Aktivity

1 2 315
Články 21 - 40 / 295

Pohybem se mládne i krásní!

5 rad zkušené sportovkyně

Začátkem nového roku si řada z nás dává předsevzetí, jak bude více cvičit, lépe se stravovat, zkrátka zdravěji žít… Přinášíme osvědčené rady zkušené sportovkyně Jany Havrdové, prezidentky Českého svazu aerobiku a fitness Fisaf.cz.

Pohybem se mládne i krásní!

Zažijte mrazivou rychlost na Mamutí horské dráze

Pyšní se tím, že je nejdelší bobovou dráhou svého druhu v České republice a druhou nejdelší v Evropě. Dopřává zážitky, výhledy a zvedá adrenalin. Stává se jedním z highlightů výletu na Dolní Moravu. Mamutí horská dráha zkrátka umí zaujmout. A v zimní sezóně je s ní ještě o stupeň vyšší zábava!

Zažijte mrazivou rychlost na Mamutí horské dráze

Běžky jsou bezpečný a levný sport

Vyzkoušejte je třeba na Valašsku

Na běžky se může vydat prakticky kdokoliv. Pohyb si totiž vždy uzpůsobí vlastnímu tempu a kondici. Navíc se podívá na krásná místa a ujede větší vzdálenost, než by ušel pěšky. Běžkování je bezpečné, a právě Valašsko nabízí ideální podmínky.

Běžky jsou bezpečný a levný sport

Návod, jak mít skvělou kondici, i když nemáte čas

Nestíháte se hýbat? Z práce běžíte na nákup, doma uděláte úkoly s dětmi a vrhnete se na domácnost… Tady je návod, jak se dostat znovu do kondice s minimem času i úsilí.

Návod, jak mít skvělou kondici, i když nemáte čas

Jak naučit dítě lyžovat

V jakém věku je dobré začít dítě učit lyžovat? Jaké mu vybrat lyže? A je nutná lyžařská helma? Je lepší, když se toho ujme rodič, nebo je vhodnější dát dítě do lyžařské školky? A jak vybrat takovou, kde se dítě něco naučí, ale hlavně se pro lyžování nadchne?

Jak naučit dítě lyžovat

7 pomůcek, které zlepší váš domácí trénink

S těmito pomůckami můžete efektivně cvičit v každém ročním období. Sestavili jsme seznam sedmi praktických věcí, které skvěle doplní vaše hodiny v posilovně nebo ve fitku. Případně při cvičení doma!

7 pomůcek, které zlepší váš domácí trénink

Core je klíč ke zdravým zádům i dokonalé postavě

Hluboké kosterní svalstvo, tzv. core, je rozhodující pro držení těla, stabilizaci páteře i celkový vzhled postavy. Pokud funguje správně, nebolí nás záda ani nás netrápí povislé břicho. Jak to zařídit? Stačí naučit se core posilovat a začít dýchat do břicha.

prkno

Švihadlo,

skoro zapomenutá pomůcka, která nadchne i dnešní děti

„Švihadlo je skvělá, a bohužel trochu pozapomenutá, cvičební pomůcka, která výborně poslouží k nácviku koordinace pohybů horních a dolních končetin, zpevnění středu těla, podporuje vytrvalost, smysl pro rytmus a je důležitá pro sílu a mrštnost nohou. To je také důvod, proč například přeskoky švihadla zařazují do svého tréninkového plánu boxeři,“ říká Kristýna Přibylová z dětských tělocvičen Monkeyˈs Gym.

Švihadlo,

Zabavte děti doma hravým cvičením

Jen pozor na podlahu!

Přemýšlíte, jak děti zabavit, když už jste všechny nápady vyčerpali? Zkuste hravá cvičení, při nichž uvolní přebytečnou energii, a hlavně se rozhýbou a posílí si imunitu. Speciální cvičební nářadí přitom nepotřebujete, jen ohlídejte povrch, na jakém děti cvičí. Inspiraci přinášejí návodná videa z profesionálních dětských tělocvičen.

Zabavte děti doma hravým cvičením

7 cviků, díky nimž ani při home office „neztuhnete“

Průměrný Čech prosedí více než 8,5 hodiny denně. Naše těla na to přitom vůbec nejsou nastavena. I při práci proto myslete na to, abyste se protáhli, ať už v kanceláři nebo doma při čím dál častějším home office. „Zkuste si ideálně každou hodinu, nebo jen párkrát za den, vyzkoušet bleskovou sérii cvičení, kterou v pohodě zvládnete na jednom metru čtverečním,“ říká Jana Havrdová z Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz, jež připravila cviky, které zvládnete za pár minut.

1

14 tipů, jak zabavit děti doma, když mají nečekané „prázdniny“

Zabavit děti, aby celý den jenom neproseděly u televize a nezlobily, ale také se hýbaly a bavilo je to, není jednoduché. Máme pro vás čtrnáct tipů, díky kterým to zvládnete levou zadní.

14 tipů, jak zabavit děti doma, když mají nečekané „prázdniny“

Online cvičení šetří čas a pomáhá od bolesti

Cvičení vedené po internetu umožňuje i těm nejvytíženějším lidem zařadit do každodenní rutiny aspoň chvilku pohybu. Správně zacílené cviky navíc dokážou pomoct od bolestí pohybového aparátu, které jsou daní za „moderní“ způsob života.

1. cvik na bolesti zad KNEE DROPS

Děti milují lezení do výšky

Žebřiny jim posílí svaly a dodají jistotu

Lanová hřiště a různé vyšší prolézačky děti baví. Skvělou průpravou pro tyto aktivity je lezení po žebřinách, při kterém se děti učí pohybu ve výškách, aktivně zapojují ruce a záda, zlepšují si koordinaci a posilují svalstvo. Důležitý je přitom odborný dohled a bezpečné nářadí přizpůsobené dětem.

Děti milují lezení do výšky

Jak se i při home office udržet fit

Současná doba klade na mnoho lidí velké nároky, především na jejich psychiku. Stres a neklid vytvářejí stav, kdy je imunitní systém systematicky oslabován. Vitamíny sice mohou částečně pomoci toto oslabování zpomalit, ale univerzální lék je pohyb a správný jídelníček. Zde je několik praktických rad, jak si zachovat zdravý životní styl.

Jak se i při home office udržet fit

Při cvičení s overballem se děti baví i posilují

Při cvičení s malým, měkkým nafukovacím míčem děti ani nevědí, že posilují hluboké svaly a trénují koordinaci a správné držení těla. Cvičení s overbally je zábavné a hodí se už pro nejmenší děti.

Při cvičení s overballem se děti baví i posilují

Od nových cyklotras po nejdelší bobovou dráhu

Jediný den na objevení všech zajímavostí Dolní Moravy nestačí

Pokud tápete, kam vyrazit s rodinou na výlet či dovolenou, nenechte si utéct návštěvu Horského resortu Dolní Morava. Má to však jeden háček – jediný den strávený uprostřed horské krajiny pod Králickým Sněžníkem vám nebude stačit. Poznejte ty nejzajímavější atrakce Dolní Moravy od nejdelší bobové dráhy v Česku přes originálního obřího mamuta s tobogánem v chobotu až po Stezku v oblacích.

Od nových cyklotras po nejdelší bobovou dráhu

Naučte děti pravidla bezpečného koupání v přírodě

Dovádění u vody si užije každé dítě. To, které se s ní teprve seznamuje, a zcela jistě to, které se řadí mezi zkušené plavce. V každém případě je ale nutné nejprve dětem připomenout pár důležitých vodních rad. A je jedno, zda míří na koupaliště, k rybníku nebo k řece…

Naučte děti pravidla bezpečného koupání v přírodě

Na Ferratě Hluboká visí lezci nad vodou

Ferrata Hluboká se v sobotu otevřela pro veřejnost nedaleko Hluboké nad Vltavou. Na zajištěné cestě nad hladinou Vltavy zdolají lezci 150 metrů dlouhý skalní úsek. Přístupná je z cyklostezky i přímo z hladiny řeky díky přístavnímu molu. Do vybudování nové atraktivity investovalo město Hluboká nad Vltavou i lidé.

Na Ferratě Hluboká visí lezci nad vodou

Praha 17 otevřela Sportovní centrum Řepy veřejnosti

Původní termín otevření Sportovního centra Řepy byl kvůli vládním nařízením v souvislosti s koronavirem zrušen. S postupným uvolňováním vládních opatření se postupně otevřely všechny provozy Sportovního centra Řepy. Moderní stavba disponuje velkou multifunkční halou, plaveckým a relaxačním bazénem, wellness se saunami a venkovním sportovištěm.

Praha 17 otevřela Sportovní centrum Řepy veřejnosti

Les dětem prospívá víc, než jste možná tušili

Čím to je, že se po procházce lesem cítíme tak dobře? Může za to hlavně ionizovaný vzduch a také fytoncidy – „rostlinná antibiotika“. Les nás dokáže zklidnit i nabít energií. Zároveň poslouží jako jedna velká přírodní herna a tělocvična. Proto čím častěji sem s dětmi vyrazíme, tím víc uděláme pro jejich (i své) zdraví.

Les dětem prospívá víc, než jste možná tušili
1 2 315
Články 21 - 40 / 295

Naše další projekty



Partneři

Další články

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka