Cestujeme

110 11 1213
Články 201 - 220 / 247

Za motýly do skleníku Fata Morgana

fotografická výprava

Naše redakční návštěva motýlů ve skleníku Fata Morgana byla tentokrát vysloveně fotografická. Přinášíme reportáž našeho spolupracovníka, fotografa Vojty Herouta. Součástí wellness stylu jsou zajímavé prožitky a my vám nyní doporučujeme setkání s motýly v pražské Troji. Vydejte se spolu s námi za tropickými barvami, křehkou krásou a radostí z nevšedního setkání. Právě na vás zde čeká ten správný motýl...

Za motýly do skleníku Fata Morgana

Netradičně na Zakynthos - FKK Hotel Panorama

Pro turisty-naturisty jsme připravili na polovinu září „specialitu roku 2011“ – autobusový zájezd na řecký ostrov Zakynthos. Na tento ostrov se obvykle létá, ale my jsme chtěli i něco vidět, nejen se povalovat na plážích. Proto ten autobus – cestou tam se zastavíme v Benátkách, pak prožijeme den plavby na moderním trajektu, přistaneme v Patrasu na Peloponésu, pojedeme se podívat do starořeckých Delf, přičemž dvakrát přejedeme nový, 2,5 km dlouhý most přes Korintský záliv.

Netradičně na Zakynthos - FKK Hotel Panorama

Zájezd na BEAUTY FORUM do Salcburku!

UNIE KOSMETIČEK pro vás připravila zájezd na Mezinárodní kosmetický veletrh BEAUTY FORUM, který proběhne 24. - 25. září 2011 v Salcburku. Nedělejte si starosti se sháněním ubytování a dopravy a užijte si veletrh se vším všudy!

Zájezd na BEAUTY FORUM do Salcburku!

iQpark řádně narostl

iQpark se od pondělí rozrostl na dvojnásobek! Najdete zde stovky interaktivních exponátů, na které je sahat přikázáno… Nově si třeba prohlédnete své tělo termokamerou, vyzkoušíte si princip televizního klíčování, zjistíte, jak vzniká energie, jak se skládají barvy. Potřesete rukou nejvyššímu člověku planety, vytvořit můžete světový rekord na závodní dráze. Nebo si chcete sáhnout na 500 tisíc voltů?

iQpark řádně narostl

Praha v zeleném

Praha je zelená. Opravdu mě to potěšilo. Totiž se zájmem jsem shlédl web Prahazelena.cz, který zdařile mapuje pražské zelené plochy. Virtuální prohlídkou i fotogaleriemi a množstvím informací láká pražany i mimopražské návštěvníky k vycházce. A procházet se zelení je jistě součástí životního wellness stylu.

Praha v zeleném

Zájezdy na zahraniční mezinárodní kosmetické veletrhy

UNIE KOSMETIČEK pro vás připravila několik zájezdů na jarní veletrhy, které se budou konat v zahraničí. Vyberte si některý z autobusových či leteckých zájezdů a nedělejte si starosti se sháněním ubytování a dopravy!

Zájezdy na zahraniční mezinárodní kosmetické veletrhy

Novinka ve Velkých Karlovicích: Termální bazény Horal se otevřely veřejnosti

Návštěvníci Ski areálu Razula mají se skipasem hodinový vstup zdarma

VELKÉ KARLOVICE – Valašsko je bohatší o další turistickou atrakci. Turistický resort Valachy, jehož součástí jsou hotely Lanterna, Horal a Galik a Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích, se rozrostl o nový relaxační areál s termálními bazény se slanou vodou. Jeho výstavba za přispění dotačních programů ROP trvala téměř dva roky.

Novinka ve Velkých Karlovicích: Termální bazény Horal se otevřely veřejnosti

Rogner Bad Blumau, pravý rakouský wellness

Další část odborného zájezdu za rakouskými wellness provozy a aquaparky pokračovala ve svém druhém dnu vrcholem akce a to návštěvou úžasných lázní ROGNER BAD BLUMAU. Ještě před tím nás však čekalo zastavení v několika místech wellness aktivitami prošpikovaném Štýrsku. Prohlédli jsme si rodinné lázně Reiter´s Familietherme Stegersbach, hotel Larimar a nakoukli do hotelu Balance Resort.

Rogner Bad Blumau - oheň u bazénů

Cestujeme po Rakousku

Právě nyní cestujeme po rakouských wellness provozech. Nacházíme se v H2O THERME v Bad Waltersdorf. Odborný zájezd připravila Asociace bazénů a saun ABAS ČR. První den jsme věnovali praktickému vyzkoušení saunového světa a aquapoarku H2O THERME. Podívali jsme se i do strojovny s odborným výkladem. Přinášíme vám první postřehy a fotografie.

bazén - H2O THERME Bad Waltersdorf

Na jachtě Silva jsme objevili skutečnou relaxační dovolenou

Ležíme pod hvězdnou oblohou na horní palubě lodi Silva a při mírném pohupování usínáme. Zážitků máme našetřeno nepočítaně. Od východu až k západu slunce. Navštívili jsme řadu historických městeček, kotvili v přístavech plných výstavních lodí, koupali se v romantických zátokách, objevili nádherné ostrůvky. Na pozvání cestovní kanceláře NATUR TRAVEL jsme zjistili jak chutná absolutní odpočinek na lodi.

Na jachtě Silva jsme objevili skutečnou relaxační dovolenou

Maďarské wellness okamžiky

Letní redakční cesta na chorvatské pobřeží začala v Maďarsku. Vybrali jsme si městečko Sárvár, které kromě lázní tradičního maďarského střihu má i krásný hrad, tedy prostředí vhodné pro wellness pobyt. Jelikož jsme na cestě, stačí nám dvoudenní zastavení na načerpání atmosféry a poznání co vše wellness fanouška v Sárváru čeká.

Sárvár - lázně

Džungle pro rodiny - vůně, voda, teplo nově v Therme Laa

LAAER DŽUNGLE je novinkou v komplexu lázní, bazénů a saun v těsné blízkosti rakouských hranic - Therme Laa. Resort je díky své poloze i kvalitě služeb hojně navštěvován zájemci o koupání a saunování z ČR. Nový vitální svět ocení všichni zájemci o zdravý životní styl. Rodiny s dětmi nyní mohou využít tři prohřívárny s různě intenzivním prohřátím, mohou se vydat na stezku džunglí a vnímat zvuk vodopádu, ochladit se u fontánky, v zážitkových sprchách nebo dýchat speciální vonné esence v komůrkách.

Džungle pro rodiny - vůně, voda, teplo nově v Therme Laa

Vychutnejte si Liquid Sound - tekoucí zvuk všemi smysly

Na našich redakčních cestách pro vás objevujeme zajímavé wellness centra,wellness aktivity a wellness radosti. Nyní jsme se vydali do Českosaského Švýcarska a pár kilometrů za hranicemi objevili skutečný relax v Toskana Therme v Bad Schandau. Okolní krajina plná krásných skalních útvarů, skalních měst z pískovce každého naladí pro wellness, které se pak rozvine v Toskanaworldu. Vyzkoušeli jsme pro Vás tyto lázně a přinášíme řadu informací.

Vychutnejte si Liquid Sound - tekoucí zvuk všemi smysly

Štýrsko - relaxace i vynikající víno

Štýrsko nabízí nejen nespočet kulturních památek, ledovcové pláně Dachsteinu, horská jezera, ale i spoustu nevšedních kulinářských specialit a wellness zážitků. Díky své poloze je velmi dobře dostupné z České republiky a tak můžete do tohoto zeleného srdce Rakouska zavítat i na víkend.

Štýrsko - relaxace i vynikající víno

Hotel Kašperk získal ocenění Šumava - originální produkt

Hotel Kašperk získal oprávnění užívat značku Šumava - originální produkt®. Tato značka garantuje, že poskytované služby jsou kvalitní, šetrné k životnímu prostředí a jedinečné ve vztahu k Šumavě.

Hotel Kašperk

Tipy na výlety v Horním Rakousku

Nový portál Web2.0 nabízí na adrese www.vyletyrakousko.cz mnoho tipů na nejrůznější výlety v Horním Rakousku. Jednoduché ovládání a celá řada praktických informací o volnočasové nabídce českým zájemcům Horní Rakousko ještě více přibližují.

Tipy na výlety v Horním Rakousku

Stromokruh Evropy

O lípě, našem národním stromu, každý z nás slyšel už v mateřské školce, ale víte, jaký národní strom mají třeba Italové, Bulhaři nebo Finové a kde je uvidíte růst všechny na jednom místě?

Stromokruh Evropy

Zahajování lázeňských sezón v našich lázních

Při zahájení lázeňské sezóny můžete zažít atmosféru starých časů, pokusy o rekord, hudbu i programy pro děti. Stačí si jen vybrat a vyrazit. Přinášíme vám druhou část našich lázeňských tipů.

Anenské slatinné lázně

Svěcení pramenů je hlavní událostí lázeňské sezóny

V květnu začíná hlavní lázeňská sezóna ve většině našich lázní. Její slavnostní začátek bývá spojen s oslavami, pořádáním průvodů, historických, hudebních, folklórních a jiných kulturních akcí. Otvírání nebo také svěcení pramenů je nejen zajímavou podívanou, ale společenskou událostí, která rok od roku láká stále více návštěvníků.

Svěcení pramenů je hlavní událostí lázeňské sezóny

Dovolená u jezera Wörthersee plná nových dojmů

Toto slavné jezero je proslulé jako „největší koupaliště Rakouska“, filmová kulisa, golfová oblast a místo konání prestižních akcí. Region kolem jezera Wörthersee a na trojmezí Rakouska, Itálie a Slovinska skýtá řadu možností k výletům. Pěšky, na kole či autem je možné objevovat region pěti jezer z nové perpektivy.

Dovolená u jezera Wörthersee plná nových dojmů
110 11 1213
Články 201 - 220 / 247

Naše další projekty



Partneři

Další články

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka