Adéla Citová obhájila na MČR ve sportovním aerobiku zlato

O velké drama na pódiu se o víkendu na Mistrovství ČR ve sportovním aerobiku, fitness týmech a ATS v Plzni postaraly závodnice královské disciplíny dospělých žen. Zlato nakonec v bouřlivé atmosféře obhájila loňská mistryně Adéla Citová. Perfektní výkony však podalo všech, více než 900 závodníků, kteří potvrdili, že se za týden na světovém šampionátu v nizozemském Leidenu má konkurence čeho obávat.

Adéla Citová z Fitness studia Louny se mistrovství ČR v kategorii dospělých žen účastnila podruhé a její výkon všichni napjatě sledovali. Loni totiž, na svém vůbec prvním závodě v této kategorii, získala rovnou zlato! Na evropském šampionátu pak letos vybojovala bronzovou medaili, o příčku výš se tady umístila Tereza Tydlitátová z Corridoor Teamu, která skončila stříbrná. Ta se o víkendu na mistrovství ČR umístila třetí a stříbrnou vícemistryní republiky se stala další posila nastupující generace Tereza Kudláčková.

Všechny tři předvedly skvělé výkony a zejména při spontánní a emocemi nabité sestavě Adély Citové obecenstvo jako obvykle nešetřilo aplausem. Z výkonů všech tří medailistek však bylo jasné jedno: na blížícím se světovém šampionátu dají konkurenci zabrat. Letos v kategorii dospělých žen navíc nesoutěží několika násobná mistryně světa Allira Bull, takže je velká šance útočit na trůn a světové zlato„Děláme vše proto, abychom podali výkon, který se bude hlavně líbit publiku. Australské závodnice sledují naše přípravy, mistrovství Evropy i republiky a mají čas na pořádnou přípravu. Dokonce zvolily podobné téma, účesy i oblečení jako naše závodnice. Musíme se snažit být co nejvíc přesvědčiví,” říká Jitka Hofmannová z Fitness Studia Louny, choreografka a trenérka Adély Citové i dalších úspěšných závodnic.

Emoce v publiku vzbudily i další její svěřenkyně v kategorii dospělých – Trio Fitness studia Louny v sestavě Kristýna Zahradníčková, Lucie Veličková a Adéla Citová. To zaslouženě získalo zlato i na posledním mistrovství Evropy a na mistrovství světa (ve složení s Eliškou Martinovskou místo Kristýny Zahradníčkové).

Zaručenými zdroji spousty medailí i na blížícím se světovém šampionátu, kde jich zpravidla získáváme rekordní počty, jsou také naše kategorie juniorů a kadetů. V kategorii žen 14 až 16 let se předvede loňská mistryně světa a novopečená juniorská česká držitelka zlaté medaile Karolína Kudláčková ze Studia K Barrandov a stříbrná Viktorie Prokopová z Fitness centra Báry a Hanky Šulcových. Na skvělé výkony se jistě můžeme těšit i u našeho zlatého juniorského tria z mistrovství Evropy a současných mistryň ČR v sestavě Dominika Herzánová, Marika Podlucká a Andrea Švihálková z Corridoor Teamu.

Špičkové sestavy na mistrovství ČR letos předvedlo celkem 917 závodníků, kteří patří ke světové špičce v tomto sportu. Ti nejlepší se vydají za týden (17. až 21. října 2017) do nizozemského Leidenu na mistrovství světa.

Foto Jaroslav Appleltauer. Fotografie zaslala Zuzana Rybářová, AMAZE.media – děkujeme.



Adéla CitováTereza KudláčkováTrio z Fitness studia LounyTereza Miková

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka