Vyzkoušeli jsme

1 2 35
Články 21 - 40 / 97

Příroda Beskyd, komfortní ubytování a luxusní wellness

Ideální propojení aktivního odpočinku a relaxace nabízí Spa hotel Lanterna, součást resortu Valachy. Ten se nachází v údolí Léskové ve Velkých Karlovicích, obklopený nádhernou přírodou Moravskoslezských Beskyd. Měli jsme možnost vyzkoušet služby resortu při redakční cestě a odjížděli jsme krásně odpočatí i po krátkém pobytu.

Příroda Beskyd, komfortní ubytování a luxusní wellness

Zklidňující péči pro suchou a citlivou pleť THALAC

Na proceduru jsem se dostavila později odpoledne, abych si mohla hýčkání kosmetičkou vychutnat a nečekal mě další pracovní shon. Kosmetické studio THALAC umístěné prostorách salonu OSKAR se nalézá v historickém centru Prahy. Ujala se mě příjemná kosmetička Edita a po předchozí konzultaci ohledně mé pleti jsem ulehla jsem na kosmetické lehátko a svěřila se do citlivých rukou na následující hodinu. Kosmetička pro mě navrhla zklidňující péči pro suchou a citlivou pleť.

Zklidňující péči pro suchou a citlivou pleť THALAC

První saunové ceremoniály v Třebíči

Po déle než roční dostavbě byl loni v prosinci otevřen celý areál Aquaparku Laguna v Třebíči. Stávající 25 m dlouhý plavecký bazén doplnily dvě nové zóny. Asociace pracovníků v regeneraci mě pozvala na návštěvu tohoto aquaparku se saunovým světem.

První saunové ceremoniály v Třebíči

Masáž v Leisure Club Olšanka

Když jdu na masáž, potřebuji vedle výborně provedené masáže také skvělé prostředí a dobré služby. Včetně následné péče, jako je možnost relaxovat nebo posedět u dobré kávy. Zašel jsem tedy vyzkoušet zajímavý klub, který už z venku vypadá lákavě. Našel jsem zde opravdu to, co avizují webové stránky: komorní prostředí, kde se snoubí elegance a klidná atmosféra anglických klubů.

Masáž v Leisure Club Olšanka

Saunový statek starý 200 let slouží jako saunový svět

Navštívili jsme Saunahof, Bad Füssing

Bad Füssing, bavorské lázně a nevětší lázně Evropy mají i skvělou saunovou specialitu. V romantickém prostředí 200 let starého statku je umístěn Saunahof - saunový svět s množstvím saunových prohříváren, relaxačních místností a odpočíváren. Vyzkoušeli jsme si celodenní pobyt v Saunahofu a obdivovali klid, pohodu a nerušeně relaxovali, třeba uprostřed saunového dvora, v teplém relaxačním bazénu. Saunové centrum ve starém statku je opravdu úžasným místem, oázou, kterou můžeme jen doporučit.

Saunový statek starý 200 let slouží jako saunový svět

Navštívili jsme termální lázně Bad Griesbach

pohoda, relaxace, wellness, atmosféra

Dokonalé uvolnění, zdravý odpočinek a regenerace sil v krásném prostředí. To čeká na návštěvníky v lázních Bad Griesbach. Měli jsme možnost vyzkoušet lázně, sauny i skvělý hammam. V lázních je k dispozici 13 bazénů s léčivou termální vodou o teplotě od 18°C – 37°C na celkové ploše 1.600 m². V okolí bazénů mají hosté dostatek ploch pro relaxaci na přírodních terasách. Ubytování doporučujeme ve velmi příjemném hotelu Drei Quellen Therme.

Navštívili jsme termální lázně Bad Griesbach

Navštívili jsme největší lázně Evropy

Termální lázně Johannesbad Bad Füssing

Bad Füssing v Bavorsku patří k nejoblíbenějším destinacím lázeňských rekreantů. Vodní plocha 12.000 m2 ve třech lázeňských areálech láká k relaxaci a regeneraci. Vydali jsme se uprostřed prázdnin navštívit Johannesbad, největší lázně v Evropě s 6 vnitřními a 7 venkovními bazény. Náš pobyt zpříjemnil velký ohňostroj přímo v lázních a tak jsme jej mohli sledovat přímo z bazénů. Vyzkoušeli jsme místní sauny, příjemnou masáž, spojení wellness a gastronomie a hlavně relaxaci v bazénech.

Navštívili jsme největší lázně Evropy

Aqualand Moravia otevřen

Aqualand Moravia, moderní zábavní aquapark, situovaný na severním okraji nádrže Nové Mlýny poblíž Pasohlávek, otvírá své brány prvním návštěvníkům. Redakce WellnessNoviny.cz nechyběla na slavnostním otevření a máme pro vás řadu novinek, informací a fotografií. V Aqualandu Moravia se můžete těšit na řadu adrenalinových tobogánů, skluzavek, atrakcí pro děti každého věku. 3000m2 vodní plochy ve 12 bazénech doplňuje samostatné Forum Romanum Wellness.

Aqualand Moravia otevřen

Bad Brambach - roztomilý bazénový a saunový svět

Těsně za hranicemi, v Německém Bad Brambach (nedaleko Františkových Lázní) jsme vyzkoušeli komplex bazénů a saun se saunovou vesničkou. Hledajíce to nejlepší wellness, zamířili jsme o prázdninových toulkách i do ašského výběžku a věnovali se wellness aktivitám. Kousek za hranicemi na nás čekalo útulné prostředí nevelkého bazénového a saunového komplexu, který je součástí malých lázní. Pohoda, pěkná atmosféra, klid a dobré saunování - to nás velmi potěšilo.

Bad Brambach - roztomilý bazénový a saunový svět

Letní wellness není jen o saunách

Návštěva wellness centra Jezerka

Jakmile se oteplí, návštěvnost wellness areálů a saunových světů klesá. Není ještě běžnou zvyklostí saunovat se v létě. Jakkoliv je to součást zdravého a správného saunování. Proto řada saun na léto omezuje provoz nebo zavírá své brány. V létě sauna bez venkovního prostoru nemá šanci uspět s nabídkou. Nicméně saunový či wellness areál, který komunikuje s přírodou má naději na pravidelné hosty. Vydali jsme se na letní redakční cestu do nového wellness centra hotelu Jezerka na Seči.

Letní wellness není jen o saunách

Navštívili jsme nejstarší veřejnou saunu ve Finsku

Rajaportin sauna - úžasný zážitek

Při naší redakční cestě po Finsku jsme nemohli vynechat také tradiční finskou veřejnou saunu. Vybrali jsme si nejstarší veřejnou saunu ve Finsku. Nachází se v Tampere a jmenuje se Rajaportin sauna. Sauna je rozdělena na část pro muže a část pro ženy a nabízí skvělý zážitek.

Navštívili jsme nejstarší veřejnou saunu ve Finsku

Jak jsme se saunovali u Národního divadla

Netradiční sauna uprostřed města vyrostla pro vánoční čas u Národního divadla. Kolem jezdí tramvaje, chodí lidé na představení Nové scény a prostor mezi Novou scénou a Národním divadlem je věnován saunovým nadšencům. Využívají zde možnost ochlazení v kádi pro kapry a saunující se v sauně s kamny na dřevo. Prostě opravdu netradiční zážitek. Tak jsme ani my nemohli vynechat příležitost saunovat se na takovém místě. Saunu vytvořila tvůrčí skupina H3T architekti.

Jak jsme se saunovali u Národního divadla

Ochutnali jsme živou stravu v podání brněnské restaurace Kiwi Raw Food

Při naší návštěvě moravské metropole jsme si nemohli nechat ujít příležitost navštívit restauraci, která u nás jako první nabídla výhradně vitariánskou kuchyni.

Ochutnali jsme živou stravu v podání brněnské restaurace Kiwi Raw Food

V souhvězdí Miura se žije wellness!

Designový wellness resort Miura osloví architekturou i službami

Vyzkoušeli jsme hotel Miura v Beskydech, který je přehlídkou designu, ušlechtilých materiálů, zajímavých jídel, různorodých možností v hotelu i v okolí. Nás zajímalo zejména wellness centrum se saunovým světem, relaxačními zónami, privátním SPA i relaxačním bazénem - vířivkou. Pojďte spolu s námi do budoucnosti. Navštivte kosmickou loď Miura!

V souhvězdí Miura se žije wellness!

Saunový svět jako skanzen a vodní svět s tučnáky

Spreewelten v Lübbenau/Spreewald

Vydali jsme se na redakční cestu do aquaparku a saunového světa Spreewelten v Lübbenau/Spreewaldu, kde pro návštěvníky připravili řadu nápaditých atrakcí. Děti nejvíce potěší tučňáci. Ano, v areálu aquaparku je vklíněn ostrov, kde žijí tučňáci. Jejich bazén těsně sousedí s venkovním bazénem pro lidi, odděluje je jen sklo. Takže můžete sledovat tučňáky pod vodou i na souši. Zážitkem je pak jejich krmení. Saunový svět pak nabízí 14 nápaditých saun.

saunová vesnička

Jelica - restaurace s živou stravou

Vyzkoušeli jsme nedávno otevřenou restauraci Jelica v Praze na Zlíchově. Restaurace nabízí vynikající gurmánský zážitek z jídel v biokvalitě a jídla podle principu tzv. živé stravy (raw food). Každého určitě uchvátí i nádherné prostředí restaurace s řadou dekorací ve starobylém stylu.

Jelica - restaurace s živou stravou

Navštívili jsme městskou saunu Kylpyla v Kolíně

Naše redakce se na sklonku léta a s nadcházející saunovou sezónou vydala do Kolína, kde je v areálu Vodního ráje k dispozici i samostatná sauna. Když se řekne městská sauna, tak běžný milovník saun skutečně nečeká nic zvláštního. Ale Kolín nabízí městskou saunu nové generace. Prostorná sauna s příjemným designem, ochlazovací prostor, venkovní ochlazovací bazének, zahrada. Pro novou sezónu zde připravují i saunové ceremoniály a speciální zážitkové saunování.

Navštívili jsme městskou saunu Kylpyla v Kolíně

Navštívili jsme Banovci

koupání, FKK camping s bazény a přívětivé prostředí

Termální lázně Banovci nabízejí koupání v teploučké termální vodě, velký plavecký bazén, 2 tobogány, zážitkový bazén s chrliči a perličkami a také přírodní bazén s 38 stupňů teplé vody. Ubytovat se můžete v campu, který má také oddělenou FKK část pro naturisty, v apartmánech - domcích a v hotelových pokojích. Banovci jsou velmi klidným místem pro relaxační dovolenou nebo třeba pro zastávku na cestě do Chorvatska k moři.

Navštívili jsme Banovci

Nejen úžasný aquapark nabízí slovinské Moravske Toplice

Naše poslední zastavení na Slovinsku - lázně a aquapark Therme 3000

Naše redakční cesta pomalu končí a my jsme nemohli vynechat zastávku v Moravských Toplicích. Vyzkoušeli jsme termální lázně, obrovský aquapark Therme 3000 s 22 vnitřními i venkovními bazény, saunový svět v rámci Hotelu Livada Prestige. Pětihvězdičkový hotel nabízí vše potřebné pro tu nejlepší relaxaci. V těsném sousedství je aquapark Therme 3000 a v něm plno tobogánů, skluzavek a dalších atrakcí. Bazény nabízí speciální černou termální vody. Milovníky golfu potěší golfové hřiště.

Nejen úžasný aquapark nabízí slovinské Moravske Toplice

Radenci - slunce, minerální voda, wellness

Cesty po slovinských termálních lázních

V Radenci je nejlepší minerální voda. Možná jste se již setkali se značkou minerálky Radenska s třemi červenými srdci. Její léčivé vlastnosti byly objeveny v 19. století. Nejen minerálka, ale také 250 slunečných dnů, vynikající šampaňské nebo termální lázně s deseti bazény a park - to vše je připraveno pro hosty dvou hotelů, propojených v jeden komplex.

Radenci - slunce, minerální voda, wellness
1 2 35
Články 21 - 40 / 97

Naše další projekty



Partneři

Další články

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka