Blíží se VALACHY DUATLON

letos s pokusem o vytvoření českého rekord

Seriál VALACHY TOUR bude v sobotu 7. května pokračovat další akcí. U hotelu Galik ve Velkých Karlovicích se uskuteční VALACHY DUATLON – závod kombinující terénní běh a horské kolo v členité krajině Beskyd, s trasami pro dospělé i děti. Registrace do závodu za zvýhodněné startovné byla spuštěna na webu.

Konání VALACHY DUATLONU bude letos spojeno s pokusem o vytvoření oficiálního českého rekordu. „Duatlon zatím u nás není tak v kurzu jako třeba závody horských kol či triatlon. Ty největší akce mívají kolem dvou set závodníků. Do VALACHY DUATLONU se přitom již loni zapojilo přes 450 dětí a dospělých. Letos jsme se proto rozhodli, že se pokusíme pozici největšího veřejného duatlonu potvrdit oficiálně a vytvořit český rekord. K tomu může přispět každý, který se postaví v sobotu 7. května na start,“ uvedl prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil.

Duatlon se jako každý rok uskuteční u hotelu Galik v karlovickém údolí Léskové, který je ideálním výchozím bodem závodních tras. Díky restauraci a sociálnímu zázemí také nabízí ideální prostředí pro sportovce i jejich fandící doprovod.

Pro dospělé je připravena trasa v délce 3 km běh, 15 km horské kolo a 1,5 km běh. Start je ve 13 hodin. Vítězové si mezi sebe rozdělí kromě věcných odměn také prize money v celkové částce 15 000 Kč. Při registraci do 25. dubna na webu www.valachytour.cz platí zvýhodněné startovné.

Čas před hlavním závodem bude tradičně patřit dětem. Jejich závody budou probíhat od 9:30 do 11:30 hodin. Také na děti čeká kombinace běhu a kola (u těch nejmenších s možností použít odrážedlo), ale na výrazně kratších trasách. Startovné pro děti je symbolické - při přihlášení předem 50 Kč, na místě 100 Kč. Pro vítěze nebudou chybět odměny a pro každého malého závodníka oblíbené perníkové medaile.

Připraven bude tradičně i doprovodný program včetně testovacího centra horských kol Specialized či sportovních hodinek, mobilní masérské studio či akce pro děti.

 

Další závody VALACHY TOUR a doprovodné akce:

9. 7. BIKE VALACHY (závod horských kol - VALACHY TOUR)

14. – 17. 4. Triatlonový kemp s Petrem Vabrouškem ve Velkých Karlovicích

5. 8. VALACHY MAN (triatlon - VALACHY TOUR)

13. – 16. 10. Běžecká škola Miloše Škorpila

22.10. BĚHEJ VALACHY (běžecký závod - VALACHY TOUR)

Fotografie archiv Resortu Valachy, poskytla M. Žáčková, PR manažer Resort Valachy Velké Karlovice. Děkujeme.

Blíží se VALACHY DUATLONBlíží se VALACHY DUATLONBlíží se VALACHY DUATLONBlíží se VALACHY DUATLON

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka