Žít aktivně i po padesátce

Brusel - To bylo krédo i letošního již 16. ročníku veletrhu ZENITH, který se konal v Bruselu ve dnech 17. - 21. listopadu. Zahraniční zastoupení CzechTourism v Belgii se společně se dvěma vystavovateli pokusilo přilákat turisty z věkové kategorie 50+ na krátkou vánoční či silvestrovskou dovolenou a samozřejmě také na mimosezónní měsíce roku.

Svou návštěvou poctili expozici CzechTourism také velvyslanec ČR v Belgickém království pan Vladimír Müller a obchodní rada pan Pavel Hořák.

„Věková kategorie nad padesát let je v Belgii velmi aktivní, má finance a dostatek času na cestování a někteří z klientů přicházeli i s dotazy na dvouměsíční poznávací dovolenou po ČR svým vlastním karavanem," říká Karin Šeligová, ředitelka zastoupení CzechTourism v Bruselu a doplňuje: „Tato klientela může přijíždět i mimo sezónu, což je pro ČR velmi významné."

Agentura CzechTourism představila belgickým návštěvníkům to nejzajímavější z České republiky. Velký zájem byl především o obecné informace o ČR, avšak také o konkrétní destinace a mnoho návštěvníků vzpomínalo na místa, která již v naší zemi navštívili a zajímali se o dosud nenavštívené turistické cíle. Na stánku CzechTourism byli přítomni i CK Cesta Travel nabízející především wellness pobyty a zástupce Villa Gineta se svou nabídkou pobytů v přírodě nedaleko od Prahy. Velmi přínosné byly i nabídky hotelů, které měly zájem o distribuci svých materiálů. Jednalo se o H&Hotels, Kur .& Spa hotels Mariánské Lázně, Hotel Jalta, Penzion Lucie, Radisson hotel, Alcron a Plaza Alta hotel.

Během těchto pěti dnů proběhl na Bruselském výstavišti maratón koncertů, výstav, workshopů, módních přehlídek, ochutnávek více či méně zdraví prospěšných nápojů a pokrmů, ukázek líčení a péče o tělo i novinek v oblasti zdravého životního stylu spolu s nabídkou široké škály dalších služeb a produktů.

Bylo velmi milé sledovat ty, kteří ČR vůbec neznali a poté co byli seznámeni s turistickou nabídkou, opouštěli stánek „obtěžkáni" různými brožurami a mapami s nadšeným výrazem. Nutno dodat, že velkou podporou pro tuto reklamu České republiky jsou ze značné části velmi dobře zpracované publikace z dílny CzechTourism.

 

Zpracovala:

Markéta Netušilová

Informační centrum CzechTourism Brusel

e-mail: info-be@czechtourism.com

 

Žít aktivně i po padesátceŽít aktivně i po padesátceŽít aktivně i po padesátceŽít aktivně i po padesátce

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka