III. Mezinárodní mistrovství saunových mistrů Polska.

V římských lázních v Czeladźi v Polsku začne 3. června kvalifikace na světovou soutěž AUFGUSS WM. Mezinárodního mistrovství Polska se zúčastní 43 saunérů z Polska a dalších zemí. Bohatý doprovodný program je připraven pro všechny fanoušky zážitkového saunování. V prostorné sauně se odehraje na 200 soutěžních saunových ceremoniálů, připravena je Saunová noc a také nesoutěžní vystoupení saunérů v dalších saunách.

Saunové mistrovství se uskuteční pod záštitou polského olympijského výboru a také starosty města Czeladź.

Saunové ceremoniály jsou stále oblíbenější také v českých zemích a v únoru se i u nás uskutečnil třetí ročník mistrovských soutěží s účastí 40 saunérů z desítky zemí světa.  Nyní nejúspěšnější saunér, vítěz oficiálního Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech, Jiří Žákovský ze Saunie Praha předvede své saunové umění v kvalifikaci na AUFGUSS WM. Držíme palce a budeme u toho! Na finále (v Německu, v krásném letovisku Thermen & Badewelt Sinsheim od 15 září) postoupí 3 nejlepší saunéři. Konkurence je obrovská.

Mezinárodní porota hodnotí několik důležitých věcí. Při saunovém ceremoniálu o délce 12 minut si porota všímá komunikace saunéra s návštěvníky, příběhu a provedení, správné distribuci horkého vzduchu ručníkovými technikami po celé sauně, použití aromaterapie, choreografie a sladění tématu s hudbou nebo kostýmem.

Kategorie pro hodnocení odbornou porotou:

Profesionalita saunéra a celkový pocit z ceremoniálu
Nárůst teploty v průběhu saunování
Techniky práce s ručníkem a distribuce horkého vzduchu po sauně
Vůně a její intenzita - aromaterapie
Téma a jeho soulad s představením
Show

Program III. Mezinárodního mistrovství saunových mistrů Polska.

Náš Jiří Žákovský (Saunia Praha) soutěží v pátek ve 12:30 hodin. V týmové soutěži s Lucií Stellnerovou a ceremoniálem Hříšný tanec soutěží v neděli v 16:15 hodin.

Středa 03.06
17:00 - 21:45 Kvalifikace Individuální

Čtvrtek 04.06
10:00 Oficiální zahájení mezinárodní polské mistrovství v roce 2015 Saunamistrzów

10:15 - 22:30 Kvalifikace Individuální

Pátek 05.06
10:15 - 22:30 Kvalifikace Individuální

Sobota 06.06
10:30 - 19:00  Finále 12 soutěžících
20:30 Vyhlášení výsledků
22:00 - 02:00 Saunová noc

Neděle 07.06
10:15 - 19:30 soutěž družstev
20:30 Vyhlášení výsledků soutěže týmů

Vstupenky na mistrovství lze zakoupit přímo na místě na recepci, nebo on-line na www.sklep.termyrzymskie.eu  Zvýhodněné ceny platí do 24. května.

Z historie polských mistrovství

První polský šampionát v Termach Rzymskich se uskutečnil  roce 2013. Zúčastnilo se ho 22 saunérů z různých koutů Polska

Druhý ročník už měl mezinárodní charakter, účastnilo se 35 saunérů z Maďarska, České republiky, Německa, a Afghánistánu, v čele s mistrem světa 2013 - Farid Atai.

Pro srovnání.
Náš SaunaFest 2013 se uskutečnil v únoru a stal se jakýmsi průkopníkem národních soutěží.  Od prvního ročníku jsme měli mezinárodní soutěž Grand Prix Czech Republic a Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech - tedy dvě soutěže. Otevřená, mezinárodní soutěž od prvního ročníku přivítala také vynikající saunové mistry z Poska.

III. Mezinárodní mistrovství saunových mistrů Polska.III. Mezinárodní mistrovství saunových mistrů Polska.III. Mezinárodní mistrovství saunových mistrů Polska.III. Mezinárodní mistrovství saunových mistrů Polska.III. Mezinárodní mistrovství saunových mistrů Polska.III. Mezinárodní mistrovství saunových mistrů Polska.

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka