Druhý ročník Čejkovických bylinkových slavností

Čejkovice u Hodonína – 28. srpna 2011

Již po druhé v neděli 28. srpna od 12:00 společnost SONNENTOR s.r.o., tradiční výrobce biočajů, biokoření a dalších bioproduktů se sídlem v jihomoravských Čejkovicích, otevře své sluneční brány pro všechny milovníky bylinkových čajů. Podobně jako minulý rok se i letos akce uskuteční v malebné moravské, historií opředené obci Čejkovice.

A to na jejím samotném vršku, nad starodávnou templářskou tvrzí je již nyní SONNENTOR v plné přípravě poskytnout rozptýlení, občerstvení a odborné výklady spojené s prohlídkou výrobních hal všem zájemcům.

Přijďte se sami přesvědčit o tom, jak se vyrábí váš oblíbený čaj od výkupu a zpracování bylinky až po vsypání čajové směsi do nálevového sáčku. Využijte možnosti vychutnání čajové směsi, kterou vám po předložení vaší originální receptury namíchá paní Eva Kubišová, jedna z českých pěstitelek bylinek, která dodává SONNENTORU již několik let sušené bylinky a květy.

Je připraven bohatý kulturní program, kde vystoupí místní dechová hudba Vinařinka, dětský soubor Kyjovánek a vtipným divadelním představením vás pobaví hroznolhotský ochotnický spolek Hrozen.

Nebude chybět ani ochutnávka biovín z přilehlých vinohradů s možností prohlídky sousedních historických Templářských sklepů. Návštěvníci budou mít možnost ponořit se do dávné historie a v chládku tajemné soustavy templářských chodeb vychutnat lahodný mok z révy vinné a nechat se unášet po stopách Komtura Ekka.

Pro děti je připravena raráškova naučná stezka, dětský hrací koutek a projížďka na koních. Malým dárkem pro ty šťastnější bude výhra v tombole.

Od roku 1992 se v SONNENTORU v Čejkovicích zpracovávají skutečné bylinkové speciality v souladu s přírodou. Návštěvníci slavností budou mít jedinečnou příležitost zblízka poznat provoněné sklady i výrobní prostory s bylinkami a kořením a zhlédnout zrození nálevového sáčku biočaje od výkupu bylin, až po jeho samotnou výrobu v moderním čejkovickém areálu.

Program:
12:00 hod - Slavnostní zahájení u výrobní haly Akropolis na kopci Mlaty nad Templářskými sklepy
12:30 - 18:00 hod - Celoodpolední kulturní program. Vystoupí dechová hudba Vinařinka z Čejkovic, dětský národopisný soubor Kyjovánek a také nezapomenutelný hroznolhotský ochotnický spolek Hrozen se svým humorným představením.

  • Prohlídky firmy s výkladem
  • Ochutnávky biočajů, biokoření i dalších biospecialit SONNENTORu
  • Mini biojarmark, řemeslný jarmark
  • Ochutnávka biovín s možností návštěvy sousedních Templářských sklepů - Bylinková zahrádka s možností zakoupení bylin v kontejnerech
  • Dobrodružná naučná stezka pro malé i velké rarášky a dětský hrací koutek
  • Projížďka na koních
  • Občerstvení s nabídkou biospecialit a biosladkostí z brněnské biorestaurace REBIO

17:30 hod - Bohatá tombola
18:00 - 18:30 hod -Zakončení bylinkových slavností

“Kvalitu při výrobě čajů a koření garantuje samotný fakt pěstování v ekologických rodinných zemědělských farmách a velmi úzká, dlouhodobá a oboustranně výhodná spolupráce s místními ekozemědělci, kteří pro firmu bylinky a koření pěstují. Tím jsme schopni zajistit tu nejvyšší kvalitu i garantovaný původ výchozí suroviny, která je potom součástí jednotlivých produktů SONNENTORu! Věřím, že otevření našich provozů veřejnosti a seznámení s principy šetrného zpracování biosurovin a zajímavý doprovodný program bude pro návštěvníky slavností atraktivní podívanou,“ doplňuje Josef Dvořáček, ředitel SONNENTOR Česká republika.

Ke stažení
Pozvánka ke stažení (.pdf) 179,90 kB

Druhý ročník Čejkovických bylinkových slavností Druhý ročník Čejkovických bylinkových slavností Druhý ročník Čejkovických bylinkových slavností Druhý ročník Čejkovických bylinkových slavností Druhý ročník Čejkovických bylinkových slavností

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka