Wellness komplex BÁNOVCI ve Slovinsku

Pás termálních lázní, táhnoucí se podél rakousko-maďarských hranic, počínající již na jižním Slovensku (Velký Medér,….) pokračuje i do severozápadního výběžku Slovinska. Zde, mezi Murskou Sobotou a Mariborem, je možno navštívit řadu termálních lázní, nejznámější z nich jsou v městečku Ptuj. Nedaleko vesnice Veržej, v místní lokalitě Bánovci, jsou dále popsané lázně.

V Bánovcích (nikoliv nad slovenskou Bebravou), nedaleko řeky Mura je umístěn jednak malý, příjemný hotel, jednak jeho vilové dependance. V hotelu samém jsou menší kryté termální bazény a saunový svět. Dále je v hotelu umístěna i medicínská část zdejších lázní, poskytující zejména různé koupele a masáže. V hotelu je rovněž situována jak hotelová, tak lázeňská restaurace. Na hotel přímo navazuje venkovní bazénový komplex, který je tvořen velkým plaveckým bazénem s tobogánem a několika sedacími bazény s vodou teplou cca 36°C. V parku tohoto komplexu je umístěna ještě sezónní zahradní restaurace a cukrárna.

Na komplex hotel-bazény navazuje chatová část a poměrně velký kemp, z části vyhrazený naturistům/nudistům (kdo nezná - plavky zakázány). A součástí tohoto nudistického kempu je i uzavřený objekt nudistického bazénu s vodou o teplotě cca 32-36°C, s několika zážitkovými mechanizmy, vířivkou s horkou vodou a ochlazovacím kanálem s vodou studenou. Okolo bazénu je k dispozici dostatek lehátek a slunečníků, v sezóně zde funguje malý bufet.

Hotel poskytuje kromě klasického ubytování v hotelových pokojích a dependancích řadu zvýhodněných „balíčků služeb", obsahujících obvykle vstupy do saun, masáže a vanové koupele. Vzhledem k tomu, že je zde vyžadován minimální pobyt jen na 2 noci, je tento hotel často využíván jako tranzitní zastávka při cestě autem k /od Jadranu. Podrobnosti o tomto termálním zařízení, včetně ceníků, naleznete na www.naturtravel.cz, fotografie na http://naturtravel.galerie.cz/ a podrobné informace získáte dotazem na e-mailové adrese info@naturtravel.cz.

 

Autor článku: Ing. František Hájek

Wellness komplex BÁNOVCI ve SlovinskuWellness komplex BÁNOVCI ve SlovinskuWellness komplex BÁNOVCI ve SlovinskuWellness komplex BÁNOVCI ve Slovinsku

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka