Za wellnessem na Chebsko

Vydali jsme se na Chebsko směrem do Ašského výběžku. Snad nejznámějším místem jsou Františkovy Lázně. Během prodlouženého víkendu jsme objevili celou řadu zajímavostí a wellness aktivit a tak máme co doporučit. Objevte spolu s námi kraj u německých hranic, užívejte si přírodní krásy a udělejte něco pro své zdraví. Zdejší kraj má opravu co nabídnout!

Začneme ve Františkových Lázních. Již téměř čtyři roky slouží AQUAFORUM. Jde o komplex s vnitřními i venkovními bazény. K atrakcím patří tobogán, divoká řeka, barevná jeskyně... Je zde fitness studio, squashové hřiště, finská sauna, masáže. Aquaforum je povedený aquapark a můžeme ho doporučit. Františkovy Lázně jsou především lázně a tak se můžete projít po vycházkových lázeňských okruzích a srdíčkových trasách. Poté co se dotknete Františka, můžete si na multimediálních mapách najít cíle svých dalších výletů.

Pro cyklisty i pěší turisty může být zajímavá cesta pohraničím na Zelenou Horu, kde je nejen televizní vysílač, dominanta kraje zdaleka viditelná, ale i pozůstatky kostela a nemocnice Sv. Anny či krásně upravená Bismarckova rozhledna. Ta byla dlouhodu dobu v nepřístupném pohraničním pásmu. Po výstupu na její vrchol budete odměněni krásným výhledem. Okolí rozhledny je velmi pěkně upraveno, nechybí studna s pitnou vodou, ohniště, posezení nebo stojany na kola.

Cílem dalšího výletu může být hrad Seeberg - Ostroh. Hrad je výstavně opraven a prohlídka bez průvodce je velmi zajímavá, na své si přijde každý. Expozice měšťanského nábytku a módy 19. století střídá expozice karlovarského porcelánu, černé kuchyně. Na 1. nádvoří je sýpka z r. 1717 - hrázděná stodola s národopisnou expozicí. Okolní silnice, nepříliš vytížené automobilovým provozem, svádí k využití pro cykloturistiku. I milovníci vodních ploch si v tomto kraji však přijdou na své. Je zde vodní nádrž Skalka na Ohři, rybník Amerika u Františkových Lázní, vodáky oblíbená splavná řeka Ohře.

Dalším výletním místem bude např. známá rezervace SOOS. Rozlehlé rašeliniště a slatiniště, kde vyvěrá více než 200 minerálních pramenů a čistý oxid ohličitý má tajuplnou atmosféru.

Posledním zastavením a tipem od nás bude Komorní Hůrka - nejmladší sopka ve střední Evropě, kde roste kromě jiného i jeden druh orchidejí VSTAVAČ KUKAČKA. Hned pod sopkou je umístěn WELLNESS HOTEL KOMORNÍ HŮRKA, kde jsme se ubytovali. Zde velmi dobře můžete kombinovat výlety a túry s kratšími procházkami, nedaleko máte Františkovy Lázně. Ráno se proběhnete po sopce a pak si zaplavete v hotelovém bazénu. Na večer vám rozehřejí saunový svět a stejně jako my budete obdivovat bylinkovou saunu. Je to asi největší zážitek, ale jmenujme i ostatní vybavení - finská sauna s colorterapií, parní lázeň s vonnými esencemi nebo slaným nálevem, zážitkové sprchy z kterých se nám nejvíce líbil Tropický déšť. Studené mrholení se změní v teplý vydatný déšť. U bazénu pak nechybí vířivka a v dalších místnostech naleznete balneoterapii, masáže a to vše jistě dobře poslouží pro Medical wellness. Parafínové zábaly, CO2, magnetoterapie, rehabilitace, lymfodrenáže, přísadové a masážní koupele. Wellness pobyty mají nápadité pojmenování i lákavý obsah - Čokoládová harmonie, Sopečný víkend, Aiglé.

Přímo ve Františkových Lázních můžeme doporučit menší rodinný hotel Francis, který nabízí také balenoprovoz a wellness víkendy. Vyzkoušeli jsme zde výbornou, vyváženou 5-ti chodovou a při tom lehkou večeři. Šéfkuchař má od nás jedničku s hvězdičkou.

Aktivity v okolí:
- pěší turistika, Nordic Walking - zajímavé cíle, klidná příroda
- cykloturistika - trasy popsány na stránkách hotelu Komorní Hůrka
- vyjížďky na koních od 300,- za hod.
- půjčovna lodí a člunů, vodní sporty
- rybaření
- wellness centrum, sauny, bazén, aquapark

Bismarckova rozhledna na Zelené hoře - výhledZnačky v okolí Františkových lázníBismarckova rozhledna na Zelené hoře Svatá Anna - pozůstatky kostela a nemocnice Sv. Anny Hrad Seeberghotel Komorní Hůrka

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka