Vzhůru do oblak!

Relax & sport resort Dolní Morava otevře Stezku v oblacích

Tým Relax & sport resortu Dolní Morava má za sebou obrovský kus práce a rozhodně neusíná na vavřínech. Na začátku prosince otevře jedinečnou Stezku v oblacích, která vzniká poblíž chaty Slaměnka, v nadmořské výšce 1116 m. Tahle unikátní 55 m vysoká stavba vás bude nejen bavit, ale i vzdělávat. Díky Stezce v oblacích můžete zažít intenzivní pocit pobytu ve výšce, kam se lidská noha jen tak nepodívá.

Do výšky, kterou běžně brázdí jen ptáci, se pohodlně dostanete po dřevěné cestě i s kočárky a invalidními vozíky.

Ten pohled nahoře opravdu stojí za to si to vyšlápnout. Máte odtud možnost vidět celý masiv Králického Sněžníku s malebným údolím řeky Moravy, v dálce pak i hlavní hřeben Jeseníků, případně Krkonoš. Takový výhled vás dobije energií. Dolů můžete zase po dřevěné cestě nebo si dopřejte trochu adrenalinu a užijte si parádní sešup částečně průhledným tobogánem, který vás několika klopenými zatáčkami bezpečně dopraví dolů k samému úpatí. Ze stezky si odnesete spoustu nových poznatků z informačních tabulí, které vás naučí něco o mracích a upozorní na zajímavá místa v okolí. Ale nemějte strach, nečeká vás žádná nudná přednáška.

Cestu si ještě můžete zpříjemnit několika atrakcemi. Čeká tam na vás odpočinková síť, hnízda nebo tunel na lávce. Určitě si prolezte i „rukáv“, hustou síť, kterou projdete z jednoho patra lávky do druhého. Po cestě nahoru se nechte vlákat do tunelu připomínajícího vosí hnízdo. Celou stavbu navrhl architekt Zdeněk Fránek, který působí doma i v zahraničí. Stavba je architektonicky řešena tak, aby co nejméně narušovala unikátní prostředí v místě stavby. Proto byly v maximální míře použity materiály, jako jsou dřevo a co nejtransparentnější zábradlí. Ostatně, přijeďte se přesvědčit na vlastní oči.

Při té příležitosti se ubytujte v krásném Wellness hotelu Vista, zajděte si na masáž, ochutnejte něco z místní gastronomie a navštivte i další atrakce resortu – Lesní zážitkový park nebo Mamutíkův vodní park. Z těch budou nadšené hlavně děti.

Všechny informace o ubytování a aktivitách, které můžete v resortu podniknout, si přečtěte na internetových stránkách.

Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, cammino... - děkujeme.

Vzhůru do oblak!Vzhůru do oblak!Vzhůru do oblak!Vzhůru do oblak!Vzhůru do oblak!

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka