WellNews - Letní novinky z Relax centra Kolštejn

Léto už se pomalu ale jistě blíží ke svému konci. Relax centrum Kolštejn proto nezahálí a připravuje pro své návštěvníky spoustu novinek, ale nezanevře ani na tradiční a oblíbené zážitky.

690 let od založení kolštejnského fojtství

Už je tomu 690 let, co bylo založena budova dnešní restaurace a minipivovaru Kolštejn, to už je pořádný důvod k oslavě! První červencovou sobotu byl tedy uspořádán na náměstíčku v Branné tradiční historický jarmark, v doprovodu krásného počasí a více než 300 zúčastněných. Nechyběly ukázky historického šermu v podání Pánů z Bludova, draví ptáci, kováři, tradiční tance, irská hudba a spousta dalších, kteří přenesli branenské náměstí o 700 let zpět.

Kolštejn na sociálních sítích

Stále si můžete rezervovat pobyt na poslední dva srpnové víkendy, a to nyní nově i přes telefon. Webové stránky Relax centra jsou nyní přístupné i pro tablety a chytré telefony. Ani Facebooková stránka centra nezeje prázdnotou – byla vyhlášena motivační soutěž „Kolštejn – To se mi líbí“. Pokud do konce srpna 2015 bude mít profil Relax centra Kolštejn více jak 2 500 „laiků“, objeví se jednoduchá blesková soutěž na poukaz v hodnotě 2 500 Kč. Vyhrát může každý! Navíc budete pravidelně spravováni o novinkách v centru. Teď už vám nic neunikne.

Saunové pohlazení

Každý čtvrtek od 16:30 můžete od září zdarma v ritual sauně zažít pravé saunové pohlazení. Krátký program v klidné až meditační formě vás naladí na „pohádkovou“ vlnu. Relaxační hudba, uklidňující vůně, přítmí, tepelné závany po celém těle.

Mimo to samozřejmě pokračují tradiční saunové ceremoniály se saunérem Jirkou, a to každé úterý a sobotu mezi 18:30 a 20:30.

Netradiční pivní lázně

Osmdesát minut v krásném prostředí privátního wellness ve sklepních prostorách s klenutými stropy s možností využít suché sauny s vonným aroma, parní saunu se solí, whirpool, vyhřívané lavice či další zařízení stvořených pro absolutní relax hostů kolštejnského centra. Vše samozřejmě za doprovodu podmanivé hudby a romantických svíček.

Aktuality z kolštejnského minipivovaru

Za půl roku, co v kolštejnském minipivovaru působí sládek Vojtěch Slivoň, dočkali jsme se již spousty pivních novinek. Kromě toho došlo k dokonalé souhře mezi kuchyní a pivovarem a návštěvníci tak mohou ochutnat speciální variace chuťových kombinací šéfkuchaře a sládka, který do zajetého kolektivu skvěle zapadl a ředitel relax centra si ho nemůže vynachválit.

Při příležitosti oslav 690 let od založení budovy restaurace byla pokřtěna publikace nazvaná Historie pivovarnictví v Kolštejně – Branné.

Pivo Parus

Za poslední rok se nabídka minipivovaru Kolštejn výrazně rozrostla. Kromě tradičního českého 12% světlého ležáku Bran můžete ochutnat pšeničnou jedenáctku Weizen či kvašené polotmavé pivo Bitter, oblíbené především v britských pubech. Nicméně už nyní je připravena nová receptura na svrchně kvašené 11% pivo, které ponese jméno po legendě mezi jezdci a pořadateli závodů, Václavu Parusovi. Objednaný není chmel jen z Čech a Německa, ale na cestě jsou i tři druhy amerických chmelů. Výsledek by tedy měl být lehčí pivo s výrazným aroma a vyšší hořkostí. K ochutnání bude na závodech konaných 12. – 13. září v Branné.

Za informace a fotografie děkujeme panu Ing. Tomáši Drápalovi, řediteli Relax centra Kolštejn

Ke stažení
WellNews - Novinky z Relax centra Kolštejn (.pdf) 1,48 MB

Relaxační pobyl na konci prázdnin dobije vaše baterieSrpnová křížovkaHýčkejte se

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka