Životní styl

1 2 367
Články 21 - 40 / 1338

Vsaďte na hit posledních let a vyzkoušejte otužování!

Saunování jako cesta za lepší imunitou

Hledáte během zimy způsoby, jak co nejvíce posílit imunitní systém, ale zároveň chcete vyzkoušet i něco jiného než vitamínové doplňky, zdravou stravu nebo pravidelné sportování? Vsaďte na otužování, které se v poslední době těší čím dál větší oblibě! Ale není nutné (ani vhodné) se ihned vrhat do ledové řeky, vyplatí se začít postupně.

Březová sauna Aquapalace Praha

Saunová soutěž Masters Freestyle Aufguss

1.2. - 3.2.2024, Infinit Sen, Senohraby

Zveme vás na jedinečnou atmosféru v saunovém světě INFINIT SEN s bohatým soutěžním programem v nové ceremoniální sauně.

Saunová soutěž Masters Freestyle Aufguss

Písek láká na procházku po betlémech, ve Strakonicích zazpívá Blanarovičová

Dárky si vytvoříte v Pohádkové kovárně

V Písku si v adventním čase můžete udělat příjemnou procházku po betlémech, a ještě za to získat odměnu. Vánoční trhy se chystají nebo už začaly na zámku v Blatné, na strakonickém hradě i ve Vodňanech. Někteří se již nyní mohou těšit na velký novoroční ohňostroj v Protivíně.

Strakonice Advent

Vánoce s regionálními potravinami

Tradiční dobroty připravené originálním způsobem

Vánoční období je časem, kdy se rodiny spojují kolem stolu a vychutnávají si kromě výjimečné atmosféry také tradiční pokrmy. Oblíbená štědrovečerní a novoroční jídla, která jsou nedílnou součástí sváteční tabule, lze připravit důvěrně známými, ale také inovovanými způsoby. Touto cestou jsme se vydali i my: naše inspirativní menu, které vzešlo z lásky k tradicím a kvalitním surovinám s oceněním Regionální potravina, slibuje neopakovatelné gastronomické zážitky.

Vánoce s regionálními potravinami

Novinka: Kávy není nikdy dost aneb 40 mimořádných okamžiků

Dokážete si představit chladná odpoledne podzimních dnů bez oblíbeného šálku kávy? Nyní máte možnost si svou chvilku pohody připravit snadno a rychle díky kávovým kapslím Jacobs, kterých v novém balení najdete rovnou 40! Váš oblíbený rituál tak bude dotažen k naprosté dokonalosti takřka okamžitě.

Novinka: Kávy není nikdy dost aneb 40 mimořádných okamžiků

Rekordní počet účastníků a Mistr světa Sauna Herbal Cup 2023

8. ročník festivalu zdravého saunování předčil očekávání

Známe King of Herbal – tedy vítěze 8. ročníku Sauna Herbal Cup 2023. Finále Mistrovství světa v relaxačních ceremoniálech a bylinných peelinzích se uskutečnilo i letos v Aquapalace Praha od čtvrtka 23. až do neděle 26. listopadu. Prostory největšího Saunového světa v ČR letos hostily špičkové saunamastery z 12 zemí světa.

Rekordní počet účastníků a Mistr světa Sauna Herbal Cup 2023

Lahodné nápoje pro vaše mimořádné podzimní chvíle

Podzim přichází se svými sychravými dny a kapkami deště, které nám doslova klepou na okna. Je to ten ideální čas, kdy se rádi schováme pod teplou deku s dobrým filmem nebo knihou a dopřejeme si horký nápoj. A co by to bylo za podzim bez šálku lahodného čaje nebo vonící kávy, která nás zahřeje nejen na těle, ale také na duši?

Lahodné nápoje pro vaše mimořádné podzimní chvíle

Připravte si lahodné menu z kaki,

které vás zahřeje v chladných dnech

Užijte si během podzimních a zimních dnů dobroty, které vám připomenou léto a dny plné slunce. Připravte si recepty, v nichž hraje prim oranžové ovoce kaki Persimon Bouquet, které ještě nedávno dozrávalo na horkých španělských svazích. Do snídaňové kaše, polévky, pečených kuřecích paliček i lineckých sušenek vnáší kaki lahodnou plnou chuť. A kromě toho se toto ovoce nemusí loupat, neobsahuje pecky a snadno se krájí. Pusťte se do příprav!

Připravte si lahodné menu z kaki,

Svátek saunování: Sauna Herbal Cup 2023

v Aquapalace Praha

Velké finále již osmého ročníku festivalu zdravého saunování, přírodních rituálů, relaxačních herbal ceremoniálů a originálních peelingů, proběhne již 23. - 26. listopadu v Aquapalace Praha, v největším Saunovém světě v ČR. Ukázky umění těch nejlepších a finálního klání Mistrovství světa Sauna Herbal Cup 2023 se zúčastní 24 špičkových saunérů z celé Evropy.

Svátek saunování: Sauna Herbal Cup 2023

Třeboňsko láká na své podzimní kouzlo

i soutěž o voucher na víkendové ubytování či služby v lázních

Letní turistická sezona je již nějaký čas minulostí. To ale neznamená, že by tím skončily možnosti na příjemné a zajímavé výlety. Naopak. Třeboňsko už je naplno zbarvené do krásných podzimních barev, které jsou samy o sobě okouzlující. Pokračuje i série výlovů rybníků. Destinační společnost si navíc připravila soutěž o zajímavé ceny.

Zámek Třeboň

Nové rodinné apartmány v centru Karlových Varů již v říjnu

Unikátní Family Apartments by ASTORIA Hotel and Medical Spa v centru Karlových Varů otevřou své brány po kompletní rekonstrukci koncem října. Apartmány nabízí veškerý komfort pro rodiny s dětmi, které milují aktivní dovolenou. Moderní koncept podtrhuje design interiérů. Ten navrhl uznávaný streetartový umělec Chemis. Dům s výtahem nabízí na pěti podlažích 10 apartmánů s celkovou kapacitou 47 lůžek.

Nové rodinné apartmány v centru Karlových Varů již v říjnu

Startují oblíbené výlovy,

rybáře čekají dva největší rybníky Rožmberk a Bezdrev

K podzimu na jihu Čech neodmyslitelně patří výlovy rybníků. Některé menší už přišly na řadu ve druhé polovině září, v následujících týdnech jsou v plánu ty nejvýznamnější. O víkendu 13. až 15. října stovky návštěvníků zamíří k největšímu českému rybníku Rožmberk na Třeboňsku. Až do druhé poloviny listopadu budou rybáři pokračovat na těch dalších napříč celým krajem.

Startují oblíbené výlovy,

Lékárnice radí: odhalte osteoporózu včas

Radost z pohybu a bezbolestného života je prioritou každého z nás. Na to, že pacient trpí osteoporózou, často přijde až s první vážnou zlomeninou. Odhaduje se, že toto onemocnění postihuje celosvětově přibližně 7–10 % populace (1). V České republice jí v současnosti trpí až 800 tisíc obyvatel (2). Jak onemocnění předcházet a kde se nechat preventivně vyšetřit, radí PharmDr. Ivana Lánová, odborná konzultantka lékáren BENU.

Lékárnice radí: odhalte osteoporózu včas

Ochutnejte sladký dar podzimu: ovoce kaki

Persimon Bouquet

Zamilujte se do svěží, sladké a lahodné chuti kaki! Kaki, známé také jako Persimon Bouquet pochází přímo ze srdce Valencie ve Španělsku. Je obzvláště oblíbený díky své jedinečné chuti, která je kombinací manga, datlí a broskví. Zralé plody mají jasně oranžovou barvu, jsou měkké na dotek a mají bohatou, sladkou, trochu kořenitou chuť. Tvarem připomínají rajče.

Ochutnejte sladký dar podzimu: ovoce kaki

Chutně a bezpečně na grilu:

Užijte si letní večery s chutnými recepty!

Léto a grilování jdou ruku v ruce. Dlouhé večery na zahrádce nebo v pohodlí balkonu vás lákají k rozžhavení grilu a vytvoření nezapomenutelného zážitku. Aby váš grilovací večer byl skutečně dokonalý a bezpečný, máme pro vás připravené skvělé tipy a recepty s důrazem na tradiční české suroviny. Pojďme společně vyzkoušet grilované žampiony, rozpustit si na jazyku sýr s bílou plísní a jako osvěžující tečku přidat sladké, šťavnaté meruňky. Připraveni na nejlepší grilovací zážitky léta?

Chutně a bezpečně na grilu:

Aktivní dovolená v Alpách v pohoří Zahmen und Wilder Kaiser

Turistický svaz Kaiserwinkl uspořádal ve čtvrtek 24.8.2023 tiskovou konferenci v Tančícím domě. Představil přítomným novinářům tento úžasný region na pomezí Rakouska a Bavorska, který leží ve svěžích zelených alpských loukách na úpatí pohoří Zahmer a Wilder Kaiser. Za redakci on-line magazínu WellnessNoviny.cz přijala pozvání Olga Nováková. Přinášíme vám základní informace.

Aktivní dovolená v Alpách v pohoří Zahmen und Wilder Kaiser

Perfektní ledové čaje pro dokonalou hydrataci

Super letní osvěžení

Vstupte do světa klidu a relaxace, odpojte se od každodenního shonu a dopřejte si chvíli pro sebe. Aby vaše letní pohoda byla ještě o něco příjemnější, nezapomeňte na to nejdůležitější - hydrataci. Ledové čaje jsou skvělou volbou. Nejenže vás báječně osvěží, ale také oživí váš pitný režim. Můžete s nimi přímo kouzlit!

Perfektní ledové čaje pro dokonalou hydrataci

Sauna Herbal CUP 2023

Česká národní kvalifikace proběhne v Hotelu Atlantis Brno 28. – 30.9.2023

České kvalifikační kolo Sauna Herbal Cup 2023 přinese soutěže v kategoriích Relax Herbal Aufguss a Peelingové procedury. Všechny soutěžní saunové ceremoniály a procedury jsou určeny i pro veřejnost a vy se tak můžete stát součástí tohoto saunového eventu.

Sauna Herbal CUP 2023

Therme Laa - Hotel & Silent Spa

Jeden resort, nekonečné možnosti!

V červenci jsme se vydali za odpočinkem do Therme Laa v regionu Weinviertel v Dolním Rakousku. Termální lázně a luxusní hotel se nachází přímo u rakouských hranic, uprostřed vinohradů a vinařských vesniček, jen necelou hodinu od Brna. Celý areál se rozkládá na více než 9 hektarech – lázně, 4* hotel Superior, saunový areál patřící k lázním, samostatné hotelové lázně a SILENT SPA.

Therme Laa - Hotel &  Silent Spa

Mimořádně čisté ovzduší naplněné terapeutickými bioaerosoly vyneslo Mariánským Lázním status klimatických lázní

Druhé největší lázně v České republice, Mariánské Lázně, které jsou také jedním z trojice západočeských lázeňských měst zařazených na seznam UNESCO, nyní nově získávají statut klimatických lázní. Toto ocenění jim bylo uděleno na základě srovnání s již existujícími klimatickými lázněmi, a nyní se tak mohou pyšnit i využitím svých unikátních klimatických podmínek pro léčebné účely.

Mimořádně čisté ovzduší naplněné terapeutickými bioaerosoly vyneslo Mariánským Lázním status klimatických lázní
1 2 367
Články 21 - 40 / 1338

Naše další projekty



Partneři

Další články

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka