Wellness & lázně v Graubündenu

Horský svět Graubündenu skýtá pro požitkáře hotové poklady – wellness oázy, ve kterých zapomenete na všední dny, a kde se můžete oddat nerušené relaxaci.

V minulých letech vzniklo mnoho nových bazénů a wellness zařízení, od architektonických skvostů přes antické lázeňství až po zábavné vodní atrakce pro všechny generace. Nabídky wellness zařízení a wellness hotelů stejně jako graubüdenské termály a léčebné lázně dostávají do rovnováhy tělo i duši. Dokonalé blaho pro stresované velkoměstské duše. Masáže, fitness, jóga a meditace učiní i z krátké návštěvy dlouhotrvající zážitek.

V Graubündenu je wellness projektován jako umělecké dílo. Stavitelé a architekti budují působivá místa, která přesahují rámec tradičních lázeňských zařízení. Masáže a hudba, barvy a zvuky, voda, kámen a světlo se spojují do smyslného požitku. A to na místech, která k rekreaci lákají již po staletí. Standard v Alpách udávají skalní termální lázně ve Valsu architekta Petera Zumthora a Bogn Engiadina ve Scuolu. Na nové trendy spoléhá horská oáza Tschuggen od Maria Botty a největší lázně hamam ve Švýcarských Alpách v hotelu Schweizerhof Lenzerheide.

Krychle, kúry a kanály

Zvenku vypadají lázně Therme Vals jako minimalistická kamenná krychle harmonicky zasazená do svahu. Uvnitř návštěvníci objeví skalní a květinovou lázeň, zvonící kámen a starobylé místnosti, vše postaveno z destiček z místního kamene. Sprchy připomínají temné vodopády v džungli a v parních lázních se host cítí jako v jeskyních s ojedinělými ostrůvky světla.

Bad Ragaz spojuje v Tamina Therme vše, co si návštěvníci lázní a wellnessu přejí. Nabídka blahodárných procedur je doplněna o pěkně navržená zařízení, 18jamkové golfové hřiště, kasino a vznešené hotely, ve kterých se snoubí švýcarská hotelová tradice s moderním komfortem.

Dávají vaši nejmilejší přednost většímu ruchu a aktivitě? Pak prozkoumejte bohaté možnosti zábavných bazénů Bellavita v Pontresině. Nebo Bogn Sedrun s kanálem s proudící a divokou vodou pro děti a saunou a římskými lázněmi pro dospělé.

Každému, co jeho jest – to platí snad ještě více pro wellness zařízení v mnoha velkých i malých hotelích, které jsou přístupné široké veřejnosti. Horskou oázu pro Tschuggen Grand Hotel navrhl v Arose ticinský architekt Mario Botta. Osobitě tvarované okenní výklenky, které připomínají Chagallova barevná chrámová okna, spojují rozlehlý wellness s horami a přinášejí sem světlo z alpské kotliny. V hotelu Schweizerhof Lenzerheide si odpočinete v 1 500 metrů čtverečních velké wellness oáze, která kromě jiného ukrývá největší hotelové lázně hamam (450 m2 + 250 m2 designové sauny) v celé oblasti Alp.

V hotelu Waldhaus ve Flimsu označuje lázně skleněná krychle. Kdo si zde dopřeje koupel, uvidí v pozadí impozantní skálu Flimserstein, okolo sebe majestátní budovy vznešených hotelů a před sebou venkovní bazény, jejichž teplá voda zve k vykoupání uprostřed krás zasněžené zimní krajiny.

Castell Zuoz a Engadin Bad Scuol se specializovaly na jednu, respektive dvě lázeňské kultury. Uvnitř Castellu se ukrývá nádherně barevný hamam. Parní lázně, masáže a aromaterapie vás přenesou do Orientu. O něco níže v údolí oživil Engadin Bad Scuol starou lázeňskou tradici. Inovativní a vydařená kombinace římského a irského lázeňství přitahuje každý rok do tohoto regionu s národním parkem mnoho hostů.

Voda není jen obyčejnou vodou, někdy v sobě ukrývá zdraví. Třeba v sirných pramenech Bad Alvaneu, které jsou pro své hojivé účinky vyhledávány již od 16. století. Od roku 2001 si hosté užívají koupele, masáže a sauny v moderním wellness a mnozí přijedou také proto, že se hned vedle nachází 18jamkové golfové hřiště. Subtermální vápenato-sirný pramen napájí minerální lázně Andeer. Zde si návštěvník odpočine v 34 °C teplých venkovních a vnitřních bazénech – perfektní zakončení prázdninového dne.

Foto: fotogalerie cz.graubuenden.ch

Wellness & lázně v GraubündenuWellness & lázně v GraubündenuWellness & lázně v GraubündenuWellness & lázně v GraubündenuWellness & lázně v GraubündenuWellness & lázně v GraubündenuWellness & lázně v Graubündenu

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka