WellNews – Novinky Relax centra Kolštejn

Únorové číslo měsíčníku WellNews s ohlédnutím za saunovou událostí roku 2015 – mistrovstvím České republiky v saunování, SaunaFestem.

SaunaFest 2015 z pohledu kolštejnské družiny

V polovině února proběhl pod Kunětickou horou na Pardubicku již třetí ročník největší saunové události České republiky – mistrovství ČR v saunování. Počet přihlášených soutěžících se letos vyšplhal na více než 40, a to z celkem 13 zemí. Saunové ceremoniály a zážitkové saunování se u Čechů stává čím dál oblíbenější, a i to se odráží na nabídkách jednotlivých wellness center a resortů. Keltská družina z Kolštejna přijížděla na SaunaFest s jediným cílem: dostat se do velkého mezinárodního finále, kam postupuje prvních 6 nejlepších. Odborná mezinárodní porota však zbrzdila dobře rozjetého Jirku Sonntaga a přisoudilo mu těsně první nepostupové, tedy sedmé místo. I tak lze ale jeho výkon zhodnotit jako povedený, vkusný, harmonický a především nesmírně provoněný.

I díky tomu ze SaunaFestu kolštejnská výprava nepřijela s prázdnou. Jiří Sonntag obdržel unikátní cenu za speciální esence a ingredience a uznání poroty za téměř afrodiziakální kombinace vůní.

SaunaFest 2015 je tedy definitivně uzavřenou kapitolou. Nicméně si z něj jistě každý něco odnesl – nová navázaná přátelství, inspiraci, krásné vzpomínky… To je to, co dělá SaunaFest tak výjimečným. Není proto divu, že organizátoři i nadále pokračují s cyklem SaunaFest na cestách, případně se můžete těšit na unikátní projekt Sauna Herbal Cup, který se uskuteční na konci listopadu v Relax centru Kolštejn.

Jarní saunové noci

Už v jarních měsících však v Kolštejně můžete navštívit některou ze saunových nocí, během kterých vás čeká kromě prodloužené pracovní doby i areál osvícený září mnoha svíček, speciální ceremoniály, kromě Jiřího Sonntaga i noví saunéři, dynamická hudba a spousta dalšího. Na výběr máte mezi 4 termíny: Jarní rovnodennost 21. 3., Beltine 25. 4., Období jasu 30. 5. nebo Letní slunovrat 20. 6.

Tak neváhejte. Relax centrum Kolštejn se těší na vaši návštěvu.

Fotografie: archiv Relax centrum Kolštejn, děkujeme. Zdroj informací: Ing. Tomáš Drápal, ředitel hotelu Relax centrum Kolštejn.

Jiří Sonntag se zúčastnil SaunaFestu 2015......a vybojoval krásné 7. místo

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka