Wellness v sále z 12. století

Nedávno jsme psali o geniu loci. To jsme však ještě neviděli malé wellness centrum na Zámku Zbiroh, které je umístěno v historickém prostředí sálu z 12. století, ve kterém zasedal Přemysl Otakar II. Atmosféra starého hradu Vás jistě uchvátí. Jsme rádi, že jsme se stali jedněmi z prvních hostů, kteří si v bazénu v tomto sále zaplavali.

Projekt je to unikátní. Nevíme o žádném jiném místě v Evropě, kde byste si mohli zaplavat v sále stejně starém či starším než zde na Zbirohu. I výstavba (hloubení do skály) nebyla vůbec jednoduchá. Ale povedlo se a kouzelný wellness prostor je již otevřen.

Wellness centrum bude sloužit zejména hotelovým hostům. Najdou zde především bazén s protiproudem, který pokrývá téměř celou prostoru historického sálu. Dále je zde umístěna vířivka pro 3-4 osoby, v přilehlých prostorách je možné si vychutnat masáže nebo využít suchou finskou saunu, která je navíc kombinovaná s infrasaunou. Vedle sauny je multifunkční vana - sprcha - parní lázeň. Ta slouží pro jednotlivé programy přednastavených procedur nebo třeba pro osvěžení ve studené lázni a sprše po opuštění prohřívárny.

Součástí wellness centra jsou samozřejmě i šatny a pak také malé fitness centrum, kde vedle kardiozóny je ještě klasický fitness - víceúčelový cvičební stroj.

Wellness centrum se slavnostně otevřelo 30. června 2009 za účasti hostů i naší redakce.

K wellness pohodě na zámku pak přispívá i nově otevřený lanový park. Na přání návštěvníků je možné zajistit lukostřelbu a další outdoorové aktivity.

Zámek Zbiroh se nachází v malebné krajině křivoklátských lesů, pouhých 20 min. od Prahy. Pro svoji výbornou dostupnost z Prahy i z Plzně je ideálním místem pro výlety, romantické pobyty, firemní a společenské akce, pracovní meetingy, konference nebo pohádkové svatby.

Jedná se o první šlechtický hrad v Čechách, zmiňován v církevních kronikách již od konce 12. století. Hrad byl v průběhu staletí přestavěn do současné podoby novorenesančního zámku. Mezi vlastníky patřili například král Přemysl Otakar II., císařové Karel IV., Zikmund a Rudolf II., proto je zmiňován jako Zámek tří císařů.

Zámek, původně hrad Zbiroh se pyšní několika NEJ:

  • nejstarší šlechtický hrad v Čechách
  • nejhlubší studnou v Evropě
  • nejstarší hradní věží v Čechách

Zámek Zbiroh Vás uchvátí nejen svou historií, ale také svými interiéry...

Zámek Zbiroh obklopený 60 hektarovým anglickým parkem disponuje velkým množstvím salonků a sálů, gotickou hradní kaplí a zámeckými vinnými sklepy. V zámku se nachází středověká krčma U Rudolfovy kratochvíle s dobovou atmosférou, interiérem a nabídkou originálních specialit. Součástí zámeckých salonků a sálů je také velký novorenesanční sál Alfonse Muchy, v němž je umístěn originál opony od tohoto světoznámého malíře, který zde také 18 let pobýval a na zámku namaloval svou slavnou Slovanskou epopej.

Nový zámecký hotel s luxusními královskými apartmá i s pohádkově stylovými hradními pokoji (celkem až 120 lůžek) dává všem svým hostům nadstandardní a vysoce profesionální servis ruku v ruce s absolutní krásou, elegancí, romantikou, noblesou a precizností. V Chateau Zbiroh jste přeneseni o několik staletí zpět, do dob knížat, králů, císařů...
V Chateau Zbiroh se stáváte skutečnými šlechtici, jste hýčkáni, rozmazlováni a uctíváni.

Wellness v sále z 12. stoletíWellness v sále z 12. stoletíWellness v sále z 12. stoletíWellness v sále z 12. stoletíWellness v sále z 12. stoletíslavnostní otevření wellness centraWellness v sále z 12. století

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka