Zážitky pro celou rodinu v Resortu Dolní Morava

Navštívili jsme a vyzkoušeli možnosti resortu. Na Dolní Moravu můžete vyrazit s celou rodinou, se členy všech věkových kategorií. Vzhledem k šíři nabídky programů si ten svůj zde najde každý – od batolat až po jejich prarodiče.

Ubytováni jsme ve dvoulůžkovém pokoji Wellness hotelu VISTA****. Postele jsou pohodlné, na přání vám rozestelou přistýlku či dětskou postýlku. Na pokoji je pro nás připraveno ovoce a lahev čerstvé vody z vrtů Velký a Malý mamutí pramen. Většina pokojů má balkon, náš poskytl úchvatný na přírodu a horský masiv. Po odpočinku na terase Café baru u domácí limonády a výborné kávy se vydáváme na procházku po okolí.

Objevujeme úžasný svět dětských zábavních parků. Novinkou v Mamutíkově vodním parku je obří mamut. „Domeček“ nabízí kromě naučného patra s informacemi ze života mamutů řadu herních prvků a 18metrový tobogán, ve tvaru mamutího chobotu. Mamut je přístupný v rámci vstupného do Mamutíkova vodního a lesního zážitkového parku a Pískového světa.

Mamutíkův vodní park je jednou z nejoblíbenějších dětských atrakcí. Je to takové vodní hřiště plné potůčků, stavidel, korýtek, mlýnských kol, plovoucích dřívek, brouzdališť, různých vodních zařízení... Děti tak mohou s vodou experimentovat a vše si vyzkoušet. V rámci parku můžete posedět, dát si svačinu a děti se tu vyřádí celý den v případě pěkného počasí.

Lesní zážitkový park v sousedství je plný domečků (některé i na „kuří“ nožce), prolézaček, skluzavek, úkrytů, závěsných chodníků, lanového mostku, pařezové cesty a dalších her pro děti. Odpočívat můžete na houpačkách či závěsných sítích. Velmi zajímavá jsou i dvě bludiště.

V dětském parku Amálka najdete tři tubingové dráhy. Vyzkoušeli jsme jízdu na té pro dospělé, ale je tu i nejmenší dráha pro děti. Pojízdný koberec nás dopravil až začátek dráhy, pak stačilo jen nasednout na nafukovací kruh, vyrazit a užít si cestu z kopce dolů. Děti zde najdou obří vzduchovou trampolínu, dětskou lezeckou stěnu (velmi oblíbenou dětmi školního věku jak pozorujeme), výběh s morčaty, kolotoč.

Dospělí mohou vyzkoušet některou z adrenalinových atrakcí. Unikátní je tzv. Big Swing, neboli obří tandemová houpačka. V provozu je již osmým rokem a je velmi populární. Po seskoku z 13 metrů se ještě pořádně pohoupete. Přesouváme se do dalšího areálu, tentokrát do lanového parku. Zde si můžete vybrat z pěti tras různých obtížností a dětem je k dispozici dětský okruh. Po zakoupení vstupenky nás instruktorka obleče do postroje a vysvětlí nám bezpečnostní pravidla. Následně si vše zkoušíme nanečisto na zkušebním okruhu – trenažéru. A jdeme na to. Manžel volí samozřejmě nejvyšší a nejtěžší trasu včetně dlouhého lanového přejezdu.

Posledním parkem, který navštěvujeme je Pískový svět. I zde můžete s dětmi strávit dlouhé hodiny. Ocitnete se díky stavbám v atmosféře divokého západu. A samozřejmě je zde mnoho písku a aktivit písek využívající.

Řadu výletů můžete podniknout i s kočárkem. V ubytovacím objektu či infocentru vám doporučí některou z konkrétních tras. Zpracovány jsou pro městské i sportovní kočárky. Okruhy zvládnete v čase od 1 hodiny až půldenního výletu. Jedním výletem je i Stezka v oblacích. Ale tu si necháváme na další den.

Večeře jsou podávány v restauraci Vyhlídka formou opravdu bohatých rautových stolů. Část pokrmů je ryze dětských. Ochutnáváme malé porce, ale z více pokrmů. Vynikající byla vepřová panenka na houbách, a šťavnatá, mňam. Sbíhají se mi sliny jen při vzpomínce na všechny ty dobroty.

Po vydatném spánku jdeme na snídani. Před dveřmi pokoje máme „ranní poštu hotelu“. Příjemně podané informace o možnosti programu na den a zejména podrobnosti animačního programu pro děti. Myslí zde nejen na ty malé, ale připraveny jsou i programy pro teenagery. Popis animačního programu objevujeme i na velké tabuli při vchodu na snídani. Tato je opět bohatá, připraví vám i čerstvou palačinku dle vašeho přání. Dáváme si ji s marmeládou z lesního ovoce.

Posilněni se vydáváme lanovkou na Stezku v oblacích. Kočárek vám lanovkou vyvezou zdarma. I když nejsem milovníkem výšek, tato mi vzhledem k široké cestě nevadila. Dorazili jsme až nahoru. Cestou k vrcholu je i několik adrenalinových atrakcí. Rukáv milují děti, je to vlastně hustá síť, kterou si zkrátí cestu z jednoho patra lávky do druhého. Na vrcholu je tzv. „kapka“ - odpočinková síť pro ty co se nebojí hloubky. A pokud nechcete jít stejnou cestou dolů, můžete se svézt 100 metrů dlouhým tobogánem.

Občerstvujeme se v samoobslužné restauraci Slaměnka u horní stanice lanovky v blízkosti Stezky. Ochutnat zde můžete především slovenské speciality. Sedíme na terase s výhledy do krajiny. Děti se vyřádí na prolézačce, slack line, houpačce. Do údolí zpět k hotelu se vydáváme pěšky z kopce dolů. Samozřejmě se můžete svézt lanovkou i zpět.

V horském resortu Dolní Morava je připraveno velké množství originálních animačních programů. Část z nich pouze pro děti, ale mnohé z nich si užijete společně jako rodina. V překrásné horské krajině kolem Kralického Sněžníku budete poznávat přírodu i tajemství Dolní Moravy. Jen kousek od hotelu můžete navštívit včelí úly u chaloupky včelky Andělky, kde se děti obléknou do včelařských kombinéz a nahlédnou do života horských včel ve speciálním výukovém úlu. Práci včelek si pozorně prohlédnete na Bylinkové zahrádce víly Mateřídoušky, kde si děti budou moci zahrát na malé zahradníky. Zahrádkou s patnácti bylinkami a jedenácti keři a stromy typickými pro zdejší krajinu provede děti milá pohádková víla Mateřídouška. Mateřídoušku, její obrázek v zelené barvě naleznete na řadě materiálů v hotelu, třeba i na ubrouscích v restauraci. V případě nepřízně počasí řadu animačních programů najdete i v hotelu - hry, soutěže, kreativní dílničky, pohybové aktivity, oblíbené čtení na dobrou noc (i nám dospělým se moc líbilo), programy pro teenagery s jógou, graffitti, florbalem, vodním pólem nebo malováním na textil a mnoho dalších. A my příště budeme hrát bowling.

Víkend, ba ani celý týden na prozkoumání Resortu Dolní Morava vám nestačí. Přijet můžete v každém ročním období a váš pobyt tak bude zcela jiný.

Poslední den našeho pobytu jdeme Stamichmanovou naučnou stezkou s 10ti naučnými zastavením o lese a jeho obyvatelích. Dorazili jsme až k areálu U Slona. Užít si zde můžete bobovou dráhu, Bag Jump, Disc Golf Park s 12ti koši, navíc jsou zde speciální dětské koše. V Resortu Dolní Morava naleznete i půjčovny horských kol, elektrokol, cyklosedaček a vozíků pro děti, šlapací káry, koloběžky pro dospělé i děti.

Samozřejmě zkoušíme i hotelové wellness. Děti milují hrátky v bazénu či brouzdališti. Ve Spa menu je několik procedur speciálně pro děti, například Mateřídoušková koupel. Relaxovali jsme při jedné z nových procedur, podrobnosti naleznete v článku zde.

Je odpoledne, je čas návratu a tak se loučíme a vyrážíme na cestu zpět domů. Již nyní víme, co zkusíme příště, co jsme při našem krátkém pobytu nestihli.

Kromě hotelu se můžete ubytovat v řadě penzionů a chatách. Akční nabídky, podrobnosti o aktivitách i akcích naleznete na webu www.dolnimorava.cz.

 

Vyzkoušela Olga Nováková s manželem, červenec 2018

 


Zážitky pro celou rodinu v Resortu Dolní MoravaZážitky pro celou rodinu v Resortu Dolní MoravaZážitky pro celou rodinu v Resortu Dolní MoravaZážitky pro celou rodinu v Resortu Dolní MoravaZážitky pro celou rodinu v Resortu Dolní MoravaZážitky pro celou rodinu v Resortu Dolní MoravaZážitky pro celou rodinu v Resortu Dolní MoravaZážitky pro celou rodinu v Resortu Dolní MoravaZážitky pro celou rodinu v Resortu Dolní MoravaZážitky pro celou rodinu v Resortu Dolní MoravaZážitky pro celou rodinu v Resortu Dolní MoravaZážitky pro celou rodinu v Resortu Dolní MoravaZážitky pro celou rodinu v Resortu Dolní MoravaZážitky pro celou rodinu v Resortu Dolní MoravaZážitky pro celou rodinu v Resortu Dolní Morava

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka