Cestujeme

1 2 313
Články 21 - 40 / 247

Na Dolní Moravě se otevře nejdelší visutý most na světě

Zažijte opravdu unikátní procházku mezi horskými hřebeny

Dolní Morava se chystá otevřít další jedinečnou atrakci. Po Stezce v oblacích, Mamutí horské dráze či Obřím mamutovi nabídne v druhé polovině května svým návštěvníkům zážitek, který nemá obdoby. Jde o nejdelší visutý most na světě Sky Bridge 721.

Na Dolní Moravě se otevře nejdelší visutý most na světě

Dovolená v pohodové zimní outdoor aréně Kaiserwinkl

Tichá zima v tyrolských horách

Bílá nádhera pokrývá hory a údolí a nechává zářit čtyři obce Kaiserwinklu - Walchsee, Kössen, Rettenschöss a Schwendt - v jejich zimním hávu. Poznejte snadno dostupný, scénicky působivý a přesto klidný, příjemně skrytý zimních region Tyrolska, ve kterém si na své přijdou milovníci klidné zimy, běžkaři a alpští sportovci.

Dovolená v pohodové zimní outdoor aréně Kaiserwinkl

Hotel Alexander**** oslavuje svoje 7. narodeniny

Vlajková loď BARDEJOVSKÝCH KÚPEĽOV, a.s. - Hotel Alexander**** oslavuje svoje 7. narodeniny. Pri tejto príležitosti pripravil pre svojich klientov špeciálnu zľavu 7% zo Zimného last minute pobytu. Pre 1 osobu tak vyjde pobyt na 2 noci, pri obsadenej dvojlôžkovej izbe, len na 99,50 eur. Pobyty si možno rezervovať cez týždeň v termíne 31.1. - 18.2.2022, posledný možný nástupný deň v zľavnenej cene je 16.2.2022.

Hotel Alexander**** oslavuje svoje 7. narodeniny

Lyžařský areál Bad Kleinkirchheim

slunečné okamžiky na sněhu

Bad Kleinkirchheim fascinuje zimní hosty nezaměnitelnou kombinací působivého horského zážitku v biosférickém parku pohoří Nockberge UNESCO, romantické zimní krajiny a požitku z termálních lázní na druhou. Zimní fajnšmekři si v regionu Bad Kleinkirchheim rozhodně přijdou na své. Kromě lyžování, snowboardingu, běhu na lyžích, sáňkování, bruslení či výletů na sněžnicích nebo pěšky, si mohou užívat hned ve dvou termálních lázních – Römerbad a St.Kathrein.

Lyžařský areál Bad Kleinkirchheim

Do lázní se Svazem léčebných lázní

Užijte si lázeňskou péči za zvýhodněných podmínek – vygenerujte si svůj lázeňský voucher na 2000 Kč

Zapomeňte na starosti a strasti každodenního života a nechte se chvíli rozmazlovat a hýčkat ve špičkových lázních. Budou se o vás starat vysoce kvalifikovaní odborníci. Vy si jen užijte léčebné a relaxační procedury a místní kvalitní gastronomie a nové zážitky tak už jen podtrhnou kouzlo vašeho lázeňského pobytu.

Lázně Teplice v Čechách

Vánoční prohlídky na Hradě KOST

V období od 26. do 31. 12. 2021

máte možnost navštívit hrad Kost a nechat se unést jedinečnou atmosférou vánočně nazdobeného hradu. Těšit se můžete na prohlídky hradních paláců obohacené o vyprávění toho, jak se slavily Vánoce ve středověku, jaké zvyky lidé v tomto období udržovali, kde se vzala tradice vánočního stromečku a jak vypadala štědrovečerní tabule.

Vánoční prohlídky na Hradě KOST

Historická budova Art Deco WOLKER prošla zdařilou rekonstrukcí

Většinu vybavení dodaly české firmy

Secesní budova Art Deco WOLKER leží v centru Karlových Varů, mezi Vřídelní a Tržní kolonádou. Luxusní a prostorově velkorysé pokoje a apartmány citlivě kombinují prvky stylu Art Deco i moderní detaily.

Historická budova Art Deco WOLKER prošla zdařilou rekonstrukcí

Budějovicko počtem lodních linek překvapí

Tradiční destinací říční plavby Budějovicko sice vnímáno není, ale počtem lodních linek si v ničem nezadá se zbytkem republiky. Plavba na Vltavské vodní cestě v oblasti Českých Budějovic zažívá největší rozmach od své obnovy v roce 2011. Lodní linky a půjčovny na Stezce Vltavy využívají turisté i místní obyvatelé.

Budějovicko počtem lodních linek překvapí

Tulácký průvodce Šumavskem zavede návštěvníky na stezku Krále Šumavy

Jižní Čechy, loni v létě nejnavštěvovanější český region, mají v rukou při tvorbě své turistické nabídky mnoho trumfů. Esem je pak nepochybně Šumavsko, jedna z nejoblíbenějších domácích dovolenkových destinací tuzemských hostů. Zájem roste s nabídkou a tu Šumavsko stále zatraktivňuje. Světlo světa tak spatřil, ještě novotou vonící, tištěný průvodce „Šumavsko pro tuláky“.

Tulácký průvodce Šumavskem zavede návštěvníky na stezku Krále Šumavy

Budějovicko poskytne turistům 1,8 milionu

Na otevření služeb a restart turistické sezony nachystali na Budějovicku slevy pro ubytované. Kampaň s názvem Dovolená v jižních Čechách má podpořit cestovní ruch v destinaci v období mimo letní sezonu. Do akce se slevovými vouchery na ubytování je zapojeno již dvacet pět ubytovatelů.

Budějovicko poskytne turistům 1,8 milionu

Cyklotrasou roku 2021 se stala Stezka železné opony

Úsek mezinárodní stezky EuroVelo 13 Gmünd / České Velenice – Bratislava ocenila odborná porota na cykloveletrhu v Holandsku

Společný, zhruba 400 kilometrů dlouhý, česko-rakousko-slovenský úsek Stezky železné opony na mezinárodní trase EuroVelo 13 mezi Gmündem / Českými Velenicemi a Bratislavou, na české straně hranic procházející například také Slavonicemi či Mikulovem, ocenila odborná porota v rámci online cykloveletrhu „Fiets en Wandelbeurs“ v Holandsku titulem Cyklostezka roku 2021. Partnerem Stezky železné opony v České republice je mimo jiné Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR).

Česká Kanada Landštejn

Jižní Čechy jsou nejoblíbenějším regionem nejen pro výlety s dětmi

Jihočeský kraj posbíral v rámci devátého ročníku ankety Kraj mého srdce v osmi hodnocených tematických kategoriích celkem 7 „medailí“. Tři zlaté a čtyři stříbrné. Nejoblíbenější jsou v kategoriích Kam na výlety s dětmi, Kam na koně a koňské stezky a Kam za zážitkem a adrenalinem. Pořadatelem ankety je redakce KAM po Česku ve spolupráci s veletržní správou ABF, a. s., a pod zášti¬tou Asociace krajů České republiky.

Areál lesních her Prachatice

Zámecké pikniky v anglickém parku

CHATEAU MCELY

Květen, jeden z nejkrásnějších měsíců v zámeckém parku, přímo vyzývá k piknikům v trávě. Májový čas lásky si tak můžete zpestřit v rozkvetlém pětihektarovém anglickém parku plného vůní květin a stromů. Stačí si rezervovat termín, vyzvednout koš a piknikovou deku s polštáři. Pak už jen vybrat místo, které se vám bude nejvíce líbit. Navázat můžete procházkou Svatojiřským lesem, který přímo sousedí se zámkem.

Zámecké pikniky v anglickém parku

Konference Travelcon se blíží

Organizátoři zveřejnili program

Jak čelí tradiční turistické destinace nové realitě? Jakou roli hraje v obnově cestovního ruchu destinační management? A vyplatí se vůbec v téhle době investovat do cestovního ruchu a plánovat eventy? Na tyto i řadu dalších otázek odpoví konference Travelcon. Akce, na jejíž organizaci se podílí Jihočeská centrála cestovního ruchu a destinační společnost Českobudějovicko-Hlubocko, proběhne v termínu 15. a 16. dubna 2021.

Jaromír Polášek a p.Šťastný

Nedělní prohlídky Lobkowiczkého paláce

V českém i anglickém jazyce

Poznejte historii a krásu muzea Lobkowiczkého paláce během ŽIVÝCH virtuálních prohlídek vysílaných zdarma! William Rudolf Lobkowicz vás provede po nádherném paláci z 16. století a představí vám hlavní perly nejrozsáhlejší soukromě vlastněné sbírky v České republice.

Nedělní prohlídky Lobkowiczkého paláce

Zažijte mrazivou rychlost na Mamutí horské dráze

Pyšní se tím, že je nejdelší bobovou dráhou svého druhu v České republice a druhou nejdelší v Evropě. Dopřává zážitky, výhledy a zvedá adrenalin. Stává se jedním z highlightů výletu na Dolní Moravu. Mamutí horská dráha zkrátka umí zaujmout. A v zimní sezóně je s ní ještě o stupeň vyšší zábava!

Zažijte mrazivou rychlost na Mamutí horské dráze

Jižní Čechy byly v létě nejnavštěvovanějším tuzemským regionem

Jihočeský kraj byl ve 3. čtvrtletí letošního roku turisticky nejnavštěvovanějším tuzemským regionem. V počtu hostů i přenocování za sebou jižní Čechy historicky poprvé nechaly nejen všechny ostatní české kraje, ale i Prahu. Navzdory koronavirové krizi v létě návštěvníci strávili na jihu Čech celkem více než 2,38 miliónu nocí, což bylo 4,8 procenta víc, než v rekordním roce 2019. Tento výsledek připisují odborníci úspěšnému projektu Jihočeské centrály cestovního ruchu "Léto v jižních Čechách".

Jižní Čechy byly v létě nejnavštěvovanějším tuzemským regionem

Rybáři na jihu Čech zahajují výlovy,

unikátní přírodní divadlo

Na jihu Čech startují letošní podzimní výlovy. U hrází největších jihočeských rybníků tak bude znovu k vidění unikátní činnost zástupců Petrova cechu, pokračovatelů jednoho z nejtradičnějších řemesel, jehož postupy se v některých ohledech po celá staletí prakticky nezměnily. I proto jsou výlovy dlouhodobě návštěvnicky velmi oblíbenou a atraktivní událostí.

Rybáři na jihu Čech zahajují výlovy,

Jak na západní stres?

Evropská ajurvéda se přesně strefuje do potíží moderního člověka

„Stres je stavem mezi očekáváním a realitou. Obvykle vzniká proto, že příliš mnoho přemýšlíme a nejsme vyrovnaní mezi vnitřním a vnějším,“ říká Elisabeth Mauracher, ředitelka Resortu evropské ajurvédy Sonnhof. Ajurvéda poskytuje osvědčené nástroje a prostředky, jak se se stresem aktivně vypořádat.

Jak na západní stres?

Rodiny s dětmi provedou Českou Kanadou Čenda s Katkou

Česká Kanada, jedna z turisticky nejatraktivnějších oblastí jižních Čech v těsném sousedství Vysočiny, je ideálním místem pro rodinnou dovolenou. Na své si zde přijdou všechny věkové generace, více či méně aktivní sportovci i úplní lenoši. A samozřejmě děti. A právě jim a jejich rodičům je určeno překvapení z dílny zdejší destinační společnosti. Na malé návštěvníky České Kanady budou již brzy čekat noví dětští průvodci, Čenda a Katka.

Rodiny s dětmi provedou Českou Kanadou Čenda s Katkou
1 2 313
Články 21 - 40 / 247

Naše další projekty



Partneři

Další články

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka