Saunování

122 23
Články 441 - 455 / 455

Saunové ceremoniály nově na Frymburku!

Wellness & Spa Hotel Frymburk zavádí horkou novinku: SAUNOVÉ CEREMONIÁLY. Pokud tento pojem ještě neznáte, rádi Vám jej přiblížíme, ba co víc, zážitek z něj Vám umožníme prožít v prostorách hotelového Saunového světa.

Saunové ceremoniály nově na Frymburku!

Saunový ceremoniál v Kutné Hoře

V úterý 22. prosince 2009 se v sauně kutnohorského plaveckého stadiónu uskutečnil první saunový ceremoniál.

Saunový ceremoniál v Kutné Hoře

Jednání v saunovém světě INFINIT

Představenstvo České asociace wellness se sešlo na svém pravidelném jednání v prostorách sportovního centra INFINIT, které je součástí hotelu STEP v pražských Vysočanech. Od září je zde nový saunový svět, který jsme mohli také vyzkoušet.

Jednání v saunovém světě INFINIT

Členové výboru světové saunařské asociace v Praze

Praha tento víkend zažila vskutku jedinečnou mezinárodní událost v oblasti WELLNESS. Stala se místem jednání výkonného výboru světové saunařské asociace ISS - International Sauna Society. Účastníci, kteří byli v Praze poprvé si prohlédli také největší český aquapark AQUAPALACE Praha.

Členové výboru světové saunařské asociace v Praze

Nový saunový svět ve Vysočanech

Krátce po otevření rozšířeného saunového světa INFINIT v pražských Vysočanech, v hotelu STEP, jsme přijali pozvání k návštěvě a užili si krásný podvečer. Saunový svět vyniká možností pobytu na čerstvém vzduchu, skvělý je venkovní ochlazovací bazének i venkovní sauna. Saunový svět má společné šatny s bazénem, takže hosté mohou začít svůj pobyt právě v bazénu nebo whirpoolu.

Nový saunový svět ve Vysočanech

Sauna uprostřed norského fjordu

Už sám název napovídá, že jde o něco jedinečného. Sauna vybudovaná uprostřed mořského zálivu, jejímž autorem je Sami Rintala a skupina studentů umělecké akademie z Norska, je přímo uměleckým dílem. Pokud vás nápad zaujal, můžete se na něj jet podívat do vesničky s názvem Rosendal Village u Handargerfjord v Norsku.

Sauna uprostřed norského fjordu

Erding předčil naše očekávání

Vydali jsme se na redakční cestu do německého Erdingu, kde je umístěn největší německý aquapark. O tomto lákavém cíli pro všechny wellness nadšence jsme již na stránkách Wellness novin psali. Nicméně zážitky na vlastní kůži jsou lepší než stoh prospektů. Za poměrně krátkou, 6-ti hodinovou návštěvu jsme letem světem prošli všechny části aquaparku, nejdéle jsme se zdrželi samozřejmě v unikátním saunovém světě a je nutno říci že je to opravdu to nejlepší, co jsme zatím měli možnost vidět.

 Erding předčil naše očekávání

Netradiční saunování - sauna truck a sauna loď

Milovníci saunování vymýšlejí netradiční, někdy přímo bláznivé variace umístění saun. Již jsme psali o sauně na stromě, napíšeme o saunovém pontonu postaveném přímo na jezeře a nyní vám přinášíme snad největší saunovou zajímavost. Pojízdná sauna umístěná na trucku. Pokud by vám ani toto nestačilo, tak vězte že ve Finsku mají i saunovou loď. Tento saunaship je velmi oblíben.

Netradiční saunování - sauna truck a sauna loď

Relaxace ve SPA EXPERIENCE v centru Prahy

Jednání představenstva České asociace wellness si zpříjemňujeme wellness zážitky. I po posledním jednání jsme vyrazili za relaxací. Tentokrát pouze v hodně malém počtu, přece jen je čas prázdnin a dovolených. Nicméně jsme měli možnost vyzkoušet služby wellness centra SPA - EXPERIENCE v pětihvězdičkovém hotelu Carlo IV na Senovážném náměstí. Vydejte se s námi objevit příjemný relax v centru Prahy.

Relaxace ve SPA EXPERIENCE v centru Prahy

Sibyliny lázně - Sibyllenbad

Při naší cestě na Chebsko jsme nezapoměli na zastávku na německé straně hranice a návštěvu Sibyliných lázní. Rozsáhlý vodní a wellness areál nabízí vnitřní i venkovní bazény, klidný saunový svět, wellness procedury a také speciality jako např. orientální saunový pavilon BadeTempel. Sibyliny lázně najdete v krajině tisíce rybníků uprostřed zvlněného Hornofalckého lesa, půl hodiny cesty z Chebu nebo Mariánských lázní.

Sibyliny lázně - Sibyllenbad

Virtuální prohlídky saun

Aquapalace Praha přináší na svém webu novinku - virtuální prohlídky vodního i saunového světa. Zaujala nás možnost detailní prohlídky jednotlivých saun a římských lázní. Pokud jste ještě neměli osobní šanci užít si 12 saun saunového světa osobně, určitě si prohlédněte virtuální prohlídku. Snadno si pak vyberete saunu, kterou si chcete vyzkoušet v reálu a do Aquapalace přijdete připraveni.

Virtuální prohlídky saun

Kristall Sauna-Wellnesspark se solnými lázněmi.

Navštívili jsme německý wellness park Bad Klosterlausnitz se saunovým světem, solnými termálními bazény, vnitřním bazénem s vlnobitím a tobogány. Wellness park je jedním z 13 center skupiny Kristallbader-Gruppe. Skupina má ve znaku krystaly a s nimi se návštěvníci setkávají takřka na každém kroku wellness center. Drahokamy jsou nádherné a jsou zdrojem pozitivní energie! Zdravé saunování, saunové ceremoniály a zdravé souznění s přírodou - to vše najdete zde, nepříliš daleko od hranic s ČR.

Kristall Sauna-Wellnesspark se solnými lázněmi.

Největší saunový svět a wellness areál

Zajímá vás kde je největší saunový svět v Evropě? Najdete jej v zábavním komplexu - aquaparku THERME ERDING, který se nachází v Německu nedaleko Mnichova. Wellness areál nabízí více než 12.000 m² klasických a moderních lázní. Zde si užijete více než 25 různých saun, aroma parních lázní, velkorysé termální bazény, četné oázy relaxace...

Největší saunový svět a wellness areál

Sauna na stromě

Vysokohorské lázně v jihotyrolském Sextenu nabízejí ve svém wellness centru neobvykle umístěné procedury.

Sauna na stromě

Saunové ceremoniály

Chodíte rádi do sauny? A už jste zažili saunový ceremoniál? Jde o zpestření saunování, které provádí zkušený saunér, někdy i jeden z návštěvníků sauny. Pomocí víření horkého vzduchu, polévání kamenů aromatickou přírodní esencí, případně i peelingem nebo potírání kůže či dalšími procedurami se do saunování dostává další dimenze. Tyto procedury nabízí každé větší wellness centrum. Ceremoniály jsou ve světě velmi oblíbené a postupně přicházejí i k nám.

Saunové ceremoniály
122 23
Články 441 - 455 / 455

Naše další projekty



Partneři

Další články

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka