Česká reprezentantka získala bronzovou medaili na Mistrovství světa ve Freedivingu 2013

Individual AIDA Pool World Championships Belgrade 2013

Letošní mistrovství světa v bazénových disciplínách freedivingu se konalo v Bělehradě. Českou republiku reprezentoval tým ve složení Michal Rišian, Kamil Vyštejn, Miroslav Ševčík, Gabriela Grézlové a Zdenka Demlová. Soutěžilo se v bazénových disciplínách dynamická apnoe s ploutví (DYN), bez ploutví (DNF) a ve statické apnoi (STA).

Češka Gabriela Grézlová z pražského klubu Apneaman vybojovala v Bělehradě bronzovou medaili v disciplíně statická apnoe (STA), výkonem 6 minut 54 sekund. Tento výkon je i novým českým národním rekordem. První příčku v této disciplíně obsadila Ruska Natalia Molchanova s výkonem 9 minut a 2 sekundy, což je nový světový rekord. Na druhém místě stanula Rakušanka Veronika Dittes s časem 7 minut 44 sekund.

 

Zeptali jsme se medailistky Gabriely Grézlové na její první pocity po závodě: „Věděla jsem, že jdu pro bronz, můj super kouč Branko Petrovič by mě nenechal vylézt z vody dřív. Mistrovství bylo super, bylo k vidění spousta úžasných výkonů, Natalia Molchanova si střihla 3 světové rekordy, fakt bylo na co koukat….. Nejvíc jsem se na konci těšila na steak a pivo.“

 

Ostatním českým závodníkům se také dařilo. Michal Rišian skončil výkonem 194 metrů na jeden nádech v disciplíně dynamická apnoe bez ploutví (DNF) na 4. místě. Kamil Vyštejn se v této disciplíně probojoval do finále B, kde zaplaval vzdálenost 130 metrů, která mu vynesla krásné 15. místo. V disciplíně dynamická apnoe s ploutví (DYN) se do finále B probojoval pouze Michal Rišian. Zde zaplaval vzdálenost 219 metrů a dostal se tak 11. místo.

 

 

Bazénové disciplíny:

Statická apnea (STA)

Potápěč se snaží vydržet pod vodou na nádech po co nejdelší čas, přičemž může volně plavat na hladině, nebo být úplně ponořen /nejhlouběji však do 3 metrů/.

 

Dynamická apnea s ploutvemi (DYN)

Tato disciplína spočívá v uplavání co nejdelší vzdálenosti pod vodou na jeden nádech s ploutvemi.

 

Dynamická apnea bez ploutví (DNF)

Tato disciplína spočívá v uplavání co nejdelší vzdálenosti pod vodou na jeden nádech bez ploutví prsovým stylem.

 

 

Fotografie poskytla Pavlína Procházková

 

Oficiální stránky Individual AIDA Pool World Championships Belgrade 2013:

Česká reprezentantka získala bronzovou medaili na Mistrovství světa ve Freedivingu 2013

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka