Wellness Laguna opět rozproudí saunové divadlo

SaunaFest na cestách po roce v Třebíči

Po loňské výborné zkušenosti pozvalo vedení třebíčského plaveckého areálu do svého wellness centra saunové divadlo. A jak se ukázalo, byl to dobrý nápad, protože zájem návštěvníků sauny je veliký. Objednávací archy se rychle plní a loňští návštěvníci se připravují na nové nevšední zážitky. O co vlastně jde?

Nyní je to pravé saunové období. Venku mrzne až praští a kontrast tepla a zimy je tak umocněn o to více. Navíc, když je venku sníh, hned je větší chuť jít se schladit na venkovní terasu a z lavičky nebo vířivky sledovat to bílé nadělení. Kdo si to ještě nedopřál, měl by to vyzkoušet.

O saunových ceremoniálech jsme v Horáckých novinách psali již mnohokrát a jistě ještě budeme. Jedná se totiž o velice příjemné zpestření saunovacího procesu, kdy jeden z účastníků – sauner či ceremoniář - zpříjemní ostatním pobyt ve finské sauně nebo parní lázni jednoduchými úkony a procedurami, které proceduru prohřívání umocní. K teplu se přidávají nejrůznější vůně éterických olejíčků, parní rázy vyvolávané ručníkem a podle nálady a domluvy účastníků také průběhem. Ten může být vyloženě tichý až meditační, nebo naopak veselý, kdy se do ceremoniálu zapojují i ostatní například vyprávěním veselých historek či vtipů. Sauna má nekonečně mnoho podob a je dobré, když si člověk najde tu svou.

Zcela speciální podobou je potom takzvané saunové divadlo. Ceremoniál se všemi aspekty je doplněn, nebo spíše podtržen krátkým – cca desetiminutovým představením, kdy jeden či více saunerů – herců předvádí jednoduchý příběh. Náměty čerpají z nejrůznějšího prostředí – od amerického podsvětí z dob Al Capone přes tibetské mnichy až po říši andělů. Jde vše. A vaše smysly vystavené osmdesáti stupni celsia uvěří všemu. Nevěříte? Pak je nejvyšší čas vyrazit do třebíčského wellness na Laguně a zamluvit si svoje místečko v saunovém divadle. Jde to pouze osobně na baru ve wellness. To proto, že pohodlný a příjemný počet diváků ve velké finské sauně je 25 lidí. Je to dost, ale ne zas moc.

V sobotu 14. ledna tedy do Třebíče zavítají hvězdy saunových ceremoniálů a divadel, kteří sklízejí úspěchy na evropských soutěžích, a patří tedy zcela bez přehánění k evropské špičce. Představení začnou v sobotu v 15 hodin a s přestávkami v podstatě jen na vyvětrání sauny a sebrání sil k dalšímu představení pojedou po 45 minutách až do 19.45, kdy bude předveden poslední kus.

Jaký tedy bude program?

15.15 Francouzka – Michaela Schönová
16.00 Modrý paprsek – Michal Přeučil
16.45 Arménka - Michaela Schönová
17.30 Tři vznešení – Pavel Hofrichter
18.15 Andělsá říše – Michal Přeučil
19.00 Chicago - Michaela Schönová
19.45 Prokletý sauner – Michal Přeučil

Třebíč tedy opět nabídne něco, co v saunovém světě přesahuje nejen hranice České republiky, ale také obvyklý přístup. Zatímco jinde se na podobné akce vybírá speciální a ne malé vstupné, v Třebíči, stejně jako minule je divadlo jakýmsi bonusem pro věrné návštěvníky.

Že jsou v Třebíči návštěvníci skutečně znalí a uznalí, naznali saunerští herci již při své poslední návštěvě. A to jak svým chováním v sauně, tak i oceněním za herecké výkony. Asi to souvisí, protože kultivovanost a znalost návštěvníků divadel je mezi herci vyhlášená.

Kdo má na sobotu 14. ledna již program a nebo se mu nepodaří si svoje místečko v sauna-divadle včas zamluvit, nemusí zoufat. Již v úterý 28. února začne druhé kolo soutěžních Saunových ceremoniálů s vůní pálenky a tam jsou aktivními aktéry všichni. Takže kdo se chce zúčastnit zajímavé a zábavné soutěže o atraktivní ceny, může si již připravit svoji soutěžní kořalku. Ale o tom zase příště.

Zdroj a fotografie: Jiří Novák + archiv sauneri.cz - děkujeme!

Wellness Laguna opět rozproudí saunové divadloWellness Laguna opět rozproudí saunové divadloWellness Laguna opět rozproudí saunové divadloWellness Laguna opět rozproudí saunové divadloWellness Laguna opět rozproudí saunové divadloWellness Laguna opět rozproudí saunové divadloWellness Laguna opět rozproudí saunové divadlo

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka