Životní styl

148 49 5067
Články 961 - 980 / 1338

Zpátky do formy po porodu pomocí tréninku Jenny Burrell na POWER PLATE

Koncem října za účasti zástupců redakce on-line magazínu WellnessNoviny.cz proběhla tisková konference, která představila speciální cvičební program pro zpevnění ochablého svalstva pánevního dna. Akci přišly podpořit i patronky tohoto programu, herečka a vícenásobná maminka Lucie Benešová, zpěvačka Marta Jandová i čerstvá maminka a modelka Lucie Křížková.

Zpátky do formy po porodu pomocí tréninku Jenny Burrell na POWER PLATE

Den saunování a Saunová noc 3.11.2012

Sauny po celé ČR připravují zážitkové saunování

Přinášíme aktuální informace a program svátku saunování, který se ukusteční již tuto sobotu pod názvem DEN SAUNOVÁNÍ. Součástí akce bude i zážitkové noční saunování SAUNOVÁ NOC s pokusem o překonání rekordu Nejvíce saunujících se lidí na jednom místě. Akce má za cíl podpořit zdravý životní styl a správné saunování.

Wellness Horal, sauna

Den saunování v Aquapalace Praha

Zážitkové saunování při svíčkách s rekordem v největším saunovém světě u nás

Saunová noc 3.11. proběhne v saunovém světě Aquapalace Praha již po třetí. I letos bude zážitkové saunování se spceiálními saunovými ceremoniály a dalším doprovodným programem doplněno pokusem o překonání rekordu z roku 2010 v největším počtu saunujících se lidí v jednom místě. Dosavadní rekord je 191 saunujících se. Pro rodiny s dětmi je odpoledne připraveno rodinné saunování se speciálním rodinným ceremoniálem v Panoramatické sauně.

Den saunování v Aquapalace Praha

Saunovací rituály ve Wellness Horal zpestří saunování i pobaví

Už jste někdy slyšeli o saunovacích rituálech? A měli jste příležitost je vyzkoušet? Jedním z mála relaxačních center v České republice, která tuto službu návštěvníkům nabízejí, je Wellness Horal v hotelu Horal ve Velkých Karlovicích.

Saunovací rituály ve Wellness Horal zpestří saunování i pobaví

Rozhovor s Patrickem Lenhartem

Šéf týmu světového šampionátu v saunových ceremoniálech pro WellnessNoviny.cz

Světové mistrovství v saunových ceremoniálech se připravuje celý rok. Sami jsme se přesvědčili, že tým lidí, který tuhle akci dává dohromady je skvěle sehraný. A na tom má největší zásluhu šéf týmu, jímž je vídeňák Patrick Lenhart. Požádali jsme ho o rozhovor pro on-line magazín WellnessNoviny.cz. Tím však naše spolupráce nekončí. Patrick se stane garantem našich aktivit na poli nevšedního saunování v ČR!

Rozhovor s Patrickem Lenhartem

Relax centrum Kolštejn se zapojí do celorepublikové Saunové noci

Saunová noc se uskuteční v saunách a saunových světech po celé ČR i v zahraničí 3.11.2012. V Relax centru Kolštejn připravují saunování při svíčkách, ve wellness čajovně se bude podávat Dračí dech, na návštěvníky čeká několik saunových ceremoniálů. Saunová noc v Relax centru Kolštejn bude celá v keltském stylu a přinese příjemná překvapení. Vydejte se do Branné v Jeseníkách a zažijte nevšední saunování!

Relax centrum Kolštejn se zapojí do celorepublikové Saunové noci

Dirk van Offel z Belgie se stal mistrem světa v saunových ceremoniálech

4. mistrovství v Grazu přivítalo i soutěžící z ČR a Slovenska - byli jsme při tom

O víkendu jsme se vydali na 4. mistrovství světa v saunových ceremoniálech ve Štýrském Hradci v Rakousku. Čekal nás neuvěřitelně silný zážitek v podobě skvěle provedených, nápaditých ceremoniálů. Byl to svátek nevšedního saunování. Dali jsme dohromady tým soutěžících z ČR a ze Slovenska a tak mezi 31 soutěžícími ze 16 zemí letos poprvé nechyběli naši. Vítězem se stal Dirk van Offel z Belgie. Pro všechny účastníky to bylo zajímavé setkání plné nápadů a inspirace. Přinášíme vám reportáž z Grazu:

Dirk van Offel z Belgie se stal mistrem světa v saunových ceremoniálech

Den saunování a saunová noc 2012

relaxace, zábava, poznání i pokus o nový rekord na vás čeká v saunách po ČR

V sobotu 3. listopadu se již potřetí uskuteční svátek saunování s názvem DEN SAUNOVÁNÍ. Součástí akce bude i zážitkové noční saunování SAUNOVÁ NOC s pokusem o překonání rekordu Nejvíce saunujících se lidí na jednom místě. Akce má za cíl podpořit zdravý životní styl a správné saunování. Den saunování se uskuteční na řadě míst v celé ČR (Aquapalace Praha, Saunový ráj Holice, Relax centrum Kolštejn, Helios Jeseníky, Sauna Smyčka Ostrava, Lázně Vsetín, Wellness Horal, Centrum Babylon a další).

Wellness Horal, sauna

Rozhledna Miloňová Velké Karlovice

Pokochejte se pohledem na Valašsko z nové rozhledny Miloňová nad Velkými Karlovicemi. Pro návštěvníky byla slavnostně otevřena v sobotu 20. října 2012. Dřevěná rozhledna s kamennou podestou vyrostla na vrchu Miloňová (846 m.n.m.). Je vysoká 24 metrů, vyhlídková plošina je ve výšce 20 metrů.

Rozhledna Miloňová Velké Karlovice

Česká delegace se chystá na Mistrovství světa v saunových ceremoniálech

Saunové ceremoniály jsou součástí zážitkového saunování. Polévání kamenů, víření horkého vzduchu ručníkem a další zpestření pobytu v sauně prováděné saunérem může mít mnoho podob. Jelikož se v posledních pěti letech zabydlují saunové ceremoniály i u nás, rozhodli jsme se k účasti na světovém mistrovství v saunových ceremoniálech. Čtvrté mistrovství světa tedy poprvé letos, 20. a 21. října přivítá také soutěžící z ČR a ze Slovenska.

Česká delegace se chystá na Mistrovství světa v saunových ceremoniálech

Valaši míří na mistrovství světa v saunovacích rituálech

Saunéři z relaxačního centra Wellness Horal v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích se o nadcházejícím víkendu vypraví do rakouského Grazu, aby se tam zúčastnili Mistrovství světa v saunovacích rituálech. Wellness Horal provozuje rituály od loňského léta, podobného klání se zúčastní vůbec poprvé.

Valaši míří na mistrovství světa v saunovacích rituálech

Saunový svět jako skanzen a vodní svět s tučnáky

Spreewelten v Lübbenau/Spreewald

Vydali jsme se na redakční cestu do aquaparku a saunového světa Spreewelten v Lübbenau/Spreewaldu, kde pro návštěvníky připravili řadu nápaditých atrakcí. Děti nejvíce potěší tučňáci. Ano, v areálu aquaparku je vklíněn ostrov, kde žijí tučňáci. Jejich bazén těsně sousedí s venkovním bazénem pro lidi, odděluje je jen sklo. Takže můžete sledovat tučňáky pod vodou i na souši. Zážitkem je pak jejich krmení. Saunový svět pak nabízí 14 nápaditých saun.

saunová vesnička

Je čas oprášit tenisky do posilovny

Přijďte si vyzkoušet nová cvičení do Fitness Aquapalace Praha

Dny se krátí, teploty na teploměru padají a možností, jak trávit čas aktivně venku ubývá. Je tedy na čase oprášit tenisky do posilovny, abyste se udrželi v kondici i přes zimu.

Je čas oprášit tenisky do posilovny

Originální čajové směsi od Manufaktury

Manufaktura pro vás připravila řadu originálních čajových směsí pro zdraví, pohodu a relaxaci. Vyzkoušejte směsi bylinných a ovocných čajů a užijte si chvíle odpočinku.

Originální čajové směsi od Manufaktury

Tern přiveze na Bike Brno hned dvě novinky

Veletrh Bike Brno již klepe na dveře a čestné místo mezi vystavovateli zaujímá i letos specialista na městskou cyklistiku – výrobce skládacích kol Tern. Na brněnském výstavišti představí svoje novinky pro nadcházející sezonu – novou řadu kol s ultra nízkým rámem Tern Swoop a model Eclipse X20.

Tern Swoop D7i

Miguel Rocha Vieira: michelinský kuchař míří do Velkých Karlovic

Michelinská hvězda je považována za nejvyšší ocenění kvality v gastronomii. Kuchaři si ji cení stejně, jako filmaři sošku Oscara. Jedním z jejích hrdých držitelů je i 33letý Miguel Rocha Vieira. Podařil se mu husarský kousek - budapešťské restauraci Costes michelinskou hvězdu „zařídil“ jen rok poté, co v ní začal působit jako šéfkuchař.

Miguel Rocha Vieira: michelinský kuchař míří do Velkých Karlovic

Jelica - restaurace s živou stravou

Vyzkoušeli jsme nedávno otevřenou restauraci Jelica v Praze na Zlíchově. Restaurace nabízí vynikající gurmánský zážitek z jídel v biokvalitě a jídla podle principu tzv. živé stravy (raw food). Každého určitě uchvátí i nádherné prostředí restaurace s řadou dekorací ve starobylém stylu.

Jelica - restaurace s živou stravou

Navštívili jsme městskou saunu Kylpyla v Kolíně

Naše redakce se na sklonku léta a s nadcházející saunovou sezónou vydala do Kolína, kde je v areálu Vodního ráje k dispozici i samostatná sauna. Když se řekne městská sauna, tak běžný milovník saun skutečně nečeká nic zvláštního. Ale Kolín nabízí městskou saunu nové generace. Prostorná sauna s příjemným designem, ochlazovací prostor, venkovní ochlazovací bazének, zahrada. Pro novou sezónu zde připravují i saunové ceremoniály a speciální zážitkové saunování.

Navštívili jsme městskou saunu Kylpyla v Kolíně

Češi mají bronzovou medaili z mistrovství světa týmů v potápění na nádech 2012

V neděli 16. 09. 2012 skončilo ve francouzském Nice mistrovství světa týmů ve freedivingu 2012. Český tým ve složení Michal Rišian, Martin Valenta a Miroslav Ševčík získal medaile za krásné 3. místo, na kterém skončili za prvními Chorvaty a druhými Francouzi. Týmový šampionát ve freedivingu se koná vždy ve dvouletém intervalu a pravidelně se střídá se soutěží jednotlivců.

Češi mají bronzovou medaili z mistrovství světa týmů v potápění na nádech 2012

Inspirujte se vítěznými recepty

Králičí polévka s pohankou a červenou řepou od Věry Tománkové se stala vítězem 2. ročníku soutěže o Nejlepší valašský recept, kterou uspořádal Resort Valachy ve Velkých Karlovicích. Kuchařky a kuchaři do soutěže zaslali přes osm desítek receptů. Vítězný pokrm nyní obohatí menu zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna v Resortu Valachy. Budou ho také moci ochutnat návštěvníci 4. Karlovského gastrofestivalu, který se uskuteční 5. až 7 října.

Inspirujte se vítěznými recepty
148 49 5067
Články 961 - 980 / 1338

Naše další projekty



Partneři

Další články

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka