Fitness industry aneb nová dimenze byznysu

Fitness je jedním z nejperspektivnějších oborů sportu a volného času v současnosti. Podle nezávislých odhadů odborníků z fitness branže může být v ČR kolem 900 fitness centrem. Počet fitness instruktorů a trenérů se odhaduje na 15 až 20 tisíc.

V rámci celé Evropy činí obrat ve fitness industry 22 mld. EUR. Jen pro srovnání – například roční obrat ve fotbalu v Evropě je „pouhých“ 12 mld. EUR. V České republice neexistují přesná čísla.

Založení České komory fitness bylo inspirováno podpisem Sektorové dohody v rámci Národní soustavy povolání (NSP) a klade za cíl zmapovat český fitness a rozvoj dalšího vzdělávání v tomto oboru. Členství v komoře je otevřeno všem, jednotlivým fitness instruktorům, fitness centrům, školícím centrům a dalším partnerůmz fitness industry. Registrovaní instruktoři a členové komory (fitness centra) získají své výhody: například pojištění odpovědnosti, právní služby, registraci v Českém registru fitness profesionálů nebo pravidelné informace z fitness industry nejen v České republice, ale i ve světě.

„Aby byl český fitness sektor konečně důkladně zmapován, statisticky vyčíslen a mohl vzniknout přehledn ýa účinný systém kvalifikací v tomto oboru, byla v prosinci loňského roku podepsána Sektorová dohoda pro obor fitness industry v rámci veřejné zakázky Národní soustava povolání II. Tím získali odborníci z fitness branže pomyslnou zelenou k revolučním krokům v tomto dynamicky rozvíjejícím se sektoru,“ řekla Klára Šlehoferová, koordinátorka sektorových rad.

Fitness industry jako obor zastupuje občanské sdružení Česká komora fitness v čele s prezidentkou Janou Havrdovou. Členové představenstva komory jsou špičkové osobnosti z celé ČR, které ve fitness pracují řadu let a ve svých oblastech mají vysoký kredit. Cílem komory je sdružit, koordinovat a zastupovat fitness sektor jako plnohodnotné odvětví českého hospodářství. Aktuálními úkoly je založení a naplnění Českého registru fitness profesionálů, sestavení dílčích kvalifikací fitness, vytvoření přehledu českých fitness center a certifikovaných i necertifikovaných školících center.""

"Česká komora fitness vznikla proto, aby jménem fitness sektoru jednala, sbírala data a dokázala je předat dál tak, aby se český fitness sektor stal uznávaným odvětvím národního hospodářství, který bude umět prokázat, rozvíjet a zvyšovat kvalitu poskytovaných služeb. Jsme teprve druhá komora fitness, která v Evropě vznikla. První je v Belgii a nám se již podařilo s jejími zástupci navázat kontakt. Česká komora fitness by neměla být konkurencí pro své členy, ale naopak by měla být komunikačním a statistickým subjektem, který sbírá informace o fitness trhu a zpětně důležité informace předává a účinně napomáhá vytváření dobrých podmínek pro profesionální práci všech subjektů v českém fitness sektoru." řekla Jana Havrdová, prezidentka České komory fitness.

Fitness industry aneb nová dimenze byznysu

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka