Vyzkoušeli jsme „neviditelnou masáž“

Unikátní projekt nazvaný Neviditelná výstava naleznete v Novoměstské radnici v Praze. Kromě výstavy, která vás seznámí se životem nevidomých jako takovým jsou nabízeny i neopakovatelné zážitky pro vaše smysly jako neviditelná ochutnávka vín, neviditelná večeře či neviditelná masáž. Na Neviditelné výstavě se řídíte výhradně hmatem, sluchem, čichem a smyslem pro rovnováhu.

Termín jsem si rezervovala ve velkém předstihu telefonicky. Vcházím do druhého patra (lze použít i výtah) a usměvavá slečna na recepci – prodejním pultu mě vítá. Informuji ji, že jsem objednaná na masáž. Vede mě jednou místností ke dveřím, kde mě představuje nevidomé masérce, se kterou se pozdravím. Ta mě informuje, že dále půjdeme již tmou. Navede mě do dveří, za kterými svítí malinkaté světýlko, ve kterém vidím obrys židle a informuje mě, že po mé levé ruce naleznu věšák. Odkládám si tašky i oblečení (to je stejné jako na jiné masáži). Masérka mě stále hlasem naviguje – nahmatám před sebou stěnu a rám dveří. S rukou na rameni masérky velmi opatrně postupuji do tmy a rukou se snažím nahmatat avizované masážní lehátko kolem kterého se následně posouvám a dle pokynů na něj uléhám na břicho. V masážní místnosti je hluboká tma na kterou jako „pražák“ nejsem zvyklá – i když večer doma zhasnu, okny proniká světlo lamp, bilboardů a jiných světelných poutačů.

Masérka se mě vyptá na mé problémy a začíná masírovat od nohou. Postupně se uvolňuji a začínám vnímat zvuky – velmi vzdálené zvuky z chodu výstavy, ale zejména relaxační hudbu a také vůni použitého masážního oleje. Postupně se stále více uvolňuji a odpočívám. Zcela se soustředím na doteky masérky. Je zkušená a poznává v čem mám zdravotní problém, kde jsem zatuhlá. Masérka se mi věnuje celou hodinu.

Relaxační masáž je skutečně úžasná a mohu jen doporučit. Navíc ceny jsou velmi dobré: 299,- Kč /30 minut, hodina vás přijde na 580,- Kč. Ke konci masáže si sedám a masérka se věnuje mé šíji. Po skončení mě nechá chvilku odpočívat na lehátku, slyším jak si uklízí. Následně mi pomáhá se posadit a opatrně jdeme do předsálí místnosti se židlí. Téměř po tmě se oblékám a na světle se loučím s masérkou. Jsem příjemně unavena jak to má po správné masáži být. V recepci si kupuji vodu a pak již jen tramvají přímo domů, odpočívat.

Masáž můžete i věnovat i věnovat stejně jako další zážitky Neviditelné výstavy. Dárkové poukazy koupíte osobně na recepci, nebo on-line.

KONTAKT:

Novoměstská radnice
Karlovo nám. 1/23
120 00 Praha 2

777 787 064 (v otevírací době)
info@neviditelna.cz

 

za redakci on-line magazínu WellnessNoviny.cz v únoru 2016 vyzkoušela Olga Nováková

Vyzkoušeli jsme „neviditelnou masáž“

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka