Za wellnessem na jižní Slovensko

Vyzkoušeli jsme Wellness Hotel Patince

Naše redakce navštívila skvělý wellness hotel na jižním Slovensku. Wellness hotel Patince se nachází u Komárna na slovensko - maďarských hranicích. Součástí hotelu je velký krytý bazén s atrakcemi, venkovní bazén, saunový svět. Nechybí restaurace, bowling, bar, pestrý výběr procedur jako jsou masáže a zábaly. Našli jsme zde veškeré zázemí pro wellness pobyt a rádi služby doporučíme i vám, čtenářům portálu WellnessNoviny.cz.

Do Patinců se vydáte spíše na delší pobyt nebo cestu můžete spojit s další cestou například do Maďarských lázní. Ovšem i na prodloužený výlet není vzdálenost z Prahy (466 km) nepřekonatelná. My jsme zvolili trasu po dálnici na Bratislavu a pak chvíli přes Maďarsko, přes Dunaj a do Patinců.

Ihned po ubytování v prostorném pokoji jsme se vydali do bazénů. Termální pramen vyvěrá přímo v areálu a má teplotu 27 °C - zde jsme začali naší prohlídku. Venkovní římská koupel nabízí posezení u pramene na jezírku. Při naší návštěvě byla ještě poměrně zima, tak jsme dlouho neposeděli, nicméně termální voda má blahodárný účinek na klouby a svaly. Určitě v letním období je to příjemné přírodní osvěžení. Tak tedy nyní rychle zpět do velkého krytého prostoru a nejlépe do té nejteplější vody. Relaxační bazén v klidové zóně má teplotu 36 stupňů a je naplněn upravenou ohřátou termální vodou. Hned vedle je velký zážitkový bazén s jeskyní, masážními lůžky, divokou řekou, vodním hřibem a chrliči. Teplota v bazénu je 31 °C. Venkovní bazény jsou otevřené v letním období a jejich teplota je 27 °C, je zde tobogán a dětské hřiště. Venkovní sportoviště nabízí tenisový kurt, volejbalové/basketbalové hřiště, beach volejbal. Prostě zábavy, a to jak té vodní, tak na suchu, je dostatek.

Nás hodně zajímal svět saun, jelikož patříme opravdu k nadšencům do saunování. Saunový svět pro své návštěvníky připravil 4 prohřívárny - 2x finskou saunu, parní lázeň a bylinkovou saunu. Nechybí velká vířivka, relaxační místnost. Tichá relaxační hudba, pohodlná lehátka, deky, příjemné prostředí pro relaxaci - prostor relaxační místnosti je opravdu vzorový. V prohřívárnách se neprovádějí ceremoniály, ale můžete si nějaké ten menší aufguss udělat sami. Pro ochlazení můžete využít zážitkové sprchy, vědra, ledovou tříšť a také ledový bazén. Prohřívárny jsou menší, útulné a zajímavě řešené.

Wellness centrum poskytuje masáže, koupele, zábaly, celotělová ošetření, kosmetické služby. V hotelu je také centrum thajských masáží. Beauty služby pak doplňuje kadeřnictví. My jsme si objednali masáž zad a s provedením jsme byli spokojeni. Příště jistě vyzkoušíme nějaký ten zábal nebo thajskou masáž.

Pro hosty hotelu je připraveno každé ráno čerstvé vydání hotelových novin s aktuálním programem, počasím, jídelníčkem a dalšími informacemi. Každý den je připravený zajímavý program. Můžete vítat východ slunce jógou nebo se zúčastnit cvičení nebo zajímavé přednášky. Program je navíc k dispozici hostům zdarma.

Na recepci návštěvníkům poradí i tipy na výlety a sport. Hotel má vlastní marinu a tak se můžete vydat na projížďku lodí po Dunaji. Vedle hotelu je uměle vybudované jezero s plochou 2 ha a nabídkou vodních sportů a rybolovu.

Wellness Hotel Patince nabízí 250 lůžek ve stovce pokojů. Samozřejmostí jsou župany na pokoji, překvapil nás velkorysý prostor pokoje i koupelny. To je pro hosta a zejména delší pobyt hodně příjemné. Polopenze je podávaná v hotelové restauraci formou bufetových stolů. Na výběr jsou tradiční jídla i speciality. Speciální nabídka je určena dětem a je zde také prostor pro vitální snídani. V letních měsících je otevřená i letní terasa s vyhlídkou na jezero. Lobby bar nabízí velký výběr vín a alkoholických nápojů, včetně luxusních koňaků.

Termální prameny mají samozřejmě i svoje legendy:

Podľa legendy sa v miestnej termálnej vode kúpavali už rímski vojaci z neďalekého tábora v Iži - Kelemantia. Voda sa vyznačuje vysokým obsahom hydrouhličitanov, vápnika, horčíka i síranov a vďaka tomu veľmi priaznivo pôsobí na pohybové ústrojenstvo a proti jeho chorobám.

 

Nejvíce se nám líbilo:

- krytý termální bazén s atrakcemi a horký relaxační bazén
- relaxační prostor saunového světa
- nabídka služeb wellness zóny
- vitální a další program pro hotelové hosty
- hotelové noviny

Hotel můžeme doporučit:

- pro wellness pobyt ve dvou, romantický víkend
- pro léčebné pobyty
- rodinné pobyty nebo pobyt seniorů

Kontakty:

WELLNESS s. r. o. 
Patince 431 
946 39 Patince 
Slovak Republic


Recepcia - non stop
tel.č.: 035/790 85 00 
mobil: 0918 886 715 
e-mail: wellnesspatince@wellnesspatince.sk

Rezervačné oddelenie - pondelok - piatok od 07.00 do 15.30
tel. č.: 035/790 85 10
e-mail: rezervacie@wellnesspatince.sk

Za wellnessem na jižní SlovenskoZa wellnessem na jižní SlovenskoZa wellnessem na jižní SlovenskoZa wellnessem na jižní SlovenskoZa wellnessem na jižní SlovenskoZa wellnessem na jižní SlovenskoZa wellnessem na jižní SlovenskoZa wellnessem na jižní SlovenskoZa wellnessem na jižní SlovenskoZa wellnessem na jižní SlovenskoZa wellnessem na jižní SlovenskoZa wellnessem na jižní SlovenskoZa wellnessem na jižní Slovensko

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka