Z letošních novinek v resortu Dolní Morava nebudete vědět, co dřív!

Pokud začínáte plánovat dovolenou, ať je jaro, léto, podzim nebo zima, určitě se vždycky podívejte, co nového si přichystal Relax & sport Dolní Morava, protože tady z údivu jen tak nevyjdete. Skvělou zprávou pro všechny milovníky výšlapů bude letos v létě např. Stamichmanova stezka.

Potkáte na ni obří dřevěné sochy, takže si chození lesem užijí i malí caparti. Stezka bude mít navíc deset zastavení s interaktivními úkoly, díky kterým se dozvíte více o tajích a zajímavostech místní přírody. Stezka je budovaná za podpory Lesů ČR pro děti i dospělé, takže se pobaví celá rodina.

Další novinkou, kterou letos minout prostě nesmíte, bude Pískový svět. Je to opravdová pecka pro všechny děti. Jen si vzpomeňte, jak jste si na pískovištích v dětství vyhráli vy. A tohle bude hned celý svět. Můžete si tu hrát, odpočívat, vzdělávat se. Nebudou chybět podzemní chodby, stopy zvířat, pískový vlak a dopravník, kolotoč a spousta dalších atrakcí. Na archeologickém stanovišti můžete prozkoumávat vykopávky a kostru mamuta. Připraveny tam pro vás samozřejmě budou pracovní pomůcky jako lopatky, štětečky nebo smetáky. Do domečků v Pískovém světě lezete sítí nebo lezeckou stěnou, dostáváte se z nich zase skluzavkou. Můžete si tu dokonce vyzkoušet i rýžování zlata a drahého kamení. Asi si teď říkáte, jak se dnešní děti mají, že za vás nic takového nebylo. Nemusíte truchlit, v Pískovém světě, který leží přímo u cyklotrasy v malebném údolí Dolní Moravy, si vyhrají i dospěláci.

A jestli vás spíš než archeologie a rýžování zlata láká adrenalin, teď zpozorněte. Dolní Morava se rozhodla vzkřísit kouzlo koloběžkování. Věděli jste, že je to letní alternativa ke „sněhoběžkám“, které se začaly objevovat v první polovině 19. století ve Finsku a Švédsku? Má tedy velice dlouhou tradici. V půjčovně v chatě Marcelka si můžete vypůjčit dokonce různé typy koloběžek. Některé se hodí lépe pro děti, jiné jsou zase all-roadem mezi koloběžkami. Kdo by raději na kolo, může vyzkoušet oblíbené single trails. To jsou trasy, které, jak už název napovídá, jsou jednosměrné, většinou sjezdové. Jsou vhodné jak pro začátečníky, tak pro ostřílené jezdce.

Adrenalin si ale v resortu Dolní Morava můžete vychutnat na každém kroku. Pokud totiž vylezete na Stezku v oblacích, která je vysoká 55 metrů, naskytnou se vám dechberoucí výhledy na celý masiv Králického Sněžníku s malebným údolím řeky Moravy. V dálce pak uvidíte i hlavní hřeben Jeseníků, Suchý vrch a Krkonoše. Ten opravdový adrenalin vás tam čeká, když nahoře popocházíte po síti, kterou je vidět až dolů. Zážitek můžete zakončit svezením se tobogánem s okénky. Po cestě je připraveno několik atrakcí jako odpočinková síť nebo rukáv. Ten je tvořen hustou sítí. Je určen k prolezení z jednoho patra do druhého. Odpočinkovou síť využijí malí i velcí návštěvníci k relaxaci před nebo po výstupu na stezku.

Stejně tak si děti i dospělí užijí Mamutíkův vodní park, který byl vloni rozšířen o další zábavné atrakce. Najdete tam naučné brouzdaliště, hry s plovoucími dřívky a stavidly nebo soutěže s kuličkami. Na další atrakci zase můžete vlézt do obřího válce jako křeček a rozpohybovat tak vodu z jezírka. Díky mlýnskému sešupu zase roztočíte vodní mlýny. Nejmladší návštěvníky parku určitě nadchne míchání vody s pískem a bahnem v mobilních korýtkách. Předem se určitě bude hodit varování, že suší z Mamutíkova vodního parku asi neodejdete, proto si pro návštěvu vyberte slunečný den nebo se vyzbrojte náhradním oblečením.

Dalším místem, odkud děti jen tak neodtrhnete, bude Lesní zážitkový park, který byl stvořený přímo pro ně. Tam by si měli splnit všechny tajné sny. Park se nachází uprostřed lesa hned vedle Mamutíkova vodního parku, je plný kouzelných lesních domečků v korunách stromů, jsou tam houpačky, lanové žebříky, mosty a závěsné chodníky. Domečky nabízí zábavu pro děti všech věkových kategorií. „Herna“ slouží dětem už od 3 let věku k zábavě a experimentům s interaktivními hrami a nástroji. „Chýše“ pak nabízí malým kutilům a řemeslníkům pracovní stůl s nářadím a kuchařům kuchyňku s nádobím. Starší nebojácné děti se mohou vydat do „Úkrytu v divočině“, který jim představí pravidla pro přežití v přírodě. Do nejvyššího domečku se mohou vydat pouze ti nejodvážnější, vede tam totiž lanový most. Po překonání mostu je čeká sladká odměna v podobě obřího tobogánu.

Letos v červnu v parku na stromech vyrostou mimo jiné dva nové krásné domečky propojené terasou a pavoučí sítí. Do těchto domečků na vysokých muřích nohách se děti budou dostávat různými zábavnými způsoby a mezi domečky se pak budou moci pohybovat po všelikých spojovacích cestách ve výšce. V pavoučím domě najdeme na všech obvodových stěnách lezecké chyty, po nichž je možné vylézt až nahoru do velké pavoučí sítě, která je zavěšena u stropu. Součástí nových domečků je také sprchový kout, který je napájen vodou z atrakcí v Mamutíkově vodním parku, takže dětem přibude nová vodní atrakce pro řádění v horkých letních dnech. Máte rádi hlavolamy a tajemno? Potom se s dětmi vydejte do nového Lesního bludiště a hledejte společně tu správnou cestu ven.

Kromě všech atrakcí si v resortu Dolní Morava užijete krásy místní přírody, lokální gastronomii, na kterou budete dlouho vzpomínat, krásné ubytování a luxusní wellness. Můžete hrát bowling, jezdit na kole, chodit pěšky, cvičit uvnitř nebo venku, plavat v bazénu nebo jen tak „vypnout“ a číst si. Podrobnější informace o ubytování a novinkách najdete na webových stránkách.

Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, PR consultant www.cammino.cz

Z letošních novinek v resortu Dolní Morava nebudete vědět, co dřív!Z letošních novinek v resortu Dolní Morava nebudete vědět, co dřív!Z letošních novinek v resortu Dolní Morava nebudete vědět, co dřív!Stezka v oblacíchStezka v oblacíchMamutíkův vodní parkMamutíkův vodní parkLesní zážitkový parkZ letošních novinek v resortu Dolní Morava nebudete vědět, co dřív!

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka