptu wellness, proto i moderní trendy jdou tímto směrem a nebojí se využít veškerého dosavadního poznání o zdraví a fungování člověka, které propojují s vyžitím hi-tech technologií, jako je například analýza epigenetického kódu DNA.

Společensky odpovědné wellness centrum

Společně s individualizací wellness služeb se však v diskusích stále častěji objevuje téma vlivu na širší okolí, ve kterém jsou služby a programy nabízené. Do perspektivy se tak dostávají témata jako je udržitelnost a zdravotní nezávadnost používaných technologií a např. kosmetických nebo čisticích prostředků, péče a rozvoj zaměstnanců či vliv wellness provozu na okolní přírodu či komunitu. Všechny tyto složky by měly díky wellness prospívat, nejen poskytovat zdroje (lidské, finanční a jiné).

Wellness architektura a design

Za další zmínku stojí také téma wellness architektury. Designéři a architekti si oblíbili koncept wellness, kdy nenavrhují pouze stavby vizuálně příjemné, ale takové, ve kterých se bude jejich obyvatelům či uživatelům dobře a zdravě žít. K návrhu a stavbě pak využívají jak vysoce moderní technologie, tak základní principy pasivních či přírodních domů. Principy wellness jsou tak funkčním doplněním jejich palety.

Konference HOTELOVÉ WELLNESS & SPA Konference HOTELOVÉ WELLNESS & SPA Konference HOTELOVÉ WELLNESS & SPA Konference HOTELOVÉ WELLNESS & SPA Konference HOTELOVÉ WELLNESS & SPA Konference HOTELOVÉ WELLNESS & SPA

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka