Změřte si své tělo přístroji In Body 370 a Max Pulse

Chcete vědět, kolik procent vašeho těla tvoří aktivní hmota? Myslíte si, že máte dostatek svalů a akorát tuku? Víte, kolik kalorií spálíte v klidovém režimu? Vyzkoušejte diagnostiku těla na přístroji In Body 370. Jeho výsledky jsou velmi přesné a kromě tělesných proporcí se dozvíte, zda vám nechybí minerály, vitamíny či nemáte v těle příliš vody.

Fitness Aquapalace Praha představuje novinku - přístroj na přesné měření složení těla In Body 370. Jestliže chcete efektivně hubnout a vědět, na co přesně a jak se při svém tréninku zaměřit, přijďte si své tělo změřit na In Body 370. In Body 370 je nejnovější model tohoto přístroje pro diagnostiku a analýzu složení lidského těla. Provádí tak komplexní a přesné měření, které zefektivní dodržování redukčního jídelníčku a pohybové aktivity. Samotná analýza trvá cca 35 sekund a z výsledků se mj. dozvíte, jak je na tom vaše tělo se svaly, tuky, minerály, proteiny, s vodou, jaká je hodnota bazálního metabolismu i jaké aktivity a v jakém množství jsou pro vás vhodné tak, aby vaše tělo mělo nejen zdravé vnější proporce, ale i vnitřní složení.

 

In Body 370 rozděluje tělo do pěti segmentů - 4x končetiny a 1x trup a impedanci každého segmentu měří zvlášť na několika frekvencích (20 kHz - 1 MHz). Díky technologii DSM-BIA má velmi vysokou úroveň přesnosti. Přístroj In Body 370 mohou využít všechny osoby ve věku 3-99 let do maximální hmotnosti 250 kg a výšky 2,2 m. Nedoporučuje se při kardiostimulátoru a těhotným ženám, i když nebyl zaznamenán jakýkoliv negativní vliv na plod. Těhotenství ale složení těla specificky mění a vyhodnocení výsledků by bylo zavádějící. In Body370 využívají mj. i odborná pracoviště, jako jsou nemocnice či specializovaná zdravotnická zařízení.

 

Proč se nechat změřit na In Body?

Měření tělesného složení je důležité pro odhalení možných zdravotních rizik pro osoby, které se snaží redukovat svou váhu a tělesný tuk. Jde tedy o prevenci, ale také o nastavení individuálního jídelníčku a efektivního tréninkového plánu, aby tělo skutečně shazovalo tuky a zároveň nechyběly důležité vitamíny a minerály. Diagnostika je rovněž vhodná pro obecné povědomí o tom, v jaké tělesné kondici se naše tělo právě nachází.

 

Tělesná hmotnost se skládá ze 4 částí: tělesná voda, bílkoviny, minerály a tuk. Ve zdravém těle jsou všechny složky ve vyváženém poměru, jejich nerovnováha ale vykazuje obezitu (nadbytečný tuk), edém (nevyváženost vody), osteoporózu (nedostatek minerálů) nebo podvýživu (nedostatek bílkovin). I na tyto aspekty dokáže In Body 370 upozornit.

 

Tuk a obezita - při hubnutí položka, která nás zajímá jako první. In Body 370 změří množství tuku, zjistí, zda se jedná o podkožní či vnitrobuněčný tuk. Zjistí jeho rozložení v těle a z toho případný stupeň obezity. Dokáže změřit procentuální podíl tělesného tuku, který je důležitý v souvislosti s váhou. Vyšší váha nemusí nutně znamenat obezitu. Proto je důležitý procentuální podíl tělesného tuku k celkové váze, který přesně určí, zda se o obezitu jedná.

 

Svaly - hodnotí se stupeň vývoje svalů v každém segmentu (ruce, nohy, trup) a jejich ne/vyrovnaný poměr. Čím více svalů máte, tím vyšší je bazální metabolismus a tím spotřebujete více kalorií v klidovém stavu. Na tomto základě In Body 370 doporučí redukci množství svalů a tuků pro optimální rozložení v těle.

 

Kosterní svaly a tělesný typ - množství kosterního svalu se dá měnit cvičením. Porovnáním množství těchto svalů a útrobního tuku se opět analyzuje stupeň obezity, a rozložením v těle pak tělesný typ a vyváženost horní a dolní části těla.

 

 

Doplňte své vyšetření hodnotami z přístroje Max Pulse

Vyšetření na přístroji Max Pulse je vhodné jako doplnění analýzy složení těla přístrojem In Body 370. K péči o zdraví patří i zdravé srdce a oběhový systém. Zvlášť jestli sportujete, neměli byste tuto složku zanedbávat. Diagnostikou na přístroji Max Pulse zjistíte svoji tepovou frekvenci, stáří a funkčnost cév, vyváženost autonomního nervového systému i míru hladiny fyzického a psychického stresu a jeho odolnosti.

 

Jaké informace získáte?

Přístroj je určený pro neinvazní vyšetření variability srdeční frekvence (HRV) a pro kvantitativní hodnocení autonomního nervového systému (ANS) včetně zhodnocení průchodnosti cév.

 

  • HRV tachogram - zaznamená kolísání srdeční tepové frekvence během měřených tří minut. Dokáže odhalit tachykardii (zvýšená srdeční frekvence) nebo bradykardii (snížená srdeční frekvence), případně srdeční arytmii.
  • Spektrální analýza variability srdeční frekvence - zaznamená celkový spektrální výkon. Pokles může znamenat sníženou schopnost termoregulace, a může souviset s hormonální dysbalancí, vysoká pak může značit až chronický stres.
  • Vyváženost autonomního nervového systému - jeho hlavní úlohou je udržování stálosti vnitřního prostředí lidského těla. Podle zvýšené činnosti jedné z jeho větví, lze vyvodit předpoklad k rozvoji obezity, diabetu 2. stupně, infarktu myokardu nebo cévní mozkové příhody atd., a doporučit úpravu životosprávy k eliminování těchto jevů.
  • Výkonová spektrální hustota - hodnotí jednotlivé komponenty celkového výkonu.
  • Úroveň stresového zatížení - ukazuje míru hladiny fyzického a psychického stresu, a míru odolnosti.
  • Stresové skóre - je určeno po analýze všech stresových faktorů. Čím vyšší hodnota (blížící se 100), tím je organismus více stresován a naopak.
  • Celkový stav cév - znázorňuje zastoupení jednotlivých typů stavu cév a míru jejich poškození, a stav krevní cirkulace.
  • Indexy vypočítané z APG křivky - vypovídá o stavu a stáří cév, hodnotí srdeční výkon a pružnost tepen.

 

Odhalte přesné složení svého těla. Zjistěte rozložení svalů a tuků v jednotlivých částech těla a jejich množství. Ověřte si správné hodnoty bílkovin, minerálů a vody v těle. Zjistěte vaši ideální váhu s ohledem na množství tuků, svalů a hustotu kostí, a odhalte riziko obezity. Měření na In Body 370 vám představí vaše tělo v jeho opravdové podobě. Zdraví není jen to, co nás nebolí...

 

Fotografie poskytla Veronika Machková, PR Aquapalace, děkujeme.

Změřte si své tělo přístroji In Body 370 a Max PulseZměřte si své tělo přístroji In Body 370 a Max PulseZměřte si své tělo přístroji In Body 370 a Max Pulse

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka