Dovolená u jezera Wörthersee plná nových dojmů

Toto slavné jezero je proslulé jako „největší koupaliště Rakouska“, filmová kulisa, golfová oblast a místo konání prestižních akcí. Region kolem jezera Wörthersee a na trojmezí Rakouska, Itálie a Slovinska skýtá řadu možností k výletům. Pěšky, na kole či autem je možné objevovat region pěti jezer z nové perpektivy.

Od tyrskysového Wörthersee, teplého až 27 °C, je to jen kousek na Mölltalský ledovec a do slovinského Národního parku Triglav. Nádech středomořské atmosféry je patrný všude. Hlavně v Klagenfurtu, v jehož Starém městě najdeme množství kaváren se zahrádkami a krásné domovní dvory.

Místo k aktivnímu pohybu
Jezero je známým střediskem vodních sportů, k pohybu láká však i oblast mezi jezerem a horami. Návštěvníci zde najdou 4 golfová hřiště, 18 cyklistických závodních tras a témeř každý den se mohou zúčastnit pěší túry s průvodcem. Kolem Wörthersee vede 55 km dlouhá okružní pěší trasa, na níž nás doprovází maskotek - mužíček Mandl, který byl podle pověsti zakladatelem jezera. Na trase je spousta zastávek k nádherným výhledům na jezero a na horský hřeben Karavanek. K prodlení a odpočinku lákají dřevěná lehátka, houpačky a slunečníky, děti zde najdou místo vodních hrátek. Překvapením pro turisty může být stezka bosých nohou a strom světlušek. Trasa po okružní stezce začíná obvykle u některého z přístavišť lodí, u jiného může být přerušena. Lodní dopravou po Wörthersee je možné se kdykoli pohodlě vrátit a pro držitele slevové karty Wörthersee Card je to s 50% slevou.

Jedinečný wellness
Region nabízí také mnoho luxusních komplexů pro wellness, fitness a pocit blaha, roztroušených kolem jezera. Jedinečné je vyhřívané jezerní koupaliště v hotelu Schloss Seefel, jezerní sauna v hotelu Villa Rainer a komplex saun se sněhovou jeskyní v zámku Velden. V hotelu Allegro si můžeme dopřát floating a nechat se vznášet v koncentrované solankové lázni. Zážitek, který nám přinese hluboké uvolnění a urychlí regeneraci organismu.

Vrcholné akce roku 2010
Kolem jezera Wörthersee čeká v létě spousta zábavy a rozptýlení. Koná se zde jedna vrcholná akce za druhou, vždyť svátky a oslavami je region vyhlášený. Sezona roku 2010 začíná akcí Wörthersee Opening v květnu a končí Adventem ve Veldenu. K tomu nejlepšímu bude patřit „Hvězdná noc" Beach Volleyball World Tour, Ironman Austria, Fête Blanche a Kouzlo klagenfurtského Starého města.

Požitky pro chuťové buňky
Kulinářská přehlídka, zahrnující nabídku od svačiny na prkýnku po prestižní restaurace, je bezkonkurenční. Pochoutky z babiččiny kuchařky by si nikdo neměl nechat ujít. Pokud najdeme na jídelním lístku speciality jako „Kärntner Kasnudl" (sýrová pochutka), „Kirchtagssuppe" (nedělní polévka) nebo moučník „Reindling", ty stojí určitě za ochutnání. V každém tradičním stylovém šenku, nazývaném „Buschenschenk" servírují originální svačinu na prkýnku se speciálním nožem. K tomu chutná jablečná šťáva a jako digestiv se doporučuje ovocný destilát. Kromě ryze originální a domácí kuchyně najdeme v regionu rafinovanou kuchyni gurmánské restaurace zámku Velden, vyznamenanou 3 kuchařskými čepicemi prestižního průvodce. Gault-Millet, a dalších 12 restaurací s „čepicemi". Kulinářskou cestu od Šanghaje od po Wörthersee můžeme zažít v hostinci Gasthof  Feidig, nebo na luxusní lodi „Windsor" při Grill&Chill.

Dovolená á la Card
Zážitková karta Wörthersee Card umožňuje návštěvu více než100 výletních cílů, včetně lodní dopravy, zoo a lanovek v celé spolkové zemi více méně zdarma. Zahrnuje i koupání ve 3 jezerech a 15 zážitkových výletů s průvodcem. Milovníci sportů od vodních lyží až po dobrodružné lezení obdrží 30% slevu. Kartu Wörthersee Card ocení především rodiny s dětmi. Lze ji získat bezplatně ve 130 ubytovaních podnicích. 3 noci se snídaní stojí od € 84, 7 nocí s polopenzí € 259 za osobu!

Dovolená u jezera Wörthersee plná nových dojmůDovolená u jezera Wörthersee plná nových dojmůDovolená u jezera Wörthersee plná nových dojmů

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka