Wellness mozaika

12 3 430
Články 41 - 60 / 587

Obnovíme stromy zničené tornádem,

slíbili dnes partneři iniciativy Sázíme budoucnost

Obnova zeleně na jižní Moravě a lepší připravenost postiženého regionu na dopady klimatické změny. To jsou témata letošního podzimu, které dnes v Brně debatovalo více jak pět desítek zástupců partnerů iniciativy Sázíme budoucnost. Ocenili také nejúspěšnější sazeče loňského roku. Finance na letošní nové výsadby a ošetření stromů, které míří do nejpostiženějších regionů, mají putovat od státu, firem i soukromých zdrojů.

Obnovíme stromy zničené tornádem,

Zpívající lípa se utká se ztepilým smrkem nebo tvrdým dubiskem

Začalo hlasování o Strom roku

Tříměsíční klání o zisk titulu Stromu roku startuje již 21. červvna. Do finále letos jubilejního 20. ročníku ankety, za kterou stojí Nadace Partnerství, postoupila dvanáctka kandidátů ze sedmi krajů. Ti usilují o prvenství v podobě odborného ošetření zdarma a postupu do celoevropského kola soutěže. V národní soutěži mohou lidé své favority podpořit online na www.stromroku.cz a pomocí DMSky. Díky tomu podpoří výsadbu nových stromů a péči o ně.

Lípa Kapucínka

Léto v nejnavštěvovanějším českém aquaparku bude hýřit barvami

Přinese zábavu, koncerty i bohatý animační program.

Po dlouhé pauze, která trvala více než deset měsíců, se Aquapalace Praha dočkal otevření a vítá v pořadí již třináctou letní sezonu. Nadcházející prázdninový program se pro tentokrát zahalí do pestrobarevných tónů. Barevné léto přinese hned několik víkendových akcí pro děti i dospělé. Ti nejmenší se mohou opět těšit na bohatý animační program až do konce prázdnin. Hlavním lákadlem je nové moderní studio dívčí skupiny Lollipopz a oblíbeného dětského dua Kája a Bambuláček.

Léto v nejnavštěvovanějším českém aquaparku bude hýřit barvami

Ensana představuje program “Zlato pro hrdiny”,

kterým oceňuje zdravotníky z první linie v boji proti covidu

Společnost Ensana, největší evropský provozovatel lázeňských hotelů, představuje přesně 500 dní po potvrzení prvního případu nákazy virem Covid-19 v Evropě, speciální program oceňující pracovníky zdravotních zařízení bojující s covidem v první linii.

Ensana představuje program “Zlato pro hrdiny”,

Nominace na Strom roku končí Dnem Země

Nadace Partnerství již po dvacáté hledá Strom roku České republiky. Kdo naváže na úspěch poslední vítězky Jabloně u Lidmanů, může následující dva týdny ovlivnit každý, a to až úderu půlnoci Dne Země 22. dubna. Přihláškou provede jednoduchý formulář na www.stromroku.cz.

Nominace na Strom roku končí Dnem Země

Česká značka CityZen® vyvinula unikátní antibakteriální spodní prádlo:

„Pojďte s námi rozjet výrobu trenek snů!“ vyzývá na Hithitu

Chrudimský start-up CityZen® od roku 2018 šije trika, na kterých není vidět pot a odolají špíně. Zákazníci jsou nadšení a prodeje dámských, pánských trik i elegantních polokošil utěšeně rostou. A tak by tomu mohlo být i nadále. Kdyby se v CityZen® nerozhodli oživit český trh dalšími kousky chytrého oblečení, které tady dosud nebyly. Právě v těchto dnech na portále Hithit rozjeli crowdfundingovou kampaň s motivující výzvou: „Pojďte s námi do boje proti poslední kapce!“

Česká značka CityZen® vyvinula unikátní antibakteriální spodní prádlo:

Otoč kelímek

Nejlepší odpad je ten, který nevznikne...

V České a Slovenské republice se každý rok spotřebuje zhruba 450 milionů jednorázových kelímků na kávu. Proti tomuto trendu se rozhodli postavit autoři projektu www.OtocKelimek.cz. Zapojené kavárny a další provozovny najdete nyní v mapě projektu www.KAMsNIM.cz.

Otoč kelímek

Půjčovna nákladních kol startuje v Brně

Obyvatelé Brna mají od poloviny února možnost vyzkoušet nákladní kola pro převoz dětí nebo rozmanitého nákladu. Nadace Partnerství ve spolupráci s Cargobikes Czechoslovakia přináší do Brna půjčovnu, ve které se namísto aut budou půjčovat nákladní kola. V ulicích je možné již nyní vidět desítky kurýrů rozvážejících jídlo a dále kurýry rozvážejících na nákladních kolech balíčky. Nyní si bude moci nákladní kolo půjčit každý.

Půjčovna nákladních kol startuje v Brně

Jak vybrat gel na ruce, který chrání proti virům

Kvůli pandemii je dnes hygiena rukou na prvním místě. Ruce si myjeme častěji než dříve a gel na ruce, kterým nahrazujeme vodu a mýdlo, když zrovna nejsou poblíž, má téměř každý u sebe. Přípravky určené pro hygienu rukou se staly nedílnou součástí každodenního života a poptávka po nich v minulém roce výrazně vzrostla. Je to znát i na množství produktů, které se objevují v regálech. Bohužel ne všechny gely na ruce, které jsou na trhu dostupné, splňují to, co se od nich očekává.

Jak vybrat gel na ruce, který chrání proti virům

Knihy se nevyhazují!

Průměrný Čech má doma 200 - 300 knih a průběžně mu přibývají další. Mnohé tak končí „ve druhé řadě“ či v banánové krabici, někdy už navždy. Dát jim šanci na druhý život pomáhají KnihoBudky a veřejné knihovničky, které najdete nyní i v mapě projektu KAMsNIM.cz.

Knihy se nevyhazují!

Šťastné a zelené!

Vánoce se namísto svátku duchovního staly postupem času spíše svátkem konzumu. Jak alespoň částečně snížit jejich ekologickou stopu radí nová odpadová aplikace.

Šťastné a zelené!

Aquapalace Praha je znovu v provozu.

Užijte si předvánoční čas v nejzábavnějším aquaparku ve střední Evropě

Za přísného dodržování hygienických a bezpečnostních podmínek ve čtvrtek 3. prosince otevřel své brány největší sportovní a volnočasový areál v České republice. Po téměř dvouměsíční nucené uzavírce se budou moci milovníci zdravého pohybu, vodních radovánek i aktivní relaxace vrátit nejen do Vodního světa, ale i Saunového světa a Fitness centra. Pro návštěvníky se také otevírá Spa & Wellness, znovu je v provozu i léčebná fyzioterapie Balneo & Medical.

Aquapalace Praha je znovu v provozu.

Tipy na vánoční dárky

Darujte svým blízkým a třeba i sami sobě chvíle důkladného odpočinku. Dárek, který ocení opravdu každý, se vejde do obálky. O to ale větší radost udělá. Poukaz na hory zážitků na Dolní Moravě ve čtyřhvězdičkovém hotelu Vista jednoduše a během pár minut vyřešíte na internetu. A pak už zbývá jen jediné – začít se těšit.

Tipy na vánoční dárky

Jabloň u Lidmanů si odnáší zlatou

Strom roku je poprvé ovocný

Český Den stromů korunovala radostná zpráva pro obyvatele Machova na Náchodsku. Vítězství v anketě Strom roku si poprvé odnáší ovocný a zároveň nejmladší strom. Největší podporu veřejnosti získala Jabloň u Lidmanů, která si vybojovala 2 191 hlasů. Stříbro putuje Lípám v Hřebenech na Sokolovsku v Karlovarském kraji, bronz si odnáší dub Hugo z Lednice v Jihomoravském kraji.

Jabloň u Lidmanů si odnáší zlatou

Podívejte se, co všechno patří do kompostu

Slupky od ovoce i papírové utěrky.

Nejen péče o zahradu, ale také práce v kuchyni s sebou přináší množství odpadu, kterého se ale lehce zbavíte tím, že ho pomocí kompostování přeměníte na kvalitní hnojivo. Není to žádná věda, většinu práce za vás totiž odvede příroda. Jen si musíte dát pozor, jaký odpad do kompostu dáváte a který tam naopak nepatří.

Podívejte se, co všechno patří do kompostu

Kdo bude stromem roku?

Pořadím zamíchá poslední týden

Ve finále ankety Strom roku 2020 pořádané Nadací Partnerství soutěží dvanáct stromů z devíti krajů. Pořadí na medailových pozicích je zatím velmi těsné. Na vítězství si brousí zuby Dub přezdívaný Hugo z lednického zámku, Jabloň u Lidmanů z Machova na česko-polské hranici i dvojice Lip v Hřebenech u Josefova v německém pohraničí. Od nedělní půlnoci až do konce hlasování 11. října ovšem může být vše jinak.

Kdo bude stromem roku?

Kam s odpady v Jihomoravském kraji? Víme!

Odevzdat použité kapsle od kávy tak, aby z nich vzniklo jízdní kolo, či designový nožík? Nechat zrecyklovat fitry z filtrační konvice na vodu? Věnovat zánovní oblečení charitě, nebo funkční nábytek do reuse centra? Ano, i to umožňuje nová odpadová aplikace www.KAMsNIM.cz.

Kam s odpady v Jihomoravském kraji? Víme!

5 bylinek, které by neměly chybět v žádné domácí lékárničce

Také v českých zahradách a loukách můžeme objevit byliny s velmi příznivým vlivem na lidský organismus. Jen na ně často pod vlivem zahraničních novinek zapomínáme. Připomeňte si léčivou sílu rostlinek, kterou znaly už naše prababičky a která umí stále pomoct. Stačí jen vědět, kde ji hledat.

Heřmánek

Hotel Radium Palace otevírá 1.9.2020

Lázně Jáchymov

Hotel Radium Palace je impozantní neoklasicistní palác ve vídeňském stylu obklopený malebným lesoparkem. Již v době svého vzniku v roce 1912 patřil mezi nejlepší lázeňské hotely v Evropě a platí to dodnes. Ani po letech neztratil nic ze svého půvabu. Svým šarmem oslovuje klientelu z celého světa.

Hotel Radium Palace otevírá 1.9.2020

Horská výzva v Jeseníkách doslova lámala rekordy

Červenohorské sedlo – Nádherné počasí, fantastické výkony, skvělá atmosféra – milovníci horských běhů se dočkali. Horská výzva se po nucené kovidové pauze vrátila v Jeseníkách ve velkém stylu. Desátý ročník oblíbeného seriálu sice nabral na zcela jiných obrátkách, než jak si pořadatelé na začátku roku přáli, ale nakonec připravili závod, který závodníci náležitě ocenili.

půlnoční start kategorie Long – vlevo bratři Kacarovi
12 3 430
Články 41 - 60 / 587

Naše další projekty



Partneři

Další články

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka