Cestujeme

19 10 1113
Články 181 - 200 / 248

Alpský wellness v Rakousku

Alpský wellness se stal symbolem pro dovolenou, která se odvíjí ve znamení hlubokého odpočinku a aktivního pohybu uprostřed úchvatné vysokohorské přírody, kdy tělo a duše splývají v jeden harmonický vyvážený celek. Autentické prostředí a přírodní produkty – to jsou základní pilíře „Alpského wellnessu“.

Alpský wellness v Rakousku

Navštívili jsme lázně Lenti.

Wellness pobyt na jihozápadě Maďarska můžeme jen doporučit!

Za cíl naší redakční cesty po Maďarských lázních jsme si vybrali méně známé lázně Lenti. Městečko Lenti leží cca 550 km od Prahy, v jihozápadním cípu Maďarska, u hranic se Slovinskem a Rakouskem. Nabízí velmi pěkný areál lázní s krytými i venkovními bazény, termální vodu, nový saunový svět. Specialitou je pak Energetický park sv. Jiřího. Ochutnali jsme i místní víno a gastronomické speciality. Vydejte se s námi načerpat novou energii, užít si klid a pohodu!

Navštívili jsme lázně Lenti.

Březnové novinky z Rakouska

Konečně je tu čas, kdy se příroda probouzí a začíná kvést. K tomuto období neodmyslitelně patří jarní svátky. Poznat rakouské velikonoční zvyky a tradice na vlastní kůži bude pro mnohé zážitek na celý život. Ti, kteří rádi relaxují určitě využijí Alpský wellness. A rakouské město Linec vám nabídne cestu za poznáváním.

Velikonoce

Rakouské wellness se západem slunce

V rakouském městečku Frauenkirchen, nacházející se asi hodinu a půl od českých hranic, je považováno za jedno z nejpůvabnějších míst Evropy. Roku 2009 zde byly postaveny luxusní lázně St. Martins Therme. Tento "mořský lázeňský koutek" nabízí 4-hvězdičkový komplex, uprostřed nedotknutelné přírody. Na své si přijdou především milovníci natur wellness té nejvyšší kvality.

St. Martins Therme & Lodge

Sauny z celého světa najdete za humny

Vydali jsme se na cestu kolem světa, při níž jsme chtěli vyzkoušet co nejvíce tradičních i netradičních saun. Výlet trval pouze jeden den a přesto jsme se podívali do japonské i ruské sauny, zjistili jak voní finská kouřová sauna. Navštívili jsme, totiž, skvělý saunový svět v německém Eibenstocku. Badegarten Eibenstock najdete kousek od hraničního přechodu Potůčky nebo Boží Dar a je tak snadno dostupný pro návštěvníky z ČR.

saunování v zemní finské sauně MAA je skutečným zážitkem

Noc ve skleněném iglů

Když se řekne Finsko, mnozí si představí sníh a sauny. I dnes se vydáme do vzdálených míst, kde nabízejí něco netradičního, úžasného. Hotel Kakslauttanen nabízí ubytování v pravých loveckých srubech, ve sněhových iglú a ve skleněných komfortních iglú. Přes důmyslně prosklený strop můžete sledovat polární záři. Samozřejmostí je pak několik saun. Některé sruby mají vlastní saunu, každý večer však můžete využít největší kouřovou saunu pro 150 lidí se speciálními rituály.

Noc ve skleněném iglů

Termální lázně Veľký Meder na Slovensku

Termální lázně Velký Medér jsou stále více navštěvované lázně na jihu Slovenska, pouhých cca 70 km východně od Bratislavy po silnici z hlavního města Slovenska do Komárna. Mnoho let jsme jezdili relaxovat do termálních lázní v Maďarsku, do Zalakarose, Sarváru, Harkány, Miskolc-Tapolcy, Hévizu, Budapešti, Szentgotthárdu, Bükku. Tam jsme miřili obvykle v červnu nebo v září, kdy je již pěkné, letní počasí, nejsou však úmorná vedra, v září navíc začíná vinobraní.

Vchod do termálních lázní

Nový rekord v přenocování českých turistů v Rakousku

V roce 2011 dosáhla rakouská ubytovací zařízení nového rekordu v pobytu hostů z České republiky s celkovým výsledkem 2.078.000 přenocování.Česká republika se tak stala sedmým nejdůležitějším trhem pro rakouskou turistickou branži. O Rakousku a zejména o wellness hotelech a wellness zážitcích této země rádi píšeme. Přece jen wellness zde je na špičkové úrovni. V nejbližší době představíme opět nějaké zajímavé wellness hotely na stránkách WellnessNoviny.cz

Nový rekord v přenocování českých turistů v Rakousku

Harkány Thermal Spa

Relaxace v maďarských lázních Harkány Thermal SPA. Leží na jihu Maďarska u chorvatských hranic. Velmi oblíbené lázně i mezi našimi návštěvníky. Proto jsme lázně navštívili, abychom Vás seznámili se zkušenostmi z procedur, služeb i gastronomie.

Harkány Thermal Spa

Objevovali jsme Fidži

Wellness můžete objevit i na dalekých cestách. Spolupracovník redakce František Hájek z CK Natur Travel se vydal na Fidži. Při svém zájezdu navštívil nejen pláže a bazény, ale také hotely a zajímavá místa. Vydejte se spolu s námi na dalekou cestu...

Objevovali jsme Fidži

Nový webový portál o česko-rakouském lyžování na Lipně

Nový portál Lipno-Sternstein-Hochficht.cz pozitivně a objektivně propaguje zimní turistickou nabídku přeshraniční lyžařské oblasti Lipno – Sternstein – Hochficht na Šumavě. Zároveň prezentuje turistickou destinaci Lipensko jako unikátní místo v České Republice, kde si turisté mohou užít bez dlouhého cestování kvalitní česko-rakouské lyžování v moderních skiareálech Lipno – Sternstein - Hochficht.

Nový webový portál o česko-rakouském lyžování na Lipně

Perly Šumavy

Pokud nevíte, kde se ubytovat při návštěvě Šumavy, přinášíme vám novinku v podobě perel. Perly Šumavy - to je totiž název pro síť ubytovacích zařízení v těch nejatraktivnějších místech. Najdete zde doslova ubytování pro každého. Od luxusních hotelů s neopakovatelnou atmosférou, přes moderní apartmány nebo stylové penziony pro milovníky romantiky.

Perly Šumavy

Střední Zadunají - dosud utajený lázeňský ráj

Maďarsko je takový malý středoevropský Island... Stejně jako v téhle vzdálené severské zemi tu s nadsázkou platí, že kde kopnete do země, tam vytryskne horký nebo léčivý pramen. Maďaři jsou si svého jedinečného přírodního bohatství dobře vědomi a založili na něm celý svůj turistický ruch.

Papa - kupele, Maďarsko lázně

Křišťálové wellness

Harmony Club Hotel

Další z našich letních redakčních cest vedla do Špindlerova Mlýna, Hotelu Harmony. Nedávno zde vyrostl saunový svět. Výtečný design netradičně využívá křišťálového skla a lesklého stříbrného kovu v kombinaci s příjemným osvětlením. Dobře vyladěné funkce prohříváren podtrhují celkový dojem z naprosto luxusního pětihvězdičkového wellness, kde je dostatek prostoru, dobrá škála možností prohřátí i výborné relaxační zóny. Takové wellness potěší fanouška, laika i odborníka a budou se sem rádi vracet.

Křišťálové wellness

Novinky z Relax centra Kolštejn

Začátek července jsme trávili redakční prací v Jeseníkách. No a zázemí nám připravilo Relaxační centrum Kolštejn. Wellness jsme tam objevili nevídaný a tak přinášíme alespoň trochu atmosféry v podobě našich fotografií. Zážitky jsou nepopsatelné a tak se spolu s námi začtěte do zbrusu nového newsletteru se spoustou zajímavých informací. A samozřejmě - Kolštejn se svým hotelem, restaurací, privátním wellness centrem i vitálním světem doporučujeme k vaší návštěvě.

Novinky z Relax centra Kolštejn

Unikátní přírodní balneopark v Jeseníku

V Jeseníku můžete navštívit nový balneopark, který přináší jedinečnou nabídku vodních procedur v kombinaci s pohybem na čerstvém vzduchu v klimatických lázních. Svou důležitou roli hrají i sluneční paprsky. Balneopark se otevíral loni na konci prázdnin a tak až nyní je plně připraven pro návštěvníky. Všechny procedury jsou v provozu, tráva je svěží. Naše redakční návštěva vám přináší tip na skvělý výlet.

Unikátní přírodní balneopark v Jeseníku

Lázně Mšené – Oáza klidu a pohody nedaleko Prahy

Malebné rodinné Lázně Mšené u města Roudnice nad Labem jsou příjemným útočištěm nejen pro všechny klienty, kteří si potřebují léčit své neduhy především pohybového ústrojí, ale také pro uspěchané manažery, maminky s dětmi, babičky i dědečky. Zkrátka pro všechny, kteří potřebují znovu dobít energii a načerpat nové síly. V nabídce lázní naleznete nejen tradiční lázeňskou příspěvkovou či komplexní léčbu hrazenou pojišťovnami, ale také relaxační a regenerační týdenní a víkendové pobyty.

Lázně Mšené – Oáza klidu a pohody nedaleko Prahy

Kristall Palm Beach Stein, Německo

Krásný saunový svět a vodní ráj

Palm Beach u Norimberku láká návštěvníky na mnoho zajímavostí a pěkné vybavení. Nás nejvíce zaujala saunová zahrada, prostor s nápaditými saunami, přírodním ochlazováním a vydatnými saunovými ceremoniály. V saunovém světě se dá strávit několik hodin a další pak v aquaparku samotném. Kristall Palm Beach má ve znaku krystaly - překrásné nerosty, s kterými se návštěvníci setkávají doslova na každém kroku. Pojďme si tedy užít vodních zážitků.

Kristall Palm Beach Stein, Německo

Otevírání cyklistické sezóny 2011 Lipensko – Mühlviertel

V letošním roce se ve Wellness Hotelu Frymburk již druhým rokem Otevírala cyklistická sezóna, tentokrát v Česko – rakouské spolupráci pod názvem Lipensko – Mühlviertel. Akce se uskutečnila v sobotu 7. května 2011 za slunného počasí. Hlavním pořadatelem byl Wellness Hotel Frymburk, dále byla akce spolufinancována Nadací Jihočeské cyklostezky a městysem Frymburk. Naše redakce nechyběla na místě a přinášíme vám fotodokumentaci a doporučení ke krásnému cyklovíkendu nebo dovolené na Lipně!

Otevírání cyklistické sezóny 2011 Lipensko – Mühlviertel

Ideální způsob prožití neobyčejné dovolené

Období Velikonoc a májových svátků bývá i obdobím, kdy se mnozí v kruhu rodinném či v kruhu svých přátel rozhodují - „kam letos na dovolenou“. Zde je jeden tip na pohodovou dovolenou za přijatelnou cenu, poměrně blízko domova a s vynikajícím koupáním, na dovolenou, kde odpočinek je zkombinován s poznáváním přírodních i architektonických krás okolo vás.

Ideální způsob prožití neobyčejné dovolené
19 10 1113
Články 181 - 200 / 248

Naše další projekty



Partneři

Další články

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka