Dione – Vykouzlete ze štědrovečerní večeře gurmánské setkání

Letošní štědrovečerní posezení bude o něco lahodnější. Stačí k tomu jen několik triků, díky kterým vylepšíte tradiční vánoční menu skvělou chutí navíc. Dopřejte si krémovou rybí polévku se zeleninou Pod svíčkovou Dione. Připravte si bramborový salát takové chuti, že ho budete muset až do večeře bránit. A zkraťte si čekání na Ježíška gratinovanou lesní směsí, kterou připravíte během koledy. Obzvlášť u sváteční tabule v kruhu rodiny totiž platí, že láska prochází žaludkem.

Na krémovou rybí polévku budete potřebovat: ocas a odkrojky z ryby, 1 balení Pod svíčkovou Dione 350 g, 250 ml smetany, 80 g másla, 40 g hladké mouky, 1 stroužek česneku, muškátový oříšek, sůl, pepř.

POSTUP: Do hrnce s osolenou vodou dejte na asi 15 minut vařit kapří ocas a další odkrojky. Vývar sceďte a oberte maso. Na rozehřátém másle osmažte zeleninu Pod svíčkovou Dione 350 g a česnek, zaprašte moukou, zalijte vývarem a vařte 10 minut. Ochuťte pepřem, muškátovým oříškem a přilijte smetanu. Nakonec vše rozmixujte a můžete podávat.

Štědrý večer si asi jen těžko představíme bez domácího bramborového salátu. Klíčem k tomu nejlepšímu receptu jsou pak hlavně kvalitní suroviny. Díky zeleninové Směsi na bramborový salát 450 g připravíte přílohu, po které se jenom zapráší. Na bramborový salát potřebujete: 1 balení Dione Extra Směsi na bramborový salát 450 g, 4 středně velké brambory (ideálně varný typ A), 2 vejce, 3 velké nakládané kyselé okurky, majonézu, petrželku, sůl a pepř.

POSTUP: Mraženou zeleninovou Směs na bramborový salát 450 g vsypte do hrnce s půl litrem osolené vroucí vody. V zakrytém hrnci krátce povařte, sceďte a nechte vychladnout. Do vroucí osolené vody dejte vařit brambory, uvařte ve slupce a nechte vychladit. Poté nakrájejte na kostičky. Uvařte 2 vejce natvrdo, které po vychladnutí nakrájejte na kostičky. Mezitím si pokrájejte nakládané okurky na malé kousky. Vše smíchejte, osolte, opepřete a přidejte majonézu podle chuti. Můžete ozdobit petrželkou a nechte v chladu.

Ještě před tím, než se rozezní zvoneček lákající k nadílce, dopřejte si gratinovanou lesní směs a oslaďte si tak čekání. Na recept budete potřebovat: 1 balení Lesní směsi Dione 200 g, 200 g tvarohu, 100 ml zakysané smetany, 50 g moučkového cukru, 2 kapky vanilkové esence.

POSTUP: Rozmrazenou Lesní směs Dione 200 g rozdělte do 4 ohnivzdorných mističek. Zbylé suroviny dejte do mísy a vyšlehejte dohladka. Směs pak lžící přeneste na ovoce. Obsah každé mističky poprašte trochou přírodního cukru a vložte na 3 minuty pod gril.

Sklizenou surovinu Agrimex Vestec a.s. zpracovává v nejmodernějším výrobně-skladovém areálu v České republice, v Panenských Břežanech. Strategická poloha závodu umožňuje zpracování sklizené zeleniny během několika hodin po sklizni. Produkty značky Dione jsou k dostání ve všech běžných potravinových řetězcích jako je např. Albert, Billa, Kaufland nebo Tesco.

Recepty a tipy, jak výrobky Dione zpracovat najdete na internetových stránkách.

Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, PR consultant cammino...

Dione – Vykouzlete ze štědrovečerní večeře gurmánské setkáníDione – Vykouzlete ze štědrovečerní večeře gurmánské setkáníDione – Vykouzlete ze štědrovečerní večeře gurmánské setkáníDione – Vykouzlete ze štědrovečerní večeře gurmánské setkáníDione – Vykouzlete ze štědrovečerní večeře gurmánské setkáníDione – Vykouzlete ze štědrovečerní večeře gurmánské setkáníDione – Vykouzlete ze štědrovečerní večeře gurmánské setkání

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka