Zahradníčková vybojovala stříbro na MS ve sportovním aerobiku

Velká dramata se opět odehrála na mistrovství světa ve sportovním aerobiku ve Vídni, zejména v kategorii žen, v níž závodnice předvedly naprosto perfektní výkony. Zlato nakonec obhájila už po páté zkušená Australanka Allira Bull. Souboj s naší Kristýnou Zahradníčkovou byl velmi těsný, ta však nakonec veze domů skvělé stříbro.

Čeští závodníci byli velkými soupeři na Mistrovství světa ve sportovním aerobiku, fitness a Hip Hop Unite, které se konalo 18. až 21. října 2016 ve Vídni. S největším napětím byly očekávány výkony v kategorii dospělých žen, v níž se držitelka zlata Australanka Allira Bull utkala s perfektně připravenou českou trojicí závodnic – Kristýnou Zahradníčkovou a Adélou Citovou z Fitness studia Louny a Terezou Kudláčkovou z AJC Ústí nad Labem, ale také se zkušenou belgickou závodnicí Lissou Van Brande. Titul díky propracované sestavě znovu získala famózní Allira Bull, Kristýna Zahradníčková postoupila o jednu příčku, kdy bronz z minulého mistrovství proměnila ve stříbro. Její výkon byl naprosto bezchybný, což k prasknutí plná hala ocenila velkým aplausem. Trojici medailistek pak uzavřela Belgičanka Lissa Van Brande. Naše Adéla Citová obdržela za svou finálovou sestavu bouřlivý potlesk (a to nejen z řad českých fanoušků) a získala speciální cenu sympatie.

Česká tria ve skvělé kondici

Své prvenství v seniorské kategorii trií potvrdila děvčata z Fitness studia Louny (Veličková, Citová, Martinovská), která jsou pro letošní rok jak mistryněmi ČR, tak i Evropy a světa.

Zajímavostí v triích byla změna ve startovní listině, kdy kvůli zranění místo Katky Smíškové z Fitness Centra Báry a Hanky Šulcové nastoupil Brenton Andreoli, australský závodník a zároveň trenér působící v tomto klubu. V týmu s Eliškou Fajfrlíkovou a Adélou Zankelovou si právem zasloužili bronzovou medaili. Skvělý výkon však podalo i trio z Aerobik Centrum Brno (Rybníčková, Suchomelová, Vondrová), které skončilo na čtvrtém místě.

V kategoriích fitness aerobik grande a fitness step se už tradičně utkaly ruské a české týmy. Tentokrát Rusové bohužel naše přemohli a oba naši favorité (Fitness Center Báry a Hanky Šulcové a Oxygen Příbram) si vezou domů stříbro. Zlato si však s přehledem vybojoval tým AJC Ústí nad Labem v kategorii Fitness aerobik petite.

Titul mistryň světa si v dospělé kategorii Aerobic Group Performance odváží do Havířova děvčata z klubu Maniak Aerobik Havířov, druhé místo patří Fit studiu D Praha a třetí MW Gymnastické škole Mladá Boleslav.

Juniorka Kudláčková zlatá na MČR i MS

Bouřlivá atmosféra a spousta aplausu za perfektní sestavy českých závodníků provázely i finále v kategorii juniorů i kadetů, kde jsme dosáhli jednoho z našich největších úspěchů. Diváci ocenili dramatický souboj mezi ruskými a českými týmy ve fitness a s australskými a belgickými ve sportovním aerobiku. Velké ovace si vysloužila čerstvá mistryně ČR v juniorské kategorii – Karolína Kudláčková ze Studia K Barrandov. Pod vedením trenérky Terezy Zámostné ve Vídni poprvé dosáhla na zlatou medaili. Loni přitom na světovém šampionátu na Martiniku získala 5. místo a letos do Vídně odjížděla ze čtvrté nominované pozice jako náhradnice za Viktorku Prokopovou. Karolína se ukázala jako velká bojovnice, protože ji od začátku šampionátu trápilo zranění kotníku. Ani to jí nezabránilo předvést perfektní výkon, a zlato si odváží právem.

Úspěchy na MS ve Vídni slavil také juniorský fitness tým, soutěžící v aerobic grande, z klubu Fitness center Báry a Hanky Šulcové, který si již potřetí vysloužil titul mistrů světa.

Kompletní výsledky MS 2016 naleznete na internetových stránkách Fisaf.cz.

Český svaz aerobiku a fitness FISAF.cz patří mezi nejaktivnější sportovní svazy ČR. Sdružuje na 80 klubů, 2 500 členů a každoročně pořádá cca 40 soutěží. Jeho týmy patří mezi nejúspěšnější na světě.

Fotografie zaslala Zuzana Rybářová, Amane Media – děkujeme.

Kristýna ZahradníčkováKristýna Zahradníčkovámistryně světa Allira Bull a druhá Krystýna ZahradníčkováAllira BullAdéla CitováJuniorská mistryně světa Kalorína Kudláčková

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka