Saunování

117 18 1923
Články 341 - 360 / 455

Sauna Herbal Cup

Mistrovství v saunových esencích a ingrediencích se uskuteční v Relax centru Kolštejn

Zveme vás na saunovou událost podzimu - mezinárodní setkání v rámci cyklu SaunaFest na cestách. V Relax centru Kolštejn se uskuteční soutěž zaměřená na domácí saunové esence a ingredience, bylinky a další produkty pro zážitkové saunování. Nejlepší saunéři z ČR již dnes chystají speciální peelingy, medy, soli a esence. Pro návštěvníky vedle soutěžních ceremoniálů bude připraven bohatý program ve Vitálním světě i mimo něj.

Sauna Herbal Cup

Saunéři z Wellness Horal na Světovém poháru obsadili 10. místo

Trojice saunérů relaxačního centra Wellness Horal Velké Karlovice reprezentovala Českou republiku na Světovém poháru v saunových rituálech, který se konal 17. až 22. září v Německu. Saunéři Helena Kopřivová, Jiří Malina a Abdon Chovaneček zaujali v silné konkurenci společným vystoupením v kategorii týmů, kde obsadili výborné 10. místo. Týmová vystoupení jsou pro karlovické saunéry novinkou, šlo o jejich první společné vystoupení pro veřejnost.

zleva Abdon, Helena a Jirka

Saunování při svíčkách v nové srubové bani v Aquapalace Praha

Nenechte si ujít jedinečnou akci v sobotu 21. září od 20.00 hodin v Aquapalace Praha. Otevírají tu novou, zrekonstruovanou saunu zvanou srubová baňa, křtít se bude slivovicí – jejíž esence bude v saunách Aquapalace Praha vládnout celé září, a navíc vám bude představen zbrusu nový saunový ceremoniál. To vše za svitu svíček – tento den se totiž koná oblíbené Saunování a koupání při svíčkách.

Saunování při svíčkách v nové srubové bani v Aquapalace Praha

Světové mistrovství saunových ceremoniálů se blíží!

Světový šampionát - mistrovství světa v saunových ceremoniálech, pořádané každoročně v Rakousku (od roku 2009) se uskuteční v Alpentherme Gastein od 25. do 27.10. 2013. ČR reprezentují Lukáš Poluk a Jaroslav Pallas, nejúspěšnější z únorové kvalifikace MS na oficiálním mistrovství v saunových ceremoniálech ČR - SaunaFest v Cedrus Spa. Za umístění na medailových pozicích je připravena finanční odměna.

Světové mistrovství saunových ceremoniálů se blíží!

Setkání mobilních saun ve Finsku

Právě v těchto dnech probíhá ve Finsku setkání majitelů mobilních saun a příznivců saunování. Možná je to bláznivě letní myšlenka, typická pro Finsko, kde je 2 miliony saun. Ale funguje to. V minulém ročníku bylo na srazu 51 mobilních saun, mnohdy velmi bláznivých a kreativních přívěsů.

Setkání mobilních saun ve Finsku

Bad Brambach - roztomilý bazénový a saunový svět

Těsně za hranicemi, v Německém Bad Brambach (nedaleko Františkových Lázní) jsme vyzkoušeli komplex bazénů a saun se saunovou vesničkou. Hledajíce to nejlepší wellness, zamířili jsme o prázdninových toulkách i do ašského výběžku a věnovali se wellness aktivitám. Kousek za hranicemi na nás čekalo útulné prostředí nevelkého bazénového a saunového komplexu, který je součástí malých lázní. Pohoda, pěkná atmosféra, klid a dobré saunování - to nás velmi potěšilo.

Bad Brambach - roztomilý bazénový a saunový svět

Letní wellness není jen o saunách

Návštěva wellness centra Jezerka

Jakmile se oteplí, návštěvnost wellness areálů a saunových světů klesá. Není ještě běžnou zvyklostí saunovat se v létě. Jakkoliv je to součást zdravého a správného saunování. Proto řada saun na léto omezuje provoz nebo zavírá své brány. V létě sauna bez venkovního prostoru nemá šanci uspět s nabídkou. Nicméně saunový či wellness areál, který komunikuje s přírodou má naději na pravidelné hosty. Vydali jsme se na letní redakční cestu do nového wellness centra hotelu Jezerka na Seči.

Letní wellness není jen o saunách

Finské koty - jako v pohádce

Vydali jsme se do Finska a moc se nám zde zalíbily finské koty. Jsou to dřevěné domečky s kouzelnou atmosférou - jako z pohádky. A to bychom nebyli ve Finsku, kdyby chyběla saunakota. Ano v chaloupce se může ukrývat skvělá sauna. Druhou variantou (a o něco rozšířenější) je grilkota - domeček na grilování. Grilovat můžete i když venku prší nebo je vítr. Prostě grilování ve finské kotě je skvělý zážitek. Poslední možností je kombinovaná kota kde najdeme saunu i relaxační prostor s grilem.

Finské koty - jako v pohádce

Saunéři Relax centra Kolštejn se zúčastnili mezinárodní kvalifikace mistrovství v saunových ceremoniálech v Rakousku

Soutěže v saunových ceremoniálech jsou ve světě velmi oblíbené. Jde o porovnání výkonů jednotlivých saunérů, jejich nápadů, techniky provedení nebo použité esence. Nejdůležitější je však možnost výměny zkušeností, navázání nových kontaktů. Pořadatel českých mistrovství v saunových ceremoniálech a akcí SaunaFest Pavel Hofrichter vidí velký význam právě ve spolupráci se zahraničím. Jiří Sonntag z Relax centra Kolštejn se zúčastnil mezinárodní akce v Rakousku.

Saunéři Relax centra Kolštejn se zúčastnili mezinárodní kvalifikace  mistrovství v saunových ceremoniálech v Rakousku

O saunových ceremoniálech s Lukášem Polukem, vicemistrem ČR v saunových ceremoniálech

Na nedávném mistrovství ČR v saunových ceremoniálech získal Lukáš Poluk, kterého můžete potkat v Saunovém světě v Aquapalace Praha, krásné 2. místo. Nyní se připravuje na mistrovství světa v Rakousku a nám poskytl exkluzivní rozhovor.

O saunových ceremoniálech s Lukášem Polukem, vicemistrem ČR v saunových ceremoniálech

O ženském elementu v sauně s Helenou Kopřivovou

Rozhovor s bronzovou medailistkou z Mistrovství ČR v sauných ceremoniálech

„Mám radost, konkurence byla opravdu velká. Je to pro mě obrovské povzbuzení do budoucna,“ komentovala svůj úspěch Helena Kopřivová, která se věnuje profesi saunérky ve Wellness Horal Velké Karlovice.

O ženském elementu v sauně s Helenou Kopřivovou

„Je to trochu šarlatánství“, říká o saunových ceremoniálech Jaroslav Pallas

Rozhovor s vítězem mistrovství ČR v saunových ceremoniálech

Jaroslava Pallase jsme vyzpovídali krátce po jeho úspěchu na akci SaunaFest 2013. Zde se stal vítězem Oficiálního mistrovství ČR v saunových ceremoniálech a úspěšný byl i v mezinárodní Velké ceně ČR, kde získal stříbro v ostré zahraniční konkurenci. Jak se na soutěž připravoval, jak vybírá esence a hudbu k ceremoniálům a co ukáže na mistrovství světa v Rakousku se dočtete v dnešním rozhovoru.

„Je to trochu šarlatánství“, říká o saunových ceremoniálech Jaroslav Pallas

Rozhovor s keltským mistrem saunových ceremoniálů

Jiří Sonntag, úspěšně reprezentoval Relax centrum Kolštejn na českém mistrovství

SauNové ceremoniály mají v Relax centru Kolštejn velkou oblibu a originální styl. Keltský saunový svět nabízí prohřívárny, vířivku nebo keltskou čajovnu. Saunové ceremoniály zde připravuje Jiří Sonntag. Nemohl chybět ani na oficiálním mistrovství v saunových ceremoniálech ČR - SaunaFest 2013. Přijel s originálními keltskými ceremoniály, které si získaly zaslouženou pozornost a úspěch. Přinášíme rozhovor s Jiřím Sonntagem, keltským mistrem ceremoniálů v sauně.

Jiří Sonntag mistrovství saunových ceremoniálů

WellNews SPECIÁL - SauNové ceremoniály

V předchozím díle WellNews jsme vám slibovali vydání speciálního čísla věnujícího se úspěchům naši keltské výpravy na Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech 2013. Tady je...

WellNews SPECIÁL - SauNové ceremoniály

K saunování patří také ochlazování

Při druhé, a pro někoho možná méně příjemné fázi saunové procedury, totiž dochází k nejpříznivějším účinkům na lidské tělo… normalizuje se teplota těla, okysličuje se krev a stimuluje se funkce ledvin. Při ochlazení dochází ke zklidnění práce srdce, posílení okrajové krevní cévy, povzbuzení psychiky a osvěžení těla i ducha.

K saunování patří také ochlazování

Jak jsme skočili do ledového jezera ve Finsku

Saunování ve Finsku - další díl zážitků z cest

Na naší redakční cestě po Finsku jsme se vydali i do typické veřejné sauny na břehu jezera. Tato sauna je smíšená pro muže a ženy a jak je ve Finsku zvykem, saunuje se zde v plavkách (ve veřejných smíšených saunách to tak je). Kaupinojan sauna je hned vedle jezera Näsijärvi a opravdu skvělý zážitek je v mrazu se ponořit do ledové vody jezera. Rampouchy, led, sníh, jezero a my.

Jak jsme skočili do ledového jezera ve Finsku

Světový šampionát v saunových ceremoniálech 2013

Nové místo a další novinky čeká na účastníky z celého světa

Již popáté se sejdou saunoví animátoři z mnoha zemí na mistrovství světa v saunových ceremoniálech. Pořadatelé připravují celou řadu novinek. První novinkou je místo konání této vrcholné akce - šampionát se uskuteční v Bad Gastein. Mezi prvními pořadateli oficiálních kvalifikací na mistrovství v saunových ceremoniálech byla i Česká republika a naše akce SaunaFest 2013. Právě nyní se buduje evropská síť a my jsme u toho!

Světový šampionát v saunových ceremoniálech 2013

Den saunovacích rituálů

2. března 2013

Mimořádný zážitek připravilo pro milovníky saunování relaxační centrum Wellness Horal v hotelu Horal. Sobota 2. března bude Dnem saunovacích rituálů. „Návštěvníci se mohou těšit na kompletní průřez všemi rituály, které aktuálně nabízíme. Během dne se při jejich provádění vystřídají všichni tři saunéři Wellness Horal – Tomáš Boháč, Helena Kopřivová a Jiří Malina.

Den saunovacích rituálů

Saunérka Helena Kopřivová přivezla do Wellness Hotelu Horal bronz z Mistrovství ČR v saunovacích rituálech

Skvělého úspěchu dosáhla na Mistrovství České republiky v saunových ceremoniálech saunérka relaxačního centra Wellness Horal ve Velkých Karlovicích Helena Kopřivová. V soutěži, která se konala v sobotu 16. února v Cedrus Spa Kunětická Hora, vybojovala bronzovou medaili.

Saunérka Helena Kopřivová přivezla do Wellness Hotelu Horal bronz z Mistrovství ČR v saunovacích rituálech

Pohár za saunové ceremoniály putuje do Nizozemska

Vicemistrem na SaunaFestu se stal Jarda Pallas z CEDRUS SPA

Mezinárodní mistrovství v saunových ceremoniálech SaunaFest 2013 představilo o víkendu 15.-17.2. celkem 18 soutěžících z 5 zemí. Mezi světovou špičku v saunových ceremoniálech se probojoval i náš Jarda Pallas a obsadil skvělé 2. místo, hned za světovým lídrem Fabianem van Dijkem. Návštěvníci měli na výběr z 38 soutěžních ceremoniálů. Připraven byl i bohatý doprovodný program – hitparáda saunových esencí, beauty procedury v parní lázni nebo metličkování v ruské banji.

SaunaFest 2013 mistrovství v saunových ceremoniálech
117 18 1923
Články 341 - 360 / 455

Naše další projekty



Partneři

Další články

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka