Wellness mozaika

1 2 330
Články 21 - 40 / 587

Jak chladit přehřátá města?

Stromy a vodou

S nastupujícím létem opět přichází otázka veder, sucha, ale i přívalových srážek. Je běžné, že v teplých měsících roku je ve městech vyšší teplota než v okolní krajině, což souvisí zejména s velkým množstvím zpevněných ploch i fasád. Ty v horkých dnech zadržují teplo a vydávají ho i po setmění. Povrchové teploty ploch ve městech pak mohou dosahovat i 70 °C. Fenomén přehřívání a sucha se ale netýká jen velkých měst.

Jak chladit přehřátá města?

Sezónní cyklobusy opět vyjíždí!

Poznejte Orlické hory, Krkonoše, Kladského pomezí či Český ráj

I v letošní letní sezóně vyjíždí v Královéhradeckém kraji oblíbené turistické autobusy s přepravou jízdních kol. Letos se návštěvníci mohou těšit na novinku v podobě jednotného vizuálu tištěných materiálů s jízdními řády.

Sezónní cyklobusy opět vyjíždí!

Manifesto už má léto

Odkrylo vodní prvek a ožije hudbou, tancem i stand-up comedy

Manifesto se připravilo na letní dny právě včas. Návštěvníci už zase najdou v centru prostoru mělký bazének, u kterého se výborně relaxuje, ale také pracuje. “Rok v Praze má čtyři období, rok v Manifestu dvě - s bazénkem a bez. Zamilovali jsme si atmosféru, kterou vodní hladina dokáže navodit během slunečných měsíců. Každý si ji užívá po svém, někoho láká spíše k párty, jiní si sem přesouvají home office a pro všechny je to kus exotiky, která je vytrhne se shonu města,”

Manifesto už má léto

Nominace na Strom roku končí již 30.4.2022!

Povězte jeho příběh ostatním

Nadace Partnerství již po jedenadvacáté hledá Strom roku České republiky. Kdo naváže na úspěch poslední vítězky, Zpívající lípy, může do konce dubna ovlivnit každý. Přihláškou provede jednoduchý formulář na www.stromroku.cz.

Nominace na Strom roku končí již 30.4.2022!

Na Dolní Moravě se otevře nejdelší visutý most na světě

Zažijte opravdu unikátní procházku mezi horskými hřebeny

Dolní Morava se chystá otevřít další jedinečnou atrakci. Po Stezce v oblacích, Mamutí horské dráze či Obřím mamutovi nabídne v druhé polovině května svým návštěvníkům zážitek, který nemá obdoby. Jde o nejdelší visutý most na světě Sky Bridge 721.

Na Dolní Moravě se otevře nejdelší visutý most na světě

Vejce jako symbol jara

Přinášíme zajímavosti i praktické rady, které se vám rozhodně budou hodit

Kraslice neboli zdobená vejce jsou odjakživa symbolem Velikonoc a potažmo také přicházejícího teplého období, kterého se všichni už jistojistě nemůžeme dočkat. Víte ale, proč jsou vajíčka znamením jara, kde je nakupovat, jak je skladovat a jak dlouho vydrží čerstvá? Prozradíme v článku!

Vejce jako symbol jara

Zámek Svijany otevírá luxusní pivní lázně

Ve čtvrtek proběhla v Zámeckém šenku tisková konference k otevření Pivních lázní Svijany. Následovala ukázka reálného provozu lázní a představení krásných prostor. Pivo se ve svijanském pivovaru vaří už od roku 1564 a téměř 460 let tak blahodárně působí na své konzumenty zevnitř. Letošní rok v tomto směru přináší novinku – vybrané kvalitní suroviny a meziprodukty vznikající při výrobě piva na ně poprvé začnou působit i zvnějšku.

Zámek Svijany otevírá luxusní pivní lázně

Nominujte Strom roku a získejte finance na zkrášlení jeho okolí

Lidé mohou nominovat v dalším ročníku populární ankety Strom roku. Nově mohou přihlášené komunity získat navíc 50 tisíc korun na svůj projekt, který umožní zvelebení okolí stromu. Přihlášky na www.stromroku.cz končí Dnem Země 22. dubna. Letošní dvanáctku finalistů pak pořadatelská Nadace Partnerství odtajní v polovině května.

Nominujte Strom roku a získejte finance na zkrášlení jeho okolí

Češi vysázeli za 3 roky 2 miliony stromů

V České republice se podařilo zmapovat více jak 2 miliony stromů vysázených mimo les, na 5,5 tisíce výsadbách se podílelo 58 073 dobrovolníků. Ve čtvrtek 3. března to oznámila Nadace Partnerství, která koordinuje výsadbovou iniciativu Sázíme budoucnost. Jejím hlavním cílem je podpořit výsadbu 10 milionů stromů, a to mimo les, soukromé i veřejné výsadby evidují organizátoři na www.sazimebudoucnost.cz od roku 2019.

Češi vysázeli za 3 roky 2 miliony stromů

Hotel Alexander**** oslavuje svoje 7. narodeniny

Vlajková loď BARDEJOVSKÝCH KÚPEĽOV, a.s. - Hotel Alexander**** oslavuje svoje 7. narodeniny. Pri tejto príležitosti pripravil pre svojich klientov špeciálnu zľavu 7% zo Zimného last minute pobytu. Pre 1 osobu tak vyjde pobyt na 2 noci, pri obsadenej dvojlôžkovej izbe, len na 99,50 eur. Pobyty si možno rezervovať cez týždeň v termíne 31.1. - 18.2.2022, posledný možný nástupný deň v zľavnenej cene je 16.2.2022.

Hotel Alexander**** oslavuje svoje 7. narodeniny

7 jednoduchých tipů pro ještě kouzelnější a pohodovější Vánoce

Tak a zase po roce máme tady Vánoce. Kdo by se také na onen 24. prosinec netěšil. Rodina pohromadě, stoly se pod jídlem prohýbají, v televizi oblíbené pohádky, praskající oheň v krbu a za okny studená zima. Tak nějak vypadá dokonalá idylka Štědrého dne. Někdy se však ale umí zvrtnout v pěkný chaos, paniku a maminka v kuchyni má takzvaně „nervy na dranc“. Jak se vyhnout vánočnímu stresu? Nechte si od nás poradit a vychutnejte si vánoční čas v klidu a pohodě, jak se patří.

7 jednoduchých tipů pro ještě kouzelnější a pohodovější Vánoce

Dolní Morava získala ocenění Nejdůvěryhodnější značka roku 2021 v kategorii skiareálů

Na 4 tisíce nezávislých respondentů hodnotilo v minulých dnech 700 značek zařazených do 80 kategorií. Kategorii skiareálů opanoval Horský resort Dolní Morava. Spotřebitelé jej svým hlasováním dosadili na první místo. Anketa Nejdůvěryhodnější značka roku má nyní již sedmiletou tradici.

Dolní Morava získala ocenění Nejdůvěryhodnější značka roku 2021 v kategorii skiareálů

Saunové klobouky

Mějte v sauně pod čepicí

Nový obchod Saunového mága přináší zajímavé produkty zejména pro zážitkové a netradiční saunování. Je originální a přináší řadu novinek. Pokud máte domácí saunu, jste saunéři nebo nadšenci do saun a wellness, jste na správné adrese. Právě nyní má nové čepice od přátel ze severu. Vyberte si svůj netradiční, ručně vyráběný saunový klobouk - základní vybavení pro saunování!

Saunové klobouky

Tisková konference u hydroponické farmy v Manifestu Anděl,

kde ekologický start-up GreeenTech umístil svůj první hydroponický kontejner GreeenBox.

Naše redakce přijala zajímavé pozvání na TK ve středu 20. října od společnosti GreenTech, která zde provozuje unikátní GreeenBox. Kvalitní čersvé mikrobylinky a saláty jsou tak v Manifestu Anděl v Praze dostupné po celý rok.

fotovrzal.com

Běhej Valachy vyhrál Jiří Čípa,

vítězi seriálu Valachy jsou Šťastný a Kučerová

Dvě stě padesát dospělých sportovců a k tomu dalších dvě stě dětí se v sobotu 16. října závodem Běhej Valachy rozloučili s 9. ročníkem seriálu Valachy tour v Resortu Valachy v prosluněných Velkých Karlovicích. Vítězem Běhej Valachy na 12tikilometrové trati se stal Jiří Čípa, mezi ženami slovenská triatletka Kristína Néč-Lapinová.

Běhej Valachy vyhrál Jiří Čípa,

Bonusová Pálava nalákala běžce z celého světa

Nejen z celé České republiky, ale i z druhého konce světa se do Mikulova sjeli běžci na závěrečnou zastávku Horské výzvy. Ta přitom byla jen bonusová, když předcházela slavnostnímu vyhlášení celého seriálu horských běhů a trekingu. Závěrečná „pálavská“ štace se mezi běžci těší velké oblibě a může za to i tradiční slunečné jihomoravské počasí.

start v amfiteátru pod Turoldem

Dezinfekce používaná lékaři je nyní k dispozici i pro domácí použití

Dezinfekce jsou již více než rok kvůli koronaviru velmi žádaným zbožím. Lidé řeší hygienu rukou častěji než dříve, a proto vyhledávají kvalitní produkty, které by je spolehlivě ochránily před všudypřítomnými viry a bakteriemi. Společnost HARTMANN – RICO nyní přichází na trh s vylepšeným dezinfekčním gelem Sterillium Protect & Care Gel, který se ještě donedávna používal pouze v nemocnicích.

Dezinfekce používaná lékaři je nyní k dispozici i pro domácí použití

Stromem roku je Zpívající lípa z Telecí

Valašské Dubisko získalo stříbro, bronz putuje do Brna

Ve 20. ročníku populární ankety Strom roku pořádané Nadací Partnerství zvítězila Zpívající lípa z obce Telecí na Svitavsku. Od veřejnosti dostala 2 635 hlasů. Druhé místo obsadil strom s přízviskem Dubisko valašisko tvrdé z Kozlovic na Frýdeckomístecku se ziskem 1 783 hlasů. Bronz slaví v Brně, kdy uspěl Smrk ztepilý na ulici Ramešova díky podpoře 944 hlasů.

Stromem roku je Zpívající lípa z Telecí

Mariánské Lázně jsou nově na Seznamu kulturního dědictví UNESCO

Od 24.7.2021 je lázeňské město Mariánské Lázně nově zapsáno na Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Mariánské Lázně, spolu s dalšími 10 historickými lázeňskými městy v Evropě, usilovaly o zápis v rámci mezinárodní sériové nominace Great Spas of Europe (Slavné lázně Evropy). Nominace byla schválena na 44. zasedáním Výboru pro světové dědictví, které se konalo ve městě Fu-čou v Číně.

Mariánské Lázně jsou nově na Seznamu kulturního dědictví UNESCO

Valachy Mana vyhrál Vojtěch Bednarský,

největší aplaus měl František Kubínek

Před osmi lety to byl jeho první triatlonový závod v životě a teď si splnil sen, když ho konečně vyhrál: vítězem letošního Valachy Mana se u vodní nádrže Na Stanoch v Novém Hrozenkově stal Vojtěch Bednarský. Mezi ženami získala zlato Aneta Grabmüllerová. Celkem se do největšího veřejného triatlonového závodu v ČR zapojilo 6. a 7. srpna téměř 600 dospělých závodníků individuálně i ve štafetách a k tomu na 250 dětí.

Valachy Mana vyhrál Vojtěch Bednarský,
1 2 330
Články 21 - 40 / 587

Naše další projekty



Partneři

Další články

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka