Profi wellness

1 2 311
Články 21 - 40 / 218

Konzultujeme a navrhujeme SAUNOVÉ ZAHRADY

Saunový Mág

Trendem je saunování ve venkovním prostředí. Proto většina saunových provozů nabízí i saunovou terasu nebo zahradu. Stejně jako v zahraničí i u nás přibývá moderních saunových center s nabídkou venkovních prostorů. Jelikož u rekonstrukcí, rozšiřování nebo přípravě nových provozů se setkáváme s potřebou kompletně navrhnout dispoziční řešení včetně zahrady, přidáváme službu Saunového zahradního architekta.

Konzultujeme a navrhujeme SAUNOVÉ ZAHRADY

Keramický tisk na sklo posunuje hranice

Firma FRAJT vyzkoušela, zda potiskne i skleněnou desku o tl. 20mm. Podařilo se! Vznikla z toho pěkná realizace ochlazovací sprchy v malém rodinném wellness. Motiv kamene, laděný do modrých tónů, je tvořen plným dvouvrstvým digitálním tiskem keramickými barvami. Následně je sklo s grafickým potiskem vytvrzeno v kalicí peci při 700°C. Barva se stává součástí skla, a tak se nebojíme jej umístit do sprchy.

Keramický tisk na sklo posunuje hranice

Konference Travelcon se blíží

Organizátoři zveřejnili program

Jak čelí tradiční turistické destinace nové realitě? Jakou roli hraje v obnově cestovního ruchu destinační management? A vyplatí se vůbec v téhle době investovat do cestovního ruchu a plánovat eventy? Na tyto i řadu dalších otázek odpoví konference Travelcon. Akce, na jejíž organizaci se podílí Jihočeská centrála cestovního ruchu a destinační společnost Českobudějovicko-Hlubocko, proběhne v termínu 15. a 16. dubna 2021.

Jaromír Polášek a p.Šťastný

Česká značka CityZen® vyvinula unikátní antibakteriální spodní prádlo:

„Pojďte s námi rozjet výrobu trenek snů!“ vyzývá na Hithitu

Chrudimský start-up CityZen® od roku 2018 šije trika, na kterých není vidět pot a odolají špíně. Zákazníci jsou nadšení a prodeje dámských, pánských trik i elegantních polokošil utěšeně rostou. A tak by tomu mohlo být i nadále. Kdyby se v CityZen® nerozhodli oživit český trh dalšími kousky chytrého oblečení, které tady dosud nebyly. Právě v těchto dnech na portále Hithit rozjeli crowdfundingovou kampaň s motivující výzvou: „Pojďte s námi do boje proti poslední kapce!“

Česká značka CityZen® vyvinula unikátní antibakteriální spodní prádlo:

Balance Club Brumlovka otevře v novém kabátě

Rozsáhlá rekonstrukce Balance Clubu Brumlovka v pražském BB Centru byla úspěšně dokončena. V několika etapách bylo postupně zrekonstruováno prostředí klubu, konkrétně klientské centrum, fitness, recepce, šatny a sprchy, zázemí personálu a také celé wellness včetně terasy. Koncern Passerinvest, který je provozovatelem tohoto výjimečného sportovního a relaxačního zařízení, investoval do jeho rekonstrukce téměř 200 mil. Kč.

Radim Passer a Petra Tyrpeklová při slavnostním dokončení rekonstrukce.

Lidé, kteří se málo hýbou, mají těžší průběh COVID-19

Součástí řešení současné situace by měla být podpora pohybu!

Téměř polovina lidí podle největší světové fitness organizace IHRSA pociťuje kvůli restrikcím negativní dopady snížené fyzické aktivity. Počet jejich kroků za den klesl o 27,3 %, naopak vzrostl čas strávený sezením na nejméně 8 hodin denně a 35 % dotazovaných přibralo na váze. Data dále potvrzují jasnou souvislost mezi fyzickou pasivitou, nezdravým životním stylem a závažnějším průběhem onemocnění COVID-19.

Lidé, kteří se málo hýbou, mají těžší průběh COVID-19

Bazény, fitness centra a sauny

žádají vládu o spravedlivý a jednoduchý systém kompenzace

Zástupci Asociace bazénů a saun ČR, České komory fitness a největšího aquaparku v České republice Aquapalace Praha se v pondělí sešli na tiskové konferenci, aby vznesli společný a jednotný požadavek k Vládě ČR, od které požadují diskusi o úpravě parametrů a sloučení kompenzačních programů do jediné podpory. Ta má být administrativně jednoduchá na straně podnikatelů i státní správy.

Bazény, fitness centra a sauny

Veletrh FOR GARDEN 2020:

Seznamte se s novinkami a trendy oboru

Veletrh zahradní architektury, zeleně, nábytku, zahradní a komunální techniky FOR GARDEN se letos mimořádně koná na podzim, a to ve dnech 22. až 26. září na letňanském výstavišti PVA EXPO PRAHA. Nejvýznamnější firmy v oboru představí nejnovější produkty, nastíní současné i blížící se trendy a poradí všem návštěvníkům, kteří touží zvelebovat nebo budovat své zahrady.

Veletrh FOR GARDEN 2020:

Průzkum: U Čechů stále vedou skupinové lekce,

roste zájem o služby osobního trenéra a cardio zóny

v českých fitness centrech jsou nejpopulárnější skupinové lekce (85,3 %), následují lekce jógy (75 %) a hned v závěsu služby osobního trenéra (73,5 %). Na rozdíl od zahraničních trendů 86,8 % klubů v České republice není součástí sítě klubů a pouze 6 % klubů je součástí franšízy. 91,2 % fitness center je výhradně v soukromém vlastnictví, tedy tvořené pro zisk, a necelých 9 % provozovatelů poskytuje své služby neziskově. To jsou data z aktuálního průzkumu České komory fitness.

Průzkum: U Čechů stále vedou skupinové lekce,

Balance Club Brumlovka dokončil první etapu rozsáhlé rekonstrukce

Balance Club Brumlovka v pražském BB Centru prochází letos rozsáhlou rekonstrukcí. Ta probíhá ve dvou etapách a týká se návštěvnického zázemí včetně šaten i sociálních zařízení a rovněž 3. nadzemního podlaží s 25metrovým bazénem, saunami a prostory SPA určenými k masážím a tělovým rituálům. V polovině srpna byly pro návštěvníky znovu otevřeny modernizované šatny a zázemí včetně zcela nové recepce.

Nová recepce

Veletrh FOR GASTRO & HOTEL pomůže oživit segment pohostinství

Jubilejní desátý veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL se koná ve dnech 1. až 3. října 2020 na výstavišti PVA EXPO PRAHA. Letošní ročník bude klíčovou příležitostí pro tuzemské podnikatele a firmy v oboru, kterým umožní setkání s odborníky, obchodními partnery i širokou veřejností. Již tradičně také představí novinky a technologie oboru a pomůže s restartem pohostinství v Česku, který letos výrazně zasáhla koronavirová krize.

Veletrh FOR GASTRO & HOTEL pomůže oživit segment pohostinství

Automatický dávkovač vody a aromatu Harvia

zapomeňte na dřinu!

Zapomeňte na vědro a naběračku, přichází automatizovaný sluha na nošení vody ke kamnům. Relaxujte v sauně, a pouhým stiskem tlačítka aplikujte na kameny vodu – samotnou či s aromatem.

Automatický dávkovač vody a aromatu Harvia

Dopřejte si pohodu domácího wellness

Wellness centra i masážní salony konečně otevřeli a benefity wellness si můžeme užívat kde se nám zachce. Není však třeba se za relaxem a pohodou potácet daleko.

zdroj shutterstock

Od 11. 5. se může cvičit bez roušky a v počtu až 100 osob

Dochází k dalšímu rozvolnění restrikcí pro provoz fitness center. Od pondělí 11. 5. nebude povinné nosit roušku – a to pro organizované cvičení osob za dodržení odstupů dvou metrů. Nově bude také umožněno sportování až 100 osob najednou.

Od 11. 5. se může cvičit bez roušky a v počtu až 100 osob

Manuál pro otevření fitness center

Česká komora fitness vydala Manuál pro otevření provozu fitness center, ke kterému by mělo dojít v pondělí 27. dubna.

Manuál pro otevření fitness center

Dubnový Travelcon bude netradiční, ale bude

Bude on-line

Dvě desítky přednášek, více než čtyři desítky speakerů a tři stovky účastníků. Tak obsazený měl být letošní ročník odborné konference cestovního ruchu Travelcon na výstavišti v Českých Budějovicích ve dnech 23. a 24. dubna. A bude. A to i přes preventivní opatření přijatá českou vládou kvůli šíření nákazy COVID – 19. Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR), která je pořadatelem této akce, totiž změnila místo konání. Travelcon se z výstaviště přesune do kyberprostoru.

Dubnový Travelcon bude netradiční, ale bude

Kosmetičky se musí stále vzdělávat,

jejich obor zažívá doslova vědeckou revoluci

Díky vědeckému pokroku jsme se naučili lépe rozumět fungování kůže, pochopili chemické procesy, které v ní probíhají, i jejich návaznosti na projevy stárnutí pleti. Proto se i kosmetičky musí neustále vzdělávat, aby pleť ošetřovaly podle nejmodernějších zjištění a výzkumů.

Kosmetičky se musí stále vzdělávat,

Rok 2019 - Pozitívny extrém

Rast tržieb i ziskovosti Bardejovských kúpeľov

Za rok 2019 dosiahla akciová spoločnosť Bardejovské kúpele tržby vo výške 15, 804 mil. EUR, čo predstavovalo nárast o 14,62% oproti roku 2018, kedy zaznamenala tržby 13,788 mil. EUR. Prejavilo sa to aj vo zvýšenej ziskovosti, keď zisk pred zdanením dosiahol vlani 1,785 tis EUR, oproti 1,28 mil. EUR za rok 2018 (+39,45%). Sú to najlepšie výsledky v celej histórii Bardejovských kúpeľov. Informovala o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a.s., Tamara Šatanková.

Rok 2019 - Pozitívny extrém

Češi jsou vyznavači skupinových cvičení, zásadní je však osobnost instruktora

Když se v roce 1989 zvedla opona, za kterou už téměř 15 let běžel aerobik, mnoho žen i mužů skupinová cvičení nadchla. V současnosti patříme mezi aerobikové velmoci, a to jak ve skupinách, tak v jednotlivcích. Kromě temperamentního aerobiku si ale získávají stále větší oblibu i pomalejší formy skupinových cvičení. Jedničkou ve vzdělávání instruktorů je pak Škola fitness profesionálů FISAF.cz.

Jana Havrdová

Jak rychle a jednoduše zavést EET?

Odborný seminář pořádá 24.1.2020 Unie kosmetiček

Pořadatel Unie kosmetiček vás zve na atraktivní program přednášek a seznam vystavujících značek, které se vám představí se svými novinkami, trendy a ukázky ošetření! Seminář je určen pro kosmetičky, vizážistky, kadeřnice, masérky, manikérky, pedikérky, řasové stylistky, odborníky na permanentní make-up a další, kteří pracuji v oboru péče o tělo.

Jak rychle a jednoduše zavést EET?
1 2 311
Články 21 - 40 / 218

Naše další projekty



Partneři

Další články

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka