Den saunování a Saunová noc 3.11.2012

Sauny po celé ČR připravují zážitkové saunování

Přinášíme aktuální informace a program svátku saunování, který se ukusteční již tuto sobotu pod názvem DEN SAUNOVÁNÍ. Součástí akce bude i zážitkové noční saunování SAUNOVÁ NOC s pokusem o překonání rekordu Nejvíce saunujících se lidí na jednom místě. Akce má za cíl podpořit zdravý životní styl a správné saunování.

Hlavní akce Dne saunování proběhne v Aquapalace Praha, který nabízí největší saunový svět v ČR, se 14 saunami. Zde bude program probíhat jak odpoledne pro rodiny s dětmi (přednáška v 15:00 a speciální saunový ceremoniál v 15:30 hodin) tak také v prodlouženém provozu ve večerních hodinách. "Od 20 do 23:30 zde bude tradiční saunování při svíčkách. Navíc však ve 22:02 sečteme všechny saunující se návštěvníky ve všech prohřívárnách a pokusíme se překonat rekord z roku 2010 s počtem 191 najednou saunujících se lidí v jednom místě. Rekord ověří komisař Agentury Dobrý den." uvádí pořadatel akce Pavel Hofrichter.

K akci se připojují sauny a saunové světy z celé ČR, wellness hotely a aquaparky:

- Vitální svět v Branné www.relaxkolstejn.czwww.vitalni-svet.cz

V Jeseníkách v Relax centru Kolštejn proběhne saunování při svíčkách, ve wellness čajovně ve vitálním světě se bude podávat nová čajová směs Dračí dech, na návštěvníky čeká několik saunových ceremoniálů. Saunová noc v Relax centru Kolštejn bude celá v keltském stylu. Zahájení saunové noci proběhne svoláním na keltský signální roh ve 20 hodin.

- Sauna Smyčka, Ostrava - Poruba www.SaunaOstrava.cz

Zveme na dětské saunování s nižší teplotou od 14.30 do 16.00, aromaterapii, relaxační hudbu. Večer se uskuteční večerní saunování při svíčkách a masáže vonnými oleji.

- Hotel Helios, Lipová Lázně, www.hotelhelios.cz

Otevírací doba prodloužena do 24 hodin. Návštěvníky čeká večerní relax při svíčkách, bazén 12x6 metrů, bar s malým občerstvením zdarma, whirlpool s výhledem do noční zahrady. Saunový svět – finská sauna, infrasauna, parní lázeň, odpočinková místnost s relaxační hudbou. Vstupné se slevou 15%. Vše bude probíhat za svitu lucerniček, vonné aroma lázně a relaxační hudby.


- Resort Darovanský dvůr www.darovanskydvur.cz

Připravili jsme pro vás zcela vyjímečný zážitek! Otevírací doba našeho wellness centra bude po tento den prodloužena do 23.00 hodin.
Zvýhodněné jednotné vstupné 450,- Kč. Prosíme o včasnou rezervaci. Program v jednotlivých blocích: 17.00 – 19.00, 19.00 – 21.00, 21.00 – 23.00 hodin. Každou hodinu se bude konat jogurtový saunový ceremoniál. V laconiu bude pro vás připraven lahodný bylinkový čaj. Koupání ve whirlpoolu při svíčkách!


- Centrum Babylon, Liberec,  www.centrumbabylon.cz

V Sauna klubu Africana se od 10 do 22 hodin uskuteční řada speciálních ceremoniálů. Návštěvníky potěší medový ceremoniál, jogurtový lifting pokožky i peeling s mořskou solí. Rituály budou probíhat v parní lázni i ve finské sauně.

- Wellness Horal, Velké Karlovice, www.wellnesshoral.cz

Saunová noc s prodlouženým provozem do půlnoci, zvýhodněné vstupné. Pro návštěvníky je připravena možnost konzultací zásad správného saunování a příležitost vyzkoušet saunovací rituály, které se budou konat každou hodinu v sauně Dome i menší bylinkové sauně. Zdarma nabídneme občerstvení v podobě čerstvého ovoce a pramenité vody. Saunová noc začíná ve 20 hodin. Atmosféru termálních bazénů i saunového světa znásobí osvětlení svíčkami. V sobotu se jich ve Wellness Horal rozhoří na dvě stě. „Jde o speciální sérii svíček, které pro nás vytvořila společnost Unipar z blízkého Rožnova pod Radhoštěm. Přesně zosobňují oba principy wellness a spa - tedy spojení vody a ohně. Jsou totiž tvořeny dvěma díly, přičemž menší svíčka je vložena ve větší duté a plave v ní ve vodě,“ uvedl ředitel Wellness Horal Martin Pařízek.

- Lázně Vsetín, www.laznevsetin.cz

- Strnadovský Mlýn, www.strnadovskymlyn.cz

Saunový citronový ceremoniál se svíčkami od 20hod s povídáním, ochlazování v přilehlém rybníku. Další rituál eukaliptový, finská borovice dle volby a chuti zúčastněných.

- Ranč Kostelany www.kostelany.cz

Pro návštěvníky je otevírací doba prodloužena až do 23 hodin.


- Saunový Ráj Holice, www.saunovyraj.cz

- Horský hotel Sněženka, www.hotel-snezenka.cz

Relaxační saunování až do 23:30 zpříjemní hudba i saunování při svíčkách. 

Mezinárodními účastníky jsou hotelový řetězec Sava Hotels and Resorts  http://www.sava-hotels-resorts.com/en/ ze Slovinska a Hotel Baranya Harkany Maďarsko  http://www.hotelbaranya.hu/.

Pro účastníky jsou připraveny speciální saunové ceremoniály, relaxační hudba, saunování a plavání při svíčkách, přednášky a další zajímavý program. Návštěvníci získají doporučení, rady a informace spojené se správným saunováním a k dispozici bude samozřejmě odborný personál. Pro rodiny s dětmi je připraven doprovodný program. "Cílem této akce je podpořit zdravý životní styl a saunování jako takové. Pokud se saunováním začínáte je to ta správná příležitost si saunování vyzkoušet a získat i rady a doporučení od odborného personálu. Téma správného a hlavně pravidelného saunování je hlavním motivm této akce. Přidejte se a přijďte na Den saunování." zve Pavel Hofrichter

Děkujeme za podporu a spolupráci:

Akce je pořádána spol. Rain.cz a Českou asociací wellness. 
Akci podporují: Asociace pracovníků v regeneraci, AAABYTY.CZ, VEOLIA, CK NATUR TRAVEL , projekt AQUAINFO.cz s podporou MMR ČR
Mediálním partnerem je on-line magazín WellnessNoviny.cz. Děkujeme i za mediální podporu: Český Rozhlas Dvojka, Právo, Saunaci.cz, Naturista.cz

Wellness Horal, saunaSaunový ceremoniál v Aquapalace PrahaLogo Den saunování, saunová nocRelax centrum Kolštejn - vitální svět, čajovnaHotel Helios pořádá saunovou nocDen saunování a Saunová noc 3.11.2012Hotel HeliosDen saunování a Saunová noc 3.11.2012Den saunování a Saunová noc 3.11.2012Den saunování a Saunová noc 3.11.2012Den saunování a Saunová noc 3.11.2012Den saunování a Saunová noc 3.11.2012Den saunování a Saunová noc 3.11.2012

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka