Za luxusními wellness zážitky do Maďarských lázní

Hotel Spirit Sarvár

Vydali jsme se na redakční návštěvu pětihvězdičkového wellness a SPA resortu SPIRIT v maďarském Sárváru. Tato lokace je poměrně dobře dostupná pro české návštěvníky a vedle termální vody a kvalitních služeb vyniká místo i slavnou historií a je turisticky velmi zajímavé. Samotný hotel nabízí snad vše, co se dá od wellness pobytu požadovat. Hosté mají k dispozici 22 bazénů, saunový svět, wellness centrum s procedurou hammam a dalšími službami jako jsou masáže, zábaly, koupele.

V současné době jsou trendem spíše kratší dovolené. Důvodem je většinou nedostatek času při vyšším pracovním nasazení, nutnost častějšího odpočinku. Správný boom zažívají wellness pobyty. Vedle zvyšujícího se zájmu o pobyty v tuzemsku roste i zájem o zahraniční nabídky a to zejména kvůli léčivé a relaxační termální vodě. Hledáme alternativu k pobytům u moře, nechceme se příliš vzdát teplejší vody, proto často využíváme wellness hotely právě s termální vodou z vlastních vrtů. Nejoblíbenějšími destinacemi jsou Slovensko, Maďarsko, Rakousko i Německo.

My jsme pro Vás navštívili Hotel Spirit Sarvár v Maďarsku.

Hotel Spirit Sarvár leží 460 km od Prahy. Cesta vede většinou po dálnici po trase Praha, Brno, Bratislava, Sarvár. My jsme se zastavili ještě ve Wellness hotelu Patince (článek zde). Cesta nám uběhla rychle a tak jsme brzo viděli náš hotel. Na okraji městečka Sárvár, poblíž veřejných lázní je posazen Hotel Spirit Sarvár, který hned zaujme zdařilým architektonickým ztvárněním. Jde o 5 hvězdičkový wellnes hotel, navíc s dobrou pověstí (doporučení jsme dostali od řady přátel) - proto jsme jej museli navštívit. Hotel také obdržel cenu European health and spa award 2010.o Proto jsme byli zvědaví na osobní zkušenost. Celá budova hotelu je vystavěna v moderním stylu, ale část SPA s bazény je v antickém stylu.

Rezervaci jsme si udělali přímo přes hotelový rezervační systém. Jednolůžkový pokoj stál 111 Euro noc včetně snídaně. V ceně byl zahrnut welcome drink, vstup do všech termálních bazénů, venkovních i vnitřních, saunového světa. V případě rezervace 7 dní dopředu, byla možnost získat  za stejnou cenu ještě polopenzi. Ale vzhledem k zájmu poznávání maďarské kuchyně mimo hotel, jsme této nabídky nevyužili. Při rozhodování také hrály roli méně výhodné storno podmínky při zrušení rezervace.

Pokoj byl vkusně vybaven, s mramorovou koupelnou, balkonem, TV, minibarem, se vším, co k 5 hvězdičkovému hotelu patří. Na pokoji byly k dispozici velmi kvalitní a přehledné brožury s nabídkou jednotlivých služeb a procedur. Brožury byly rozčleněny do tématických celků, v několika jazycích. Z pokoje byl pěkný výhled do přírody na jezero. Pokojů má hotel 273.

V Hotelu Spirit Sarvár je k dispozici celkem 22 bazénů s různými teplotami vody, kdy nejteplejší voda je 36 stupňů. Nejteplejší bazény v relaxačních antických lázních jsou určeny jen pro dospělé a je zde také venkovní část s vířivkou. Voda je čerpána z vrtu hlubokého 1056 m o teplotě 46 stupňů celsia. Wellness areál má k dispozici 10.000 m2!

K dispozici je také plavecký bazén 25x12m se speciálním podvodním zvukovým systémem, spousta gejzírů, chrličů, masážních lavic, vířivek nebo divoká řeka. Speciální bazény jsou určeny pro nejmenší dětské návštěvníky.

Tobogány v areálu nenajdete, hotel je svým zaměřením určen spíše pro dospělé. Nicméně rodiny s dětmi mohou využít nedaleké lázně. Zde je nově otevřená tobogánová věž s tobogány. Nejoblíbenější jsou člunové tobogány, na jednom dokonce můžete jet i do kopce. Areál je velký a nechybí zde ani vlnobití, dětská hřiště, rychlostní skluzavky, dětské atrakce nebo občerstvení. Venkovní část navazuje na vnitřní areál lázní.

Jak už bylo řečeno, v nabídce hotelu byla široká škála procedur - léčebných i relaxačních. Je zde centrum ayurvédy, vyberete si z klasických masáží, aromatických koupelí, zábalů a luxusních kombinovaných procedur. Najdete zde solnou jeskyni, rassoul, hammam atd. Jeden člen redakčního týmu si vybral ze studijních důvdodů proceduru hammam. Hammam je prakticky v každém wellness centru nebo hotelu, poskytován jiným způsobem. Způsob provedení procedury je do jisté míry dán možností prostoru, kde se procedura provádí. Na proceduru se bylo nutno objednat dopředu, dopoledne se objednávaly procedury pro páry, odpoledne pro jednotlivce. Já jsem přišel na řadu ve 12.30h. Po zazvonění jsem byl uveden do přijímacího prostoru. Následně jsem byl uveden do velké místnosti, kde byly 4 bazénky a  osmiúhelný mramorový kámen s nezbytnou imitací oblohy. Člověk, který se mne ujal se jmenuje hamam master. Vysvětlil mi, že se mám postupně, během 20 minut, projít všechny čtyři bazénky s různými teplotami vody. Na cestu jsem dostal arabský čaj. Po 20 minutách hamam master dorazil v kiltu, což je taková suknice a já jsem se položil na vyhřátý mramorový kámen. Tuto část procedury, včetně průchod 4 bazénky, jsem absolvoval v plavkách, což jsem považoval za zvláštnost. Hamam master mne začal polévat vodou, následně přistoupil k pěnovému peelingu. Používal k tomu různé druhy žínek. Tato část procedury trvala zhruba 20 minut. Po skončení jsem obdržel kilt – nevím, zda jsem ji již neměl dostat od začátku a přesunul jsem se do páry, abych se připravil na olejovou masáž. Po 20 minutách jsme byl pozván  do místnosti vyzdobené v orientálním stylu. Zde proběhla cca 20 minutová olejová masáž. Po skončení mi bylo nabídnuto občerstvení ve formě  sušeného ovoce -  meruňky, fíky atd. A různé druhy oříšků. K pití byl k dispozici čaj a byla možnost si zakouřit z arabské vodní dýmky. I s odpočinkem trvala celá procedura přes 90 minut. Odpovídala tomu i cena, která byla 75 euro. Procedura byla příjemná a zajímavá. Jediným rušivým momentem byla zážitková sprcha, která se používala na ochlazení po absolvování páry, kdy byl mimo jiné k dispozici i program arktický vzduch, kdy po zapnutí se ozval zvuk jako když startuje letadlo.

Saunový svět – vzhledem k rozsáhlosti celého komplexu je saunová část spíše menších rozměrů, ne co do počtu saun, ale rozlohou celého prostoru. Saunér, který se staral o Saunový svět, byl velmi příjemný pán, který se o nás neustále staral a roznášel do jednotlivých saun požadované ingredience na saunové ceremoniály. Na radu pána, který s námi seděl v sauně, mimochodem to byl pán mluvící česky, který žije již 30 let v zahraničí, jsme si dali solno medový ceremoniál. Také jsme se dozvěděli něco nového o vedení hotelu, o nejlepších procedurách atd. Prostě i zde platilo, že sauna sbližuje lidi.

V saunovém světě objevíte vnitřní prohřívárny - páru, aroma lázeň, bio saunu s color terapií, infra kabina, rosa sauna, relaxační laconium. Největší z prohříváren je finská sauna, kde se také pořádají speciální saunové ceremoniály. Nestihnete-li ceremoniál, nevadí, obsluha přinese na vyžádání med nebo sůl jen pro vás. Také je možné požádat o vodu do sauny. Nás zaujala rosa sauna se 60 °C a 40% vlhkostí. Jedná se o kombinovanou saunu s párou. Osm prohříváren pak doplňuje ledová jeskyně pro ochlazení a ochlazovací bazének uprostřed saunového světa. V horním patře je pak relaxační místnost a místnost s otevřeným ohněm rpo příjemné večerné posezení u plamenů. Z této místnosti je pěkný výhled na přírodní jezera. Ve venkovní části je v letních měsících vířivka.

V sobotu večer byl v hotelu připraven program - živá hudba v lobby. Pohodlné posezení u velkého krbu s ohněm, příjemná hudba - to vše přináší opravdovou relaxaci a skvěle doplňuje wellness zážitky. Náš dvoudenní pobyt končil v pondělí a vůbec se nám nechtělo odjíždět. 

Nejvíce se nám líbilo:

- relaxační bazén s horkou termální vodou
- špičková snídaně
- obsluha v saunovém světě

 

Hotel Spririt Sárvár doporučujeme pro:

- luxusní romantické pobyty
- wellness pobyty, prodloužené víkendy

Za luxusními wellness zážitky do Maďarských lázníZa luxusními wellness zážitky do Maďarských lázníZa luxusními wellness zážitky do Maďarských lázníZa luxusními wellness zážitky do Maďarských lázníZa luxusními wellness zážitky do Maďarských lázníZa luxusními wellness zážitky do Maďarských lázníZa luxusními wellness zážitky do Maďarských lázníZa luxusními wellness zážitky do Maďarských lázníZa luxusními wellness zážitky do Maďarských lázníZa luxusními wellness zážitky do Maďarských lázníZa luxusními wellness zážitky do Maďarských lázníZa luxusními wellness zážitky do Maďarských lázníZa luxusními wellness zážitky do Maďarských lázníZa luxusními wellness zážitky do Maďarských lázníZa luxusními wellness zážitky do Maďarských lázní

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka