Zahájení lázeňské sezóny 2018

Lázně Jáchymov

Lázně dnes jsou zcela jiné než lázně v počátcích moderního lázeňství před dvěma sty lety. Speciálně u nás v Jáchymově probíhá léčba po celý rok a slavnostní zahájení sezóny má tak především symbolický charakter. Někde ve skrytu navíc toužíme okusit tu dávnou, kouzelnou atmosféru, kdy se lázně po dlouhé zimě probouzejí, rozkvétají a zavoní. Kdy se do lázní vrací život, pacienti, hosté, kultura a všechen ten lázeňský ruch.

Bohatý program pro celou rodinu

I v dnešní moderní a přetechnizované době si lázně zachovaly svůj kulturní a společenský rozměr. Tisíce pacientů ze všech koutů světa k nám jezdí nejen kvůli unikátní a mimořádně účinné radonové léčbě, ale velkým lákadlem je rovněž bohatý kulturní program, vycházky krušnohorskou krajinou nebo výlety do blízkého i vzdáleného okolí. Zvláštním osvěžením pobytu je setkání se známými nebo mimořádnými osobnostmi. A právě zahájení lázeňské sezóny je krásnou příležitostí užít si bohatý program i zmíněná setkání. Slavnostní Jáchymov již tradičně láká nejen naše věrné hosty, ale i osobnosti z řad kulturního a politického života.

500 let dolu Svornost

V posledních letech se snažíme tyto mimořádné dny ozvláštnit připomínkou některé z významných historických událostí. Oslavili jsme tak společně 500 let založení města Jáchymov nebo narozeniny Marie Curie-Skłodowské. V roce letošním si pro změnu připomeneme, že uplynulo již 500 let od doby, kdy bylo započato hloubení nejstaršího funkčního dolu v Evropě a nejstaršího uranového dolu na světě, ze kterého čerpáme léčivou vodu pro naše pacienty a hosty.

Lázeňský park:

10:00 Promenádní koncert
11:00 Panstvo v kostýmech
12:00 Polední siesta
13:00 Půlhodinka pro děti
14:00 Slavnostní průvod
14:15 Oficiální ceremoniál
14:30 Kabát revival
16:00 Adam Mišík s kapelou

Radium Palace:

18:00 Ondřej Havelka - pro ubytované hosty

Zahájení lázeňské sezóny 2018

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka