Dvacet let NP Šumava – wellness v zeleném

Dne 24. května 2011 proběhla v luxusním hotelu ParkHotel Tosch v Kašperských Horách oslava 20. narozenin Národního parku Šumava. Oslavy se zúčastnil jak ministr životního prostředí pan Tomáš Chalupa, tak současný ředitel NP pan Jan Stráský. Mezi hosty bylo možno zahlédnout bývalé ředitele NP, senátory, starosty obcí a mnoho dalších, kteří měli v průběhu 20. let co do činění se Šumavou.

V úvodu byly předneseny nezbytné projevy směrem k oslavenci tzn. NP Šumava, kulturní vystoupení. Hosté měli možnost si prohlédnout i expozice fotografií Šumavy. Zvláštní atmosféru dodalo expozici její umístění v jeskyni, která je součástí hotelu a slouží k pořádání různých společenských akcí.

Krásné počasí, úžasný hotelový park v anglickém stylu, raut ve stylu Šumavy, to vše přispělo k dobré atmosféře všech účastníků.

ParkHotel Tosch zve všechny milovníky wellness aktivit na wellness víkend nebo prázdninový pobyt. ParkHotel Tosch byl jednoznačně prvním hotelem v České republice, který od svého slavnostního otevření v červnu 1994 poskytoval a poskytuje relaxační služby. Výraz wellnes byl v té době v našem hotelnictví zcela neznámý a jen velmi malá skupinka odborníků měla představu, co wellness znamená a jak je pro hotel důležitý. Filozofie investora hotelu a anglické projektové kanceláře byla zcela jasná. Hotel musí mít svůj Genius loci, ale musí také nabídnout odpočinek a relaxaci. A stovky hotelových hostů jednoznačně potvrzují zcela specifickou atmosféru ParkHotelu Tosch spojenou s příjemnou relaxací.

Wellness areál na ploše 300 m2 nabízí relaxační bazén s protiproudem, dnové a boční trysky, večerní podvodní osvětlení a hvězdnou oblohu. Na stěnách jsou obrazy na plátně od akademického malíře Miroslava Houšťě, které dodávají interiéru společně se zrcadly zajímavý nádech řecké mytologie. Dále je k dispozici sauna, ochlazovací bazének a prostor na masáže. Nezbytná je rovněž relaxační místnost s příjemnou hudbou.

K wellness patří i hotelový park, kde můžete relaxovat pod korunami staletých stromů, ranní snídani si objednat doslova v „trávě“. Máte-li pocit, že Vám více vyhovuje aktivní odpočinek, můžete si v hotelovém parku zahrát tenis, badminton, petang, kroket popřípadě jiné parkové hry.

V jednotlivých částech parku Vás určitě zaujme možnost příjemného posezení pod slunečníky, odkud můžete pozorovat hrad Kašperk a k tomu si třeba objednat letní růžové víno nebo vychlazený sekt a čerstvé jahody. Přijeďte k nám, budeme Vás rozmazlovat.

 

Dvacet let NP Šumava – wellness v zelenémDvacet let NP Šumava – wellness v zelenémDvacet let NP Šumava – wellness v zelenémDvacet let NP Šumava – wellness v zelenémDvacet let NP Šumava – wellness v zeleném

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka