Saunování

119 20 2123
Články 381 - 400 / 455

Česká delegace se chystá na Mistrovství světa v saunových ceremoniálech

Saunové ceremoniály jsou součástí zážitkového saunování. Polévání kamenů, víření horkého vzduchu ručníkem a další zpestření pobytu v sauně prováděné saunérem může mít mnoho podob. Jelikož se v posledních pěti letech zabydlují saunové ceremoniály i u nás, rozhodli jsme se k účasti na světovém mistrovství v saunových ceremoniálech. Čtvrté mistrovství světa tedy poprvé letos, 20. a 21. října přivítá také soutěžící z ČR a ze Slovenska.

Česká delegace se chystá na Mistrovství světa v saunových ceremoniálech

Valaši míří na mistrovství světa v saunovacích rituálech

Saunéři z relaxačního centra Wellness Horal v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích se o nadcházejícím víkendu vypraví do rakouského Grazu, aby se tam zúčastnili Mistrovství světa v saunovacích rituálech. Wellness Horal provozuje rituály od loňského léta, podobného klání se zúčastní vůbec poprvé.

Valaši míří na mistrovství světa v saunovacích rituálech

Saunový svět jako skanzen a vodní svět s tučnáky

Spreewelten v Lübbenau/Spreewald

Vydali jsme se na redakční cestu do aquaparku a saunového světa Spreewelten v Lübbenau/Spreewaldu, kde pro návštěvníky připravili řadu nápaditých atrakcí. Děti nejvíce potěší tučňáci. Ano, v areálu aquaparku je vklíněn ostrov, kde žijí tučňáci. Jejich bazén těsně sousedí s venkovním bazénem pro lidi, odděluje je jen sklo. Takže můžete sledovat tučňáky pod vodou i na souši. Zážitkem je pak jejich krmení. Saunový svět pak nabízí 14 nápaditých saun.

saunová vesnička

Wellness Horal zavedl novinku: saunování dětí

Relaxační centrum Wellness Horal v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích od 18. července rozšířilo nabídku služeb o možnost saunování dětí. Nově kvůli tomu ve vybraných časech zpřístupní saunový svět, kam měli dosud kvůli zachování klidové zóny vstup jen hosté nad 14 let. Dětem jsou vyhrazeny denně první dvě hodiny otevírací doby. Ta byla zároveň mírně rozšířena.

Wellness Horal zavedl novinku: saunování dětí

SAUNOVÁ NOC ve Vitálním světě již tuto středu 4.7.

Letní saunování má smysl a je zdraví prospěšné. Pravidelní návštěvníci saun vědí, že je dobré nepřestávat ani v létě. Doporučujeme Vám tedy saunovou noc na Kolštejně.

SAUNOVÁ NOC ve Vitálním světě již tuto středu 4.7.

Radenci - slunce, minerální voda, wellness

Cesty po slovinských termálních lázních

V Radenci je nejlepší minerální voda. Možná jste se již setkali se značkou minerálky Radenska s třemi červenými srdci. Její léčivé vlastnosti byly objeveny v 19. století. Nejen minerálka, ale také 250 slunečných dnů, vynikající šampaňské nebo termální lázně s deseti bazény a park - to vše je připraveno pro hosty dvou hotelů, propojených v jeden komplex.

Radenci - slunce, minerální voda, wellness

Nejstarší město Slovinska Ptuj a jeho lázně

Vyzkoušeli jsme Grand Hotel Primus

Pokladnice tisíciletí, tak bývá označováno historické město Ptuj, nejstarší ve Slovinsku. Tradiční centrum vinařství, ale také známé termální lázně a aquapark, wellness oáza - to je Ptuj. Sem jsme zamířili při naší cestě po Slovinském wellness. Bydleli jsme v Grand Hotelu Primus, který je pojmenován po slavném římském generálů Primusu Markem Anthonym, mistrovi z Panonských legií, který použil jako první jméno Ptuj. Byli jsme nadšeni z hotelového bazénu.

Nejstarší město Slovinska Ptuj a jeho lázně

Wellness odpoledne v Cedrus Spa

V neděli 20. května se uskutečnilo již desáté WELLNESS ODPOLEDNE České asociace wellness. Tentokrát jsme navštívili nový saunový svět Cedrus Spa, v resortu pod Kunětickou horou. 25 účastníků akce se seznámilo s novými trendy v saunování, připraveny byly speciální saunové ceremoniály a úžasné ingredience jako je třeba med s bílou rašelinou. Nechyběl sport v podobě využití in-line dráhy nebo golfu. Večerní posezení u výběru z hroznů šedé Rulandy jen podtrhlo již tak úspěšnou akci.

Wellness odpoledne v Cedrus Spa

V Chrudimi vyroste nová sauna

V areálu bazénu v Chrudimi je dlouhodobě nevyužívaná budova bývalé městské sauny. Rozhodnutím Městské rady se tato nefunkční stavba promění na moderní saunový svět. Po vzoru podobného zařízení v Kolíně s finským názvem Kylpyla přinese již od podzimu městská sauna Kylpyla Chrudim nový prostor pro zdravé saunování.

V Chrudimi vyroste nová sauna

Koupání a saunování při svíčkách v novém

Největší saunový svět v ČR je po rekonstrukci

Počasí neovlivníte, ale vybrat si, jak strávíte sobotní večer, můžete. Netradiční akce se bude konat v sobotu 21. dubna v aquaparku a v saunovém světě v Aquapalace Praha. Připraven je speciální večer, kdy si za svitu svíček a doprovodu relaxační hudby mohou návštěvníci užít koupání a saunování při svíčkách. Dámy jistě ocení zkrášlovací saunový ceremoniál, pro muže je připraven zábavný pivní ceremoniál, a to vše za tlumeného světla a svitu svíček.

Koupání a saunování při svíčkách v novém

Nově zrekonstruované římské lázně v Polsku

Rádi bychom vám představili nově zrekonstruované Římské lázně, které se nacházejí v městečku Czeladz v jižním Polsku. Rekonstrukce byla inspirována nejen starými kresbami z italských Pompejí, ale také prvním lázeňským resortem v dějinách lidstva - Terme di Saturnia v Toskánsku.

Římské lázně

Nový saunový svět CEDRUS SPA Kunětická hora

Saunový počin roku.

Prohlédli jsme si, obdivovali a vyzkoušeli nový saunový svět Cedrus Spa, jehož hlavním motivem je návrat k samotným kořenům saunování. Měli jsme příležitost zažít saunové ceremoniály, které jsou opravdu jedinečné. Saunový svět má vnitřní i venkovní část s ochlazovacím bazénem, vše v luxusním provedení, v kterém se spojuje masivní cedr a přírodní kámen. Cedrus Spa nabízí také velmi dobře vybavené privátní sauny. V okolí kromě golfu můžete využít tenisové kurty nebo 4 km inline dráhy.

Nový saunový svět CEDRUS SPA Kunětická hora

Navštívili jsme lázně Lenti.

Wellness pobyt na jihozápadě Maďarska můžeme jen doporučit!

Za cíl naší redakční cesty po Maďarských lázních jsme si vybrali méně známé lázně Lenti. Městečko Lenti leží cca 550 km od Prahy, v jihozápadním cípu Maďarska, u hranic se Slovinskem a Rakouskem. Nabízí velmi pěkný areál lázní s krytými i venkovními bazény, termální vodu, nový saunový svět. Specialitou je pak Energetický park sv. Jiřího. Ochutnali jsme i místní víno a gastronomické speciality. Vydejte se s námi načerpat novou energii, užít si klid a pohodu!

Navštívili jsme lázně Lenti.

V dubnu začínají saunové ceremoniály v Relax centru Kolštejn

Relax centrum Kolštejn přináší novinky připravené na měsíc DUBEN. Naše redakce patří k velkým příznivcům Relax centra a Vitálního světa a jsme rádi, že mezi novinkami jsou i saunové ceremoniály. Vydejte se na relaxační víkend nebo třeba na víkend s vizážistickou proměnou pro dámy.

V dubnu začínají saunové ceremoniály v Relax centru Kolštejn

Rekvalifikační kurz - Obsluha sauny

Redakce odborného časopisu Bazén & Sauna pořádá rekvalifikační kurz OBSLUHA SAUNY v Praze ve dnech 21. – 27.dubna 2012.

Rekvalifikační kurz - Obsluha sauny

Sauny z celého světa najdete za humny

Vydali jsme se na cestu kolem světa, při níž jsme chtěli vyzkoušet co nejvíce tradičních i netradičních saun. Výlet trval pouze jeden den a přesto jsme se podívali do japonské i ruské sauny, zjistili jak voní finská kouřová sauna. Navštívili jsme, totiž, skvělý saunový svět v německém Eibenstocku. Badegarten Eibenstock najdete kousek od hraničního přechodu Potůčky nebo Boží Dar a je tak snadno dostupný pro návštěvníky z ČR.

saunování v zemní finské sauně MAA je skutečným zážitkem

Noc ve skleněném iglů

Když se řekne Finsko, mnozí si představí sníh a sauny. I dnes se vydáme do vzdálených míst, kde nabízejí něco netradičního, úžasného. Hotel Kakslauttanen nabízí ubytování v pravých loveckých srubech, ve sněhových iglú a ve skleněných komfortních iglú. Přes důmyslně prosklený strop můžete sledovat polární záři. Samozřejmostí je pak několik saun. Některé sruby mají vlastní saunu, každý večer však můžete využít největší kouřovou saunu pro 150 lidí se speciálními rituály.

Noc ve skleněném iglů

Hubnout během saunování? Proč ne!

Asi každý z nás si občas zajde do sauny. Ale málo kdo ví, že během saunování můžeme spálit přebytečné kalorie a to hlavně díky doplňkům stravy, které jsou pro to přímo určené. Společnost 4Health s týmem paní Světlany Moravcové Adltové přináší na trh světově unikátní nutriční program „Sauna slim byMe“.

Hubnout během saunování? Proč ne!

2. pokus o překonání rekordu v počtu návštěvníků sauny za 1 den

Kutná Hora, TJ SPARTA

Dosavadní rekord 95 saunujících se návštěvníků se pokusí překonat v sauně TJ Sparta v Kutné Hoře. Samozřejmě se jedná o celkový počet návštěvníků, kteří se přijdou saunovat tuto sobotu. Speciální saunový den osvěží také řada saunových ceremoniálů jako je solný, jogurtový nebo medový s esencí oriental, divoká višeň nebo kosodřevina. Máte-li rádi saunová překvapení, přijďte na zajímavý svátek saunování v Kutné Hoře!

2. pokus o překonání rekordu v počtu návštěvníků sauny za 1 den

Sudová sauna: nevšední saunování v přírodě

Saunování v přírodě u nás stále není příliš rozšířeno. V severských zemích potkáte sauny téměř u každého jezera. I v rakouských hotelech často dostává prostor venkovní wellness oáza. Pokud umístíme saunu do venkovního prostoru, saunování získá zcela novou dimenzi. Možnost osvěžení na čerstvém vzduchu, spojení saunování s přírodou, využití přírodních zdrojů — vody z potoka, sněhu nebo relaxace pod větvemi vysokých stromů — to jsou neopakovatelné zážitky, jež si získají srdce všech návštěvníků.

Sudová sauna: nevšední saunování v přírodě
119 20 2123
Články 381 - 400 / 455

Naše další projekty



Partneři

Další články

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka