Workshop na téma aromaterapie při zážitkovém saunování

Jaké vůně jsou nejlepší do sauny?

Odborný workshop pro saunéry, wellness manažery a další zájemce o aromaterapii a zážitkové saunování připravila Česká asociace saunérů. Hlavním tématem je použití přírodních éterických olejů při saunování. Jaké jsou jejich výhody oproti saunovým směsím a dalším vonným esencím? Jak můžeme udělat z návštěvy sauny zážitek? Co nabídnout návštěvníkům za přidanou hodnotu?

"Stále více klientů se zajímá o to, jakou aromaterapii saunový provoz v saunách i saunových prostorách používá. To co klienti vdechují při pobytu v sauně za vůni má také vliv na jejich zdraví. Klienti wellness a spa provozů všeobecně, jsou stále více poučení a vzdělaní v oblasti kosmetiky, uvědomují si rozdíl mezi syntetickou kosmetikou plnou chemikálií a přírodními produkty. Je také stále více těch, kteří pobyt v sauně z důvodu použití syntetické saunové vůně mohou odmítat a jednoznačně dají přednost provozu, kde se používají přírodní saunové vůně a přírodní nebo bio esenciální oleje. Přírodní, a také zejména bio saunové esence, mají přímý a prokazatelný – pozitivní vliv na naše zdraví, na tělo, duši i mysl. Syntetické vůně se naopak považují za zdraví škodlivé, mohou působit dráždivě, vyvolat intolerance a podráždění. Vůně v sauně – zvolit tu správnou kvalitu je součástí filozofie provozu." píše Jiřina Kopřivová, odborná novinářka zabývající se aromaterapií.

S rozvojem saunových ceremoniálů v Čechách se začalo i k saunování přistupovat odlišně, než desítky let před tím. Saunování nemusí být nuda a získává si další příznivce mezi mladými lidmi nebo rodinami s dětmi. Provozovatelé se snaží odlišit a připravit návštěvníkům příjemný pobyt. Proto se v saunách objevují vonné esence, saunér polévá rozpálené kameny vodou s esencí nebo používá koule z ledové tříště. U nás se zatím provozovatelé příliš nezabývají problematikou výběru a použití vonných esencí a přírodních éterických olejů. Naštěstí se však objevují i saunová centra, kde mají jiný přístup a právě aromaterapii a zážitkovém saunování vidí velký potenciál.

Při našich cestách do zahraničí zjišťujeme, že i velká saunová centra jako je největší saunové divadlo Satama u Berlína nebo Cron4Therme v Itálii používají již výhradně přírodní esentiální oleje. Někde jdou ještě dále - vybudovali si svojí značku éterických olejů nebo spolupracují s výhradním dodavatelem a společně připravují netradiční směsi pro své hosty. Návštěvník si tak může odnést přírodní éterický olej se značkou resortu. Jde o aktuální trend pro zážitkové saunování.

Saunová kosmetika a přírodní produkty pro zážitkové saunování zažijí v následujícím období zvýšení poptávky i od provozovatelů menších saun, městských zařízení. Ty budou následovat zkušenosti wellness & SPA resortů. Také se profiluje nová pracovní pozice saunového animátora. Vedle klasické obsluhy sauny - saunéra se vytváří speciální pozice saunového animátora, který pracuje s návštěvníkem, provádí saunové ceremoniály, show a saunové divadlo. Při tom pracuje s aromaterapií. Ví jaký éterický olej použít, dokáže jej správně aplikovat, připravit přírodní saunové peelingy. Na mistrovských soutěžích, kde se setkávají nejlepší saunéři z celého světa se již upřednostňuje používání přírodních esentiálních olejů a použití saunových směsí je hodnoceno o 50% nižším bodováním.

Zveme vás na...

Voňavý workshop o trendech v oblasti aromaterapie nejen při saunových ceremoniálech

Použití éterických olejů při saunování, určenou zejména saunérům a provozovatelům saun a saunových center.

Vedle teoretické části bude připravený i praktický workshop. Shlédnete i opravdu unikátní fotografie z jedné cesty za poznáním výroby éterických olejů. Představíme jednotlivé značky a dozvíte se jak éterické oleje nejlépe používat pro saunování a wellness prostory.  V úvodním bloku se dozvíte o nových trendech pro saunové ceremoniály ze světa.

Termín – pátek 3.7. 2015 od 9 do 13 hodin

Místo: Štěrboholská 6, sídlo společnosti RAIN.cz sro.
Vyplňte si přihlášku zde, budeme vás dále kontaktovat.

Pořádá Česká asociace saunérů, Saunový mág Pavel Hofrichter, hofrichter@saunovymag.cz

Pro každého účastníka bude připravený balíček materiálů, osobní harmonizační parfém z přírodních éterických olejů, ovocné občerstvení a také certifikát o účasti.

Workshop na téma aromaterapie při zážitkovém saunováníWorkshop na téma aromaterapie při zážitkovém saunováníWorkshop na téma aromaterapie při zážitkovém saunováníWorkshop na téma aromaterapie při zážitkovém saunováníWorkshop na téma aromaterapie při zážitkovém saunováníWorkshop na téma aromaterapie při zážitkovém saunováníWorkshop na téma aromaterapie při zážitkovém saunování

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka