Téma

12 3 413
Články 41 - 60 / 255

Jižní Čechy byly v létě nejnavštěvovanějším tuzemským regionem

Jihočeský kraj byl ve 3. čtvrtletí letošního roku turisticky nejnavštěvovanějším tuzemským regionem. V počtu hostů i přenocování za sebou jižní Čechy historicky poprvé nechaly nejen všechny ostatní české kraje, ale i Prahu. Navzdory koronavirové krizi v létě návštěvníci strávili na jihu Čech celkem více než 2,38 miliónu nocí, což bylo 4,8 procenta víc, než v rekordním roce 2019. Tento výsledek připisují odborníci úspěšnému projektu Jihočeské centrály cestovního ruchu "Léto v jižních Čechách".

Jižní Čechy byly v létě nejnavštěvovanějším tuzemským regionem

7 cviků, díky nimž ani při home office „neztuhnete“

Průměrný Čech prosedí více než 8,5 hodiny denně. Naše těla na to přitom vůbec nejsou nastavena. I při práci proto myslete na to, abyste se protáhli, ať už v kanceláři nebo doma při čím dál častějším home office. „Zkuste si ideálně každou hodinu, nebo jen párkrát za den, vyzkoušet bleskovou sérii cvičení, kterou v pohodě zvládnete na jednom metru čtverečním,“ říká Jana Havrdová z Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz, jež připravila cviky, které zvládnete za pár minut.

1

Trojnásobná radost aneb který Beauty Box nejvíc potěší?

Balíček luxusní pěsticí kosmetiky je dárek, se kterým nikdy neuděláte chybu. Můžete vybrat Beauty Box přesně na míru podle pleti své maminky, kamarádky, manželky či přítelkyně anebo zvolit sadu hydratační péče, kterou potřebuje každá pleť.

Trojnásobná radost aneb který Beauty Box nejvíc potěší?

Jak se i při home office udržet fit

Současná doba klade na mnoho lidí velké nároky, především na jejich psychiku. Stres a neklid vytvářejí stav, kdy je imunitní systém systematicky oslabován. Vitamíny sice mohou částečně pomoci toto oslabování zpomalit, ale univerzální lék je pohyb a správný jídelníček. Zde je několik praktických rad, jak si zachovat zdravý životní styl.

Jak se i při home office udržet fit

Veletrh FOR GASTRO & HOTEL pomůže oživit segment pohostinství

Jubilejní desátý veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL se koná ve dnech 1. až 3. října 2020 na výstavišti PVA EXPO PRAHA. Letošní ročník bude klíčovou příležitostí pro tuzemské podnikatele a firmy v oboru, kterým umožní setkání s odborníky, obchodními partnery i širokou veřejností. Již tradičně také představí novinky a technologie oboru a pomůže s restartem pohostinství v Česku, který letos výrazně zasáhla koronavirová krize.

Veletrh FOR GASTRO & HOTEL pomůže oživit segment pohostinství

Saunia vstupuje na Slovensko,

firmám nabídne saunovací teambuildingy

Ani dvouměsíční uzavření nepřerušilo rozvoj největší sítě saunových světů v Česku, společnosti Saunia. Ta nyní finišuje další expanzi a i přes komplikace spojené s koronavirem cílí na obrat srovnatelný s loňským rokem. Nejrychleji rostoucí wellness start-up v Česku chystá do konce roku otevření dalších dvou poboček, z toho jednu zahraniční na Slovensku. O saunování je totiž výrazně vyšší zájem než v minulých letech, a to jak ze strany jednotlivců, tak firem.

Saunia vstupuje na Slovensko,

Letní saunování na Hostíku láká na netradiční saunové zážitky

Přírodní prostředí hostivařské pláže v Praze přivítá první setkání saunérů a nabídne veřejnosti zážitkové saunování v mobilní sauně a saunových stanech, s topením na dřevo. Profesionální saunéři si připraví zajímavé programy s bylinkami, vykuřovadly, přírodní aromaterapií. Uprostřed léta, v sobotu 1.8.2020, v rámci cyklu SaunaFest na cestách nabídne „Saunování na Hostíku“ pohodu, relaxaci a wellness zážitky.

Letní saunování na Hostíku láká na netradiční saunové zážitky

Automatický dávkovač vody a aromatu Harvia

zapomeňte na dřinu!

Zapomeňte na vědro a naběračku, přichází automatizovaný sluha na nošení vody ke kamnům. Relaxujte v sauně, a pouhým stiskem tlačítka aplikujte na kameny vodu – samotnou či s aromatem.

Automatický dávkovač vody a aromatu Harvia

Dopřejte si pohodu domácího wellness

Wellness centra i masážní salony konečně otevřeli a benefity wellness si můžeme užívat kde se nám zachce. Není však třeba se za relaxem a pohodou potácet daleko.

zdroj shutterstock

Od 11. 5. se může cvičit bez roušky a v počtu až 100 osob

Dochází k dalšímu rozvolnění restrikcí pro provoz fitness center. Od pondělí 11. 5. nebude povinné nosit roušku – a to pro organizované cvičení osob za dodržení odstupů dvou metrů. Nově bude také umožněno sportování až 100 osob najednou.

Od 11. 5. se může cvičit bez roušky a v počtu až 100 osob

Saunéři apelují na vládu otevřeným dopisem:

Spuštění některých saun v přísném kontrolovaném režimu je bezpečné a vzhledem k imunologické situaci žádoucí

Přestože s návratem společnosti do běžného provozu vyvstává celá řada imunitních rizik, saunovací zařízení, která by mohla sloužit k důležitému posílení obranyschopnosti, stále čekají na termín otevření svých provozů. Změnit to chce skupina saunových profesionálů a provozovatelů saun, kteří v otevřeném dopisu vládě apelují na co nejrychlejší otevření saunových zařízení, která dokážou splnit podmínky bezpečného kontrolovaného provozu.

Saunéři apelují na vládu otevřeným dopisem:

Domácí online cvičení se stává novým trendem

S příchodem karantény se zavřela fitness centra a lidé začali hledat nejrůznější způsoby, jak se udržet v kondici. Pravidelný pohyb a protahování těla pomůže vyvarovat se nejrůznějších zdravotních komplikací, jako jsou bolesti zad, svalů, ale i kloubů. Skupinové lekce online nabízí i lektorky nové cvičební metody FitPainFree, a to nejen po dobu nouzového stavu.

Domácí online cvičení se stává novým trendem

Dubnový Travelcon bude netradiční, ale bude

Bude on-line

Dvě desítky přednášek, více než čtyři desítky speakerů a tři stovky účastníků. Tak obsazený měl být letošní ročník odborné konference cestovního ruchu Travelcon na výstavišti v Českých Budějovicích ve dnech 23. a 24. dubna. A bude. A to i přes preventivní opatření přijatá českou vládou kvůli šíření nákazy COVID – 19. Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR), která je pořadatelem této akce, totiž změnila místo konání. Travelcon se z výstaviště přesune do kyberprostoru.

Dubnový Travelcon bude netradiční, ale bude

Fitness sektor počítá ztráty i hledá alternativy

právě pohyb totiž zvyšuje imunitu!

Fitness centra už počítají ztráty a pro mnohé z nich bude jejich uzavření, ke kterému došlo v pátek 13. března v důsledku nouzového stavu vyhlášeného Vládou ČR z důvodu nákazy koronavirem COVID-19, zlomové. Právě pohyb je ale jedním z faktorů, které zvyšují imunitu. Česká komora fitness doporučuje zapojit se do úsilí o snížení šíření nákazy a vymyslet způsoby, jak lidem dopřát pohyb i v současné nelehké situaci.

Fitness sektor počítá ztráty i hledá alternativy

Kosmetičky se musí stále vzdělávat,

jejich obor zažívá doslova vědeckou revoluci

Díky vědeckému pokroku jsme se naučili lépe rozumět fungování kůže, pochopili chemické procesy, které v ní probíhají, i jejich návaznosti na projevy stárnutí pleti. Proto se i kosmetičky musí neustále vzdělávat, aby pleť ošetřovaly podle nejmodernějších zjištění a výzkumů.

Kosmetičky se musí stále vzdělávat,

FOR GARDEN 2020 přinese novinky ze světa zahrad i wellness

Na letňanském výstavišti PVA EXPO PRAHA se jedinečný veletrh FOR GARDEN uskuteční ve dnech 26. až 29. března 2020. Díky skvělému načasování akce se můžete nejen inspirovat nejnovějšími trendy z oboru, ale bezprostředně je i zakomponovat do svých jarních zahradních a stavebních projektů.

FOR GARDEN 2020 přinese novinky ze světa zahrad i wellness

Češi jsou vyznavači skupinových cvičení, zásadní je však osobnost instruktora

Když se v roce 1989 zvedla opona, za kterou už téměř 15 let běžel aerobik, mnoho žen i mužů skupinová cvičení nadchla. V současnosti patříme mezi aerobikové velmoci, a to jak ve skupinách, tak v jednotlivcích. Kromě temperamentního aerobiku si ale získávají stále větší oblibu i pomalejší formy skupinových cvičení. Jedničkou ve vzdělávání instruktorů je pak Škola fitness profesionálů FISAF.cz.

Jana Havrdová

Sauna Herbal Cup 2019

21. - 24.11.2019

6. ročník festivalu Sauna Herbal Cup se uskuteční 21. – 24. 11. 2019 v Aqualandu Moravia, Pasohlávky. Tato jedinečná mezinárodní soutěž špičky evropských saunových mistrů je otevřena veřejnosti, všem zájemcům o kvalitní saunování. Nabízí bylinkami a vůněmi nabitý čtyřdenní program. 25 soutěžících i pozvaných hostů připravuje desítky nejlepších saunových ceremoniálů, originálních kreativních peelingů a dalších atraktivních procedur namíchaných pouze z přírodních ingrediencí.

Sauna Herbal Cup 2019

Nově vzniklý institut hledá české wellness

V Brně vznikl v Český wellness institut (ČWI), který je sdružením odborníků, organizací i nadšených zájemců o wellness. Společně se zabývají vším, co člověk potřebuje, aby byl radostný, spokojený a zdravý. Institut vznikl při Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity a s podporou amerického National Wellness Institute.

Nově vzniklý institut hledá české wellness

Vicemistrem světa v saunových ceremoniálech je český saunér Ondřej Sochůrek

Na mistrovství světa v saunových ceremoniálech Aufguss WM v Holandsku se prosadili saunéři české reprezentace. Ve velké konkurenci obsadil krásné druhé místo v single kategorii český saunový mistr Ondřej Sochůrek. Další dva české týmy se dostaly až do velkého finále týmové soutěže, kde bylo 8 nejlepších týmů ze světa. Na mistrovství světa soutěžilo nejlepších 32 týmů a 32 saunových mistrů. Ve světě soutěží cca 400 saunérů.

Ondřej Sochůrek jako Billy Eliot
12 3 413
Články 41 - 60 / 255

Naše další projekty



Partneři

Další články

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka