Zimní výzva 2014 bude startovat opět pod hlavičkou Rock Pointu!

Start je plánován na 22. února 2014

Dobrá zpráva pro všechny extrémisty a dobrodruhy! 2.ročník extrémního outdoor-survivalového závodu Rock Point – Zimní výzva se uskuteční také v roce 2014 a to opět pod dohledem generálního partnera, firmy Rock Point! Trasu tohoto nejtěžšího zimního závodu, který v loňském roce dokončily pouze 4 dvojice, potkalo několik změn!

Tou první je změna trasy, kdy bude závod hromadně odstartován 22. února 2014 z náměstí Míru, ve městě Šumperk, jež bývá také symbolicky pro závodníky ročníku 2014 nazýváno vstupní branou do Jeseníků.Tou další je pak rozdělení trasy závodu na dvě délky!

 

„Po ohlasech z 1.ročníku jsme se rozhodli vyhovět také těm, kteří si chtějí vyzkoušet Zimní výzvu, ale netroufnou si na dlouhou trasu s délkou přes 230 km. Proto jsme pro 2.ročník navrhli 2 trasy, z nichž kratší s názvem SHORT bude mít časový limit 96 hodin a finiš v Rokytnici v Orlických horách po cca 150-ti kilometrech, dlouhá pod označením LONG bude poté obdobná svou délkou i náročností jako v loňském roce, bude finišovat po cca 250-ti kilometrech ve městě Trutnov a závodníci se budou muset vejít do časového limitu 120 hodin.“ řekl ředitel závodu, Pavel Zitta.

 

Těšit se mohou závodníci obou tras na všechny hlavní vrcholy Jeseníků a Orlických hor, konkrétně je trasa zavede, jak na nejvyšší horu Moravy – Praděd, tak poté na Mravenečník, Paprsek, Kralický Sněžník, Suchý vrch i Velkou Deštnou.

 

Závod bude nutné absolvovat pouze po svých, k usnadnění postupu v zimním horském terénu bude možné použít jakékoliv lyže, sněžnice, mačky a lyžařské, či trekové hůlky. Závodníci si budou muset tak jako tomu bylo také v 1.ročníku, nést v průběhu celého závodu povinnou výbavu, čítající spacák, bivak, atd. sami, orientovat se v terénu pak budou dle povinné GPS navigace.

 

Na trase závodu budou vždy v rozpětí cca 30 - 35km nachystány tzv. „checkpointy“. Tam si budou moci nechat dvojice před startem zaslat, jak další výbavu ve formě lyží a oblečení, tak je využít také k odpočinku, případně spánku v teple a načerpání dalších sil na postup v podobě menšího občerstvení a teplého čaje.

 

„Chtěli jsme mezi dvojice již v loňském ročníku vnést také trochu taktizování. Možností volby vybavení na jednotlivých checkpointech se nám to již v loňském ročníku povedlo, proto bychom se rádi této možnosti drželi i letos a opět závodníkům tuto možnost taktizování ve formě volby lyží, či další výbavy nabídli“ dodal Zitta.

 

Na závěr nezbývá než dodat, že závod bude opět limitován počtem startujících a to pouhými 40ti dvojicemi v trase LONG a 40ti dvojicemi v trase SHORT. Soutěžit se bude opět v kategoriích Muži, Ženy a Mix.

Nový web závodu bude společně se zavěšením propozic a map ročníku 2014 spuštěn 1.listopadu 2013 pod odkazem: http://zimni.horskavyzva.cz/

Registrace poté odstartuje 1.prosince 2013 přesně ve 20:00hod.!

 

Pokud máte tedy odvahu na to, zkusit si nejtvrdší zimní outdoor-survivalový závod dvojic v ČR, neotálejte s registrací příliš dlouho!


Fotografii (jedná se o loňské vítěze 1.ročníku Rock Point - Zimní výzvy,  Romana Šinkovského a Tomáše Petrečka) poskytl Pavel Zitta, Top race agency – děkujeme.

Zimní výzva 2014 bude startovat opět pod hlavičkou Rock Pointu!

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka