Saunování

118 19 2023
Články 361 - 380 / 454

Navštívili jsme nejstarší veřejnou saunu ve Finsku

Rajaportin sauna - úžasný zážitek

Při naší redakční cestě po Finsku jsme nemohli vynechat také tradiční finskou veřejnou saunu. Vybrali jsme si nejstarší veřejnou saunu ve Finsku. Nachází se v Tampere a jmenuje se Rajaportin sauna. Sauna je rozdělena na část pro muže a část pro ženy a nabízí skvělý zážitek.

Navštívili jsme nejstarší veřejnou saunu ve Finsku

Jak jsme se saunovali u Národního divadla

Netradiční sauna uprostřed města vyrostla pro vánoční čas u Národního divadla. Kolem jezdí tramvaje, chodí lidé na představení Nové scény a prostor mezi Novou scénou a Národním divadlem je věnován saunovým nadšencům. Využívají zde možnost ochlazení v kádi pro kapry a saunující se v sauně s kamny na dřevo. Prostě opravdu netradiční zážitek. Tak jsme ani my nemohli vynechat příležitost saunovat se na takovém místě. Saunu vytvořila tvůrčí skupina H3T architekti.

Jak jsme se saunovali u Národního divadla

Netradiční sauny, mobilní sauny, cyklosauna...

H3T architekti realizovali již několik netradičních saun v přírodě

Věnujeme se všem podnětům, jež architektura nabízí. Zajímá nás prostředí měst i krajina. Pracujeme s každým měřítkem i obsahem. Limity určuje naše svědomí. Takto představují svou činnost H3T architekti. Aktuálně mají saunu Josef u Národního divadla. Ale jejich saunové invence tímto projektem nezačínají ani nekončí. Mají za sebou skutečně zajímavé instalace sauny v různém prostředí a vlastní sauna je v zásadě jednoduchá záležitost. Pojďte se podívat!

Netradiční sauny, mobilní sauny, cyklosauna...

Finsko na vlastní kůži.

Sedíme v sauně. Je to finská sauna a to tentokrát nejen názvem, ale i místem. Ano, jsme v kolébce saunování - Finsku. Navštívili jsme zde sauny veřejné i soukromé. Ve Finsku je 5 miliónů obyvatel, 2,5 miliónu aut a 2 milióny saun. Saunování je zde běžnou součástí života a finové chodí do sauny pravidelně minimálně jednou týdně. Sauna je nejen očistou fyzickou, ale i duchovní, událost je to velmi společenská.

Finsko na vlastní kůži.

Účinky infrasauny na lidský organismus

Není tomu dlouho, kdy se zdravého infrazáření v podobě infrasauny začalo využívat i mezi běžnou populací. Tato technologie má však bohatou historii, neboť objevena byla již v 60. letech 20. století v Japonsku, kde dodnes probíhá neustálý výzkum lékařů a fyzioterapeutů. Příroda nám jej pak v malém množství dopřává již miliony let prostřednictvím slunečních paprsků, ze kterých lidské tělo záření absorbuje.

Účinky infrasauny na lidský organismus

Ruská baňa otevřena

V únoru se nedaleko Kunětické Hory (10 km od Hradce Králové) otevřelo nové relaxační a saunové centrum Cedrus Spa. Saunový svět přichází nyní s další novinkou a to jsou procedury v Ruské banje. K třem privátním prostorům a centrálnímu saunovému světu přibyl tedy prostor pro specifické procedury, které jsou přivezeny z Ruska. Můžete tedy poznat originální ruskou proceduru v ruské sauně - metličkování. V sauně se samozřejmě topí dřevem a zážitky jsou dokonalé!

Ruská baňa otevřena

Zážitkové saunování

Netradiční, nevšední, zážitkové saunování je aktuálním trendem v saunových světech a wellness resortech. Pavel Hofrichter přednesl téma Zážitkové saunování také na odborné konferenci České asociace wellness, která proběhla v Golf resortu Kunětická Hora. Zdejší nově otevřený saunový svět Cedrus Spa přivítal všechny zájemce o saunové ceremoniály a zážitkové saunování. Účastníci zažili skutečně skvělé provedení saunových ceremoniálů. My zde přinášíme materiál, který byl vydán k přednášce.

Zážitkové saunování

Předvánoční saunování při svíčkách

Předvánoční čas svádí k romantice… Nenechte si ujít nevšední zážitek plný relaxace, uvolnění a romantiky. Během dvou prosincových sobotních večerů proběhne v Saunovém světě Aquapalace Praha saunování za svitu svíček a doprovodu relaxační hudby.

Předvánoční saunování při svíčkách

Velkou cenu ČR v saunových ceremoniálech přinese SaunaFest

Mistrovství ČR s mezinárodní účastí proběhne v únoru

Zážitkové saunování je aktuálním trendem v saunách a saunových světech. Saunové ceremoniály jsou tím pravým saunovým zážitkem a nabízí se již na řadě míst. V únoru se setkají ti nejlepší z celé ČR na mistrovství v saunových ceremoniálech. Velká cena ČR proběhne pod záštitou pořadatele mistrovství světa v rakouském Grazu. Návštěvníci se již nyní mohou těšit na opravdu skvělý saunový zážitek, účast těch nejlepších saunérů a skvělý doprovodný program. Vítězové pojedou na mistrovství světa!

Velkou cenu ČR v saunových ceremoniálech přinese SaunaFest

Rozhovor s ředitelem Wellness Horal Martinem Pařízkem (nejen) o novinkách

Relaxační centrum Wellness Horal v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích si za pouhý rok a půl existence vydobylo pozici jednoho z nejvyhledávanějších relaxačních areálů na Moravě.

Rozhovor s ředitelem Wellness Horal Martinem Pařízkem (nejen) o novinkách

Saunová noc v Relax centru Kolštejn

Úspěšný Den saunování v Jeseníkách

Během sychravé podzimní soboty otevřel Vitální svět v Branné na 9 hodin své poklady celkem 83 hostům. Ve 14:00 jsme přivítali prvního hosta v rámci celorepublikového Dne saunování, již po dvou hodinách provozu byla maximální kapacita 35 osob areálu obsazena a tento stav trval až do 22. hodiny. Poslední hodina provozu okouzlujícího komplexu nabídla své večerní překvapení 22 hostům.

Saunová noc v Relax centru Kolštejn

Padl rekord nejvíce saunujících se lidí v jednom místě.

V Aquapalace Praha se najednou saunovalo 231 lidí.

V rámci akce Den saunování - Saunová noc se v Aquapalace Praha podařilo překonat dva roky starý rekord v největším počtu na jednom místě se saunujících lidí. Po sečtení všech saunujících se účastníků akce ve 14 prohřívárnách největšího saunového světa v ČR jsme zaznamenali konečné číslo 231 osob. Rekord potvrdil i komisař Agentury Dobrý den z Pelhřimova. Účastníci rekordu se pak zúčastnili losování o vstupenky do saun. Hlavní cenou byl pobyt v Relax centru Kolštejn.

Padl rekord nejvíce saunujících se lidí v jednom místě.

Den saunování a Saunová noc 3.11.2012

Sauny po celé ČR připravují zážitkové saunování

Přinášíme aktuální informace a program svátku saunování, který se ukusteční již tuto sobotu pod názvem DEN SAUNOVÁNÍ. Součástí akce bude i zážitkové noční saunování SAUNOVÁ NOC s pokusem o překonání rekordu Nejvíce saunujících se lidí na jednom místě. Akce má za cíl podpořit zdravý životní styl a správné saunování.

Wellness Horal, sauna

Den saunování v Aquapalace Praha

Zážitkové saunování při svíčkách s rekordem v největším saunovém světě u nás

Saunová noc 3.11. proběhne v saunovém světě Aquapalace Praha již po třetí. I letos bude zážitkové saunování se spceiálními saunovými ceremoniály a dalším doprovodným programem doplněno pokusem o překonání rekordu z roku 2010 v největším počtu saunujících se lidí v jednom místě. Dosavadní rekord je 191 saunujících se. Pro rodiny s dětmi je odpoledne připraveno rodinné saunování se speciálním rodinným ceremoniálem v Panoramatické sauně.

Den saunování v Aquapalace Praha

Saunovací rituály ve Wellness Horal zpestří saunování i pobaví

Už jste někdy slyšeli o saunovacích rituálech? A měli jste příležitost je vyzkoušet? Jedním z mála relaxačních center v České republice, která tuto službu návštěvníkům nabízejí, je Wellness Horal v hotelu Horal ve Velkých Karlovicích.

Saunovací rituály ve Wellness Horal zpestří saunování i pobaví

Rozhovor s Patrickem Lenhartem

Šéf týmu světového šampionátu v saunových ceremoniálech pro WellnessNoviny.cz

Světové mistrovství v saunových ceremoniálech se připravuje celý rok. Sami jsme se přesvědčili, že tým lidí, který tuhle akci dává dohromady je skvěle sehraný. A na tom má největší zásluhu šéf týmu, jímž je vídeňák Patrick Lenhart. Požádali jsme ho o rozhovor pro on-line magazín WellnessNoviny.cz. Tím však naše spolupráce nekončí. Patrick se stane garantem našich aktivit na poli nevšedního saunování v ČR!

Rozhovor s Patrickem Lenhartem

Relax centrum Kolštejn se zapojí do celorepublikové Saunové noci

Saunová noc se uskuteční v saunách a saunových světech po celé ČR i v zahraničí 3.11.2012. V Relax centru Kolštejn připravují saunování při svíčkách, ve wellness čajovně se bude podávat Dračí dech, na návštěvníky čeká několik saunových ceremoniálů. Saunová noc v Relax centru Kolštejn bude celá v keltském stylu a přinese příjemná překvapení. Vydejte se do Branné v Jeseníkách a zažijte nevšední saunování!

Relax centrum Kolštejn se zapojí do celorepublikové Saunové noci

Dirk van Offel z Belgie se stal mistrem světa v saunových ceremoniálech

4. mistrovství v Grazu přivítalo i soutěžící z ČR a Slovenska - byli jsme při tom

O víkendu jsme se vydali na 4. mistrovství světa v saunových ceremoniálech ve Štýrském Hradci v Rakousku. Čekal nás neuvěřitelně silný zážitek v podobě skvěle provedených, nápaditých ceremoniálů. Byl to svátek nevšedního saunování. Dali jsme dohromady tým soutěžících z ČR a ze Slovenska a tak mezi 31 soutěžícími ze 16 zemí letos poprvé nechyběli naši. Vítězem se stal Dirk van Offel z Belgie. Pro všechny účastníky to bylo zajímavé setkání plné nápadů a inspirace. Přinášíme vám reportáž z Grazu:

Dirk van Offel z Belgie se stal mistrem světa v saunových ceremoniálech

Den saunování a saunová noc 2012

relaxace, zábava, poznání i pokus o nový rekord na vás čeká v saunách po ČR

V sobotu 3. listopadu se již potřetí uskuteční svátek saunování s názvem DEN SAUNOVÁNÍ. Součástí akce bude i zážitkové noční saunování SAUNOVÁ NOC s pokusem o překonání rekordu Nejvíce saunujících se lidí na jednom místě. Akce má za cíl podpořit zdravý životní styl a správné saunování. Den saunování se uskuteční na řadě míst v celé ČR (Aquapalace Praha, Saunový ráj Holice, Relax centrum Kolštejn, Helios Jeseníky, Sauna Smyčka Ostrava, Lázně Vsetín, Wellness Horal, Centrum Babylon a další).

Wellness Horal, sauna

Česká delegace se chystá na Mistrovství světa v saunových ceremoniálech

Saunové ceremoniály jsou součástí zážitkového saunování. Polévání kamenů, víření horkého vzduchu ručníkem a další zpestření pobytu v sauně prováděné saunérem může mít mnoho podob. Jelikož se v posledních pěti letech zabydlují saunové ceremoniály i u nás, rozhodli jsme se k účasti na světovém mistrovství v saunových ceremoniálech. Čtvrté mistrovství světa tedy poprvé letos, 20. a 21. října přivítá také soutěžící z ČR a ze Slovenska.

Česká delegace se chystá na Mistrovství světa v saunových ceremoniálech
118 19 2023
Články 361 - 380 / 454

Naše další projekty



Partneři

Další články

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka