Zajímavé procedury

1 2 36
Články 21 - 40 / 107

Trend: místo cvičení elektrošoky!

Ovládne česká fitka ve světě tolik populární metoda EMS?

Více než cvičení tahle fitness metoda připomíná záběry z filmu Matrix. Cvičíte ve speciálním oblečení a vaším tělem projíždějí nenápadné elektrovlny, které bičují vaše svaly k maximálnímu výkonu. Cvičení pomocí elektrostimulace svalů EMS je v zahraničí léta velkým hitem. Nyní mu přicházejí na chuť i Češi a nabízí ho čím dál více fitness center.

Trend: místo cvičení elektrošoky!

Unikát zábalových van

nyní i pro kratší léčebně-relaxační pobyty

V Léčebných lázních Bohdaneč aplikují rašelinové koupele výjimečným způsobem. Terapii v zábalových vanách, kombinující to nejlepší z tradičních slatinných koupelí a zábalů, si nyní můžete dopřát i při kratších pobytech.

Unikát zábalových van

Onsen (温泉) – tradiční japonský balzám pro tělo i duši

Lázeňství v Japonsku, to jsou tradiční rituály v horkých minerálních pramenech, v onsenech, které jsou doslova po celé zemi, díky sopečnému původu japonských ostrovů. Jsou jedním z největším japonských pokladů a hrají významnou roli v oblasti domácí i zahraniční turistiky.

Onsen (温泉) – tradiční japonský balzám pro tělo i duši

Česká asociace saunérů ve spolupráci s Institutem MFK

připravila pro podporu zdravého saunování na letošním SaunaFestu moderní, rychlý a jednoduchý způsob testování svalové kondice před a po saunování. Zájemci z řad návštěvníků, soutěžících saunérů i porotců si mohou jednoduše vyzkoušet test aktivace svalů, který používá Metoda MFK®.

Česká asociace saunérů ve spolupráci s Institutem MFK

Vyzkoušeli jsme „neviditelnou masáž“

Unikátní projekt nazvaný Neviditelná výstava naleznete v Novoměstské radnici v Praze. Kromě výstavy, která vás seznámí se životem nevidomých jako takovým jsou nabízeny i neopakovatelné zážitky pro vaše smysly jako neviditelná ochutnávka vín, neviditelná večeře či neviditelná masáž. Na Neviditelné výstavě se řídíte výhradně hmatem, sluchem, čichem a smyslem pro rovnováhu.

Vyzkoušeli jsme „neviditelnou masáž“

Fitness trendy, které v roce 2016 dají zumbě na frak

Zumba stále ještě plní sály, ale brzy možná bude všechno jinak. Představujeme vám pět cvičení, která mají podle odborníků potenciál stát se tahákem evropských tělocvičen.

Fitness trendy, které v roce 2016 dají zumbě na frak

S Vincentkou proti chřipce a respiračním nemocem

Jak vyzrát na rýmu, chřipku a jiná onemocnění dýchacích cest

Je tu zima, což je „čas“ pro onemocnění dýchacích cest a šíření chřipky a jí podobných onemocnění. Nejúčinnější ochranou před chřipkou je očkování. To však nepomůže v případě jiných onemocnění dýchacích cest. Prevencí je zdravá strava plná vitamínů z ovoce a zeleniny, ale i posilování obranyschopnosti organismu jako otužování, sportování, pravidelný pohyb na čerstvém vzduchu.

S Vincentkou proti chřipce a respiračním nemocem

6 trendů v cvičení pro rok 2016

Crossfit, HIIT, EMS, SpideRap, Macumba, Welldance, Country Fitness…, s těmito názvy se budete příští tok setkávat čím dál více. Podle odborníků by právě ony měly ovládnout česká fitcentra. „Zapomeňte na Zumbu. Ta je na ústupu. Čím dál populárnější je intervalový trénink nebo eklektická stimulace svalů, kdy máte za půl hodiny hotovo.

6 trendů v cvičení pro rok 2016

5 rad, jak ve zdraví přežít zimu podle ajurvédy

Roční období má na naše zdraví větší vliv, než se zdá. V zimě máme zpravidla méně energie a tomu musíme přizpůsobit i náš životní styl. Ajurvédský lékař Kukku Ramesh z léčebného hotelu Larimar v rakouském Stegerbachu radí, jak na to, abychom se vyhnuli nemocem i špatným náladám.

5 rad, jak ve zdraví přežít zimu podle ajurvédy

BodyBody expanduje na českém trhu, otevřelo již sedmé studio

Společnost BodyBody, poskytovatel přelomového tréninku pomocí elektrické stimulace svalů, který umožňuje náležitě procvičit 90 procent svalů v těle za pouhých 20 minut, rozšiřuje prostřednictvím svých franšízových partnerů aktivity na českém trhu. Nově otevřené studio v Olomouci je již sedmým místem v republice, kde mohou zákazníci využít tuto unikátní formu péče o tělo.

BodyBody expanduje na českém trhu, otevřelo již sedmé studio

Co se může nazývat Vincentkou?

Vincentka v lahvích je stejně účinná jako přímo z pramene

Luhačovice ve světě proslavila světoznámá Vincentka - minerální voda z přírodního léčivého zdroje vyvěrající v Lázních Luhačovice. V Luhačovicích však vyvěrá celkem až 16 minerálních pramenů různého minerálního složení a existují zde celkem tři prameny nazvané Vincentka. Jsou to Vincentka, Nová Vincentka a Vincentka 2.

Co se může nazývat Vincentkou?

Filipínská masáž PINOY HILOT

Novinka Wellness Hotelu Frymburk

Jako jedni z prvních jsme měli možnost vyzkoušet unikátní filipínskou masáž PINOY HILOT. Podle pracovníků wellness centra Hotelu Frymburk je cílem masáže získat elán a načerpat energii. Masáž samozřejmě provádí masérka z Filipín a procedura probíhá v příjemném prostředí masérny wellness centra.

Wellness Hotel Frymburk zve na návštěvu

Terapie „pohádkovou“ místností

Janské Lázně otevírají místnost Snoezelen

Dětští pacienti Janských Lázní mohou využívat zajímavou terapeutickou metodu. Jejím základem je unikátní prostředí multismyslové místnosti Snoezelen. Výraz „Snoezelen“ vznikl propojením dvou holandských slov „snuffelen“ (cítit čichové vjemy) a „doezelen“ (dřímat, pobývat, relaxovat). Tento terapeutický koncept vznikl v 70. letech minulého století v Holandsku a jeho zakladatelem je pan Ad Verheul se svými kolegy, kteří pracovali s postiženými pacienty.

Terapie „pohádkovou“ místností

8 praktických rad pro zdravý spánek

Problémy se spaním má každý třetí Čech. Nespavost a nejrůznější poruchy spánku postihují přes 40% lidí, u starších 60 let to pak už je více než polovina. Zde je několik praktických rad odborníků, jak převalování v posteli proměnit ve zdravý spánek.

8 praktických rad pro zdravý spánek

Zažijte Královský rituál v Balance Clubu Brumlovka

Dopřejte si zážitek dokonalé harmonie čtyř rukou a ztraťte se v záplavě dotyků po celém těle. Novou masáž Královský rituál provádí najednou dva terapeuti, kteří synchronně kopírují pohyby jeden druhého. Intenzivní pocit z dotyku čtyř rukou vám umožní ponořit se do meditace a zprostředkuje vám jedinečný a neopakovatelný prožitek.

Zažijte Královský rituál v Balance Clubu Brumlovka

Zahřívací masáže

Tajné rituály z Afriky, Havaje i z čínských klášterů

Taky se v tomto nevlídném počasí nedokážete ničím pořádně zahřát? Vyzkoušejte některou ze zcela nových masáží, které do Evropy dorazily z různých koutů světa, a které mají společně to, že vás zahřejí na těle i na mysli!

Zahřívací masáže

Citronový ranní rituál pro zdravý podzim a zimu

Vyčistí organismus, rozjasní a vyčistí pleť, zpevní nehty, je prevencí cévních a srdečních onemocnění a přisuzují se mu antirakovinové účinky… O čem, že je řeč? O citronu, který vás navíc v tomto sychravém období ochrání před nepříjemným nachlazením.

Citronový ranní rituál pro zdravý podzim a zimu

I lymfodrenáž vám může ublížit

aneb jak si vybrat správný salon

O lymfodrenáži se již mnohokrát mluvilo. Určitě víte, o co jde a na co je tato procedura vhodná, ale s tím kam na ni jít, kdo a za jakých okolností by vám ji měl provádět atd., si ještě pořád nevíte rady? Na tyto a další dotazy nám odpovídala odbornice na lymfodrenáž Jitka Kobrová.

I lymfodrenáž vám může ublížit

Solné sauny

Před několika lety byla solná jeskyně pojem, který takřka nikdo neznal. Postupem času jeskyní přibývá a v ČR jich najdete na 250. To je jistě zajímavé číslo, hitem se však stává solná sauna nebo také solné lázně. Základním rozdílem od klasické solné jeskyně je několik na sebe navazujících procedur včetně mokré zóny, využití tepla prostupující solnými bloky a krystaly při saunování, solné koupele, případně zařazení dalších solných procedur.

Park Wodny Krakow, Polsko

Pure Fiji ve Velkých Karlovicích

každý měsíc sleva na vybranou proceduru

Víte, proč mají ženy v Tichomoří nádhernou pleť a vlasy? Za tajemstvím jejich krásy se ukrývá čistý kokosový olej, který ostrované už po staletí používají k výživě, hydrataci a zkrášlení pokožky i vlasů. Produkty ze souostroví Fiji si díky svému ryze přírodnímu původu a vynikajícím vlastnostem nacházejí cestu také do Evropy. Jako první v ČR je začala využívat relaxační centra L-Spa hotelu Lanterna a Wellness Horal v hotelu Horal v Resortu Valachy Velké Karlovice.

Pure Fiji ve Velkých Karlovicích
1 2 36
Články 21 - 40 / 107

Naše další projekty



Partneři

Další články

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka